Originally Posted by
tzimani
Για να το θέσω λίγο διαφορετικά. Όταν λέω αποκαλύπτω πληροφορίες δεν εννοώ υπό την έννοια του κουτσομπολιού. Εννοώ ότι οι άλλοι με τον τρόπο τους εκμαιεύουν πληροφορίες από εμένα με τεχνάσματα που από αφελεια δεν αντιλαμβάνομαι. Δεν έχω την συνήθεια να κουτσομπολεύω, αντιθέτως το σιχαίνομαι. Ξέρω άτομο με το οποίο κάναμε αρκετά παλιά παρέα που όντος είχε το πρόβλημα αυτό. Και έμεινε σε όλους ως ο τάδε που λέει πράγματα πίσω από την πλάτη των ανθρώπων με κακεντρέχεια. Εγώ δεν το έχω αυτό. Δεν νιώθω πως έχω κακία μέσα μου. Και μαντεψτε. Εκείνος ήταν που με αποκάλεσε Κατίνα κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.
Τώρα όσον αφορά στο τι είναι αυτό που θα ήθελα να διορθώσω είναι ένας συνδυασμός όσων αναφέρθηκαν σωστά ως ερωτήματα.
Το αντιμετώπισα και στο εξωτερικό.
Σίγουρα δεν θέλω να αλλάξω τον εαυτό μου και να γίνω άτομο ανειλικρινές απλά είχα και έχω τον προβληματισμό του πώς θα επιβιώσω και πώς θα καταφέρω πράγματα τη στιγμή που δεν διαθέτω την πονηριά ή που εκ πεποιθήσεως αποφεύγω. Έξυπνος άνθρωπος θεωρώ ότι είμαι αλλά πάντα απεικόνιζα έναν κόσμο πιο απλό στο μυαλό μου. Χωρίς κόμπλεξ, ζήλιες, αντιζηλίες κτλ.
Ίσως απλά μεγαλώνω, ωριμάζω και καταλαβαίνω με καλύτερη κριτική ματιά το τι συμβαίνει γύρω μου αλλά ταυτόχρονα ανησυχώ ότι όταν μπω στα βαθιά, που αποφεύγω, πώς δεν θα σταθώ ικανός να αντιμετωπίσω άτομα που με πλησιάζουν εκ του πονηρού.
Αυτό είναι στην ουσία ο λόγος που με αποκάλεσα αφελή αλλά και που αρνήθηκα τον όρο κουτσομπόλης. Σίγουρα σαν νέος με την παρέα μου αλληλοκοροϊδευόμασταν μεταξύ μας σαν παρέα αλλά παραμέναμε φίλοι. Σίγουρα επίσης σχολιάζαμε κάποιους αλλά αυτό ας πούμε ήταν το "σύστημα" και το κάναμε και λίγο σαν διασκέδαση όχι με κακία. Είμαι σίγουρος πως το έκαναν και άλλοι για εμάς. Αυτά όμως ανήκουν στην εφηβεία. Μιλάω για τόσο παλιά.
Πλέον δεν ξέρεις από πού να φυλαχθείς. Όλοι ψεύδονται. Εγώ δεν το κάνω ποτέ.
Δεν ξέρω. Έχω κάποιες φοβίες προφανώς που εδράζονται σε ίσως τραυματικά βιώματα άλλων ηλικιών.
Κουτσομπόλης με την αρρωστημένη έννοια δεν είμαι καμία σχέση.