Quote:
Originally posted by PETRAN
Ναι, το θέμα όμως είναι ότι αν το φάρμακο σου προκαλέσει χειρότερη δυσλειτουργία (ακόμα και στυτική δυσλειτουργία, για να μην μιλήσουμε για τα άλλα προβλήματα όπως επιπέδωση συναισθημάτων και το άκρως επικίνδυνο που μπορεί να είναι ο αυξημένος αυτοκτονικός ιδεασμός κατά τις πρώτες ημέρες λήψης τους) και το όφελος του είναι μικρό σέ σχέση με το πρόβλημα που προκάλεσε (και το περισσότερο όφελος προέρχεται από ένα placebo effect), τότε δεν υπάρχει και πολύ νόημα να το χορηγήσει κάποιος ε? Όχι περισσότερο από καραμέλες halls τουλάχιστον.
Moυ άρεσε πολύ αυτό το κείμενο..Λοιπόν ναι.Να ένας επαγελματίας ψυχικής υγείας που κατανοεί το θέμα της σεξουαλικής δυσλειτουργίας παρνέργειας των φαρμάκων ενώ άλλοι στον ασθενή το κάνουν μόκο,το προσπερνάνε ή λένε πως δεν φταίνε τα χάπια.Χμμμ..Όσο για την επιπέδωση συναισθήματος εξίσου δεν την αποδέχονται αλλά την αποκαλούν σταθεροποίηση.Δεν είναι ισοπεδωμένο το συναίσθημα απλά πιο σταθερό.Ως οριακή και απ\'όσα κατάλαβα τα χάπια τα πήρα λόγω κατάθλιψης,για να μειωθεί το άγχος(το μετέωρο άγχος του οριακού) και η ένταση που βίωνα..Ναι τα χάπια με βοήθησαν και τα πήρα με τη θέλησή μου γιατί δεν άντεχα ό,τι βίωνα.Ευτυχώς που υπήρξαν.Δεν συμφωνώ όμως με την αλόγιστη χρήση-συνταγογράφηση.Επίσης είναι κρίμα να μένεις σε μία κατάσταση ναι μεν χωρίς πολλά καταθλιπτικά επεισόδια αλλά με μια αίσθηση επίπεδου συναισθήματος..Τουτέστιν συναίσθημα σαν ρουτίνα.Χωρίς τις διακυμάνσεις που θα συναντούσες παλιά όπου ένα χρώμα σου θύμιζε κάτι,μια μουσική κάτι και γενικά είχες μια ποικιλία συναισθηματικών παραστάσεων..Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο να είσαι στην κατάθλιψη ή να στερείσαι συναισθηματικών ερεθισμάτων και να βιώνεις το κενό μιας ανιαρής ζωής..Δεν ξέρω αν βίωνα κενό ως οριακή ή κενό ως ασθενής με φαρμακευτική αγωγή αντικαταθλιπτικών που δημιουργούν επιπέδωση συναισθήματος.Θέλω να ελαττώσω τα χάπια ώστε να τα σταματήσω αλλά η αλήθεια είναι ότι αν και δεν το λένε μοιάζουν ως εξαρτητικές ουσίες που έχει ανάγκη ο οργανισμός για να λειτουργήσει..Παθαίνω σύνδρομο στέρησης.Από προσωπική εμπειρία είναι δύσκολο να κόψεις τα χάπια και να μην ξανακυλήσεις.Αισθάνομαι λες και κάνω απεξάρτηση από πρέζα.