Κρίνοντας από τον εαυτό μου, οι παράλογες ή \"περίεργες\" σκέψεις έρχονται σε περιόδους μειωμένης δραστηριότητας. Όταν είμαι απασχολημένη με κάτι δημιουργικό - χρήσιμο - ευχάριστο, οι σκέψεις αυτές κυριολεκτικά εξατμίζονται.
Printable View
Κρίνοντας από τον εαυτό μου, οι παράλογες ή \"περίεργες\" σκέψεις έρχονται σε περιόδους μειωμένης δραστηριότητας. Όταν είμαι απασχολημένη με κάτι δημιουργικό - χρήσιμο - ευχάριστο, οι σκέψεις αυτές κυριολεκτικά εξατμίζονται.
Μα πως να ασχοληθω με κατι ευχαριστο οταν εχω συνεχως πονοκεφαλο???Θελω αλλα δεν μπορω..Σημερα ξυπνησα με ελαφρυ πονοκεφαλο που σιγα σιγα δυναμωνε μεχρι που το βραδυ εγινε ανυποφορος.Πονουσε το πισω μερος του κεφαλιου μου.ΠΟΛΥ!!!Και καταλαβαινετε που πηγε παλι το μυαλο μου.Ναι καλα καταλαβατε..Οτι εχω ογκο τον οποιο οι γιατροι δε βρηκαν..Απο τη μια λεω οτι δεν ειναι δυνατον να πεφτουν τοσοι γιατροι εξω αλλα απο την αλλη σκεφτομαι κι αν...?Κι αν δε μου εκαναν λεπτομερη εξεταση λογω του οτι φοβομουν τοσες ασθενειες στ παρελθον?Κι αν μια στο εκατομυριο εχω δικιο αυτη τη φορα?Αν δεν εχω τιποτα τοτε γιατι καθε μερα εχω πονοκεφαλο?Γιατι?Και σε ενα μονο συγκεκριμενο σημειο του κεφαλιου μου..?Παλι μαυρες σκεψεις στο μυαλο μου που δεν μπορω να τις διωξω οσο κι αν το θελω..Δεν αντεχω αλλο!!!Καθε μερα κοιμαμαι και ξυπναω με την ιδεα οτι αργα η γρηγορα θα πεθανω..Δεν μπορω να ξεφυγω απο αυτες τις σκεψεις..Νιωθω εγκλωβισμενος και στεναχωριεμαι..Αλλοι μου λενε οτι εχω αυχενικο..Μπορει να προκαλεσει το αυχενικο τοσους πονοκεφαλους?Προκαλειται αυχενικο απο το αγχος?
Panito εχω περασει και περναω κατα καιρους το ιδιο πραγμα... Μην ανησυχεις, στο λεω γιατι σε καταλαβαινω...
Απο μικρη ηλικια ετρεμα τις ασθενειες και νομιζα οτι τις παθαινα. Στα 13 επιασα ενα ογκιδιο στο λαιμο και ειχα τρομοκρατηθει, φοβομουν καρκινο. Με ταλαιπωρησε παρα πολυ καιρο ωσπου πηγα σε γιατρο και μου ειπε πως ειναι απλα λεμφαδενας διογκωμενος και ακινδυνος. Μετα στο σχολειο ακουσα οτι αν μπει μια τριχα στο φαρυγγα και στους πνευμονες μπορει να πεθανεις, βηχεις πολυ κλπ και πρεπει ν απας στο νοσοκομειο. πραγμα πολυ σπανιο βεβαια. (φανταζομαι οτι και μονο που στο ειπα ισως σε τρομαξα. Δεν πρεπει!) Αρχισα να βηχω συνεχεια, νομιζα οτι εχω καπια τριχα η ψιχουλο και ετρεχα σε πνευμονολογους! Ηταν η ιδεα μου. Γενικα, οταν ακουγα για μια σοβαρη αρρωστια, \"¨εβλεπα\" τα συμπτωματα πανω μου και με τρομοκρατουσε. Εξετασεις για AIDS με τρομερο αγχος μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα κλπ. Περισυ με επιασε μια ζαλαδα οταν ξαπλωνα. Ηταν επιμονη και μονο ταν ξαπλωνα και φοβομουν για ογκο. Τρομοκρατηθηκα και πηγα σε νευρολογο. Μου εγραψε μαγνητικη μονο για να ησυχασω, αφου με εξετασε και ειπε πως δεν εχω τιποτα. Πηγα την εκανα και αυτη, βγηκε καθαρη και ησυχασα. ως διαμαγειας εξαφανιστηκαν και οι ζαλαδες τοσων εβδομαδων!!! Πριν καποιους μηνες με επιασε ενας πονοκεφαλος ακριβως οπως τον περιγραφεις εσυ. απο τη μια πλευρα του κεφαλιου και με ταυτοχρονο μουδιασμα. Φοβηθηκα ογκο παλι. Κρατησε πολλες μερες και ισως πηγαινα παλι σε γιατρο γιατι φοβομουν, αλλα μ επρολαβε άλλη φοβια! Μια ελια που ειχε παραξενο σχημα και ημουν σιγουρος οτι ειναι μελανωμα! Τρελαθηκα, ετρεχε παλι σε γιατρους, βιοψιες, κακο, με τρομερο αγχος μεχρι να βγουν οι εξετασεις. Στο μεταξυ παλι ως δια μαγειας ο προηγουμενος πονοκεφαλος περασε, αφου η προσοχη μου μεταφερθηκε αλλου... Βγηκαν και οι εξετασεις και παλι τιποτα, ημουν υγειης. Ενιωσα οχι ανακουφιση, αλλα οτι ειχα χασει 10 χρονια απο τη ζωη μου απο το αγχος και τον τρομο του θανατου που ενιωθα οτι ισως αντιμετωπιζω... Και μου πυροδοτησε και εντονο αγχος και πανικο. Λογικο ειναι, ποσο να αντεξω με τοσο εντονη φοβια?
Με λιγα λογια, το μυαλο παιζει πολλα παιχνιδια, μπορει να νιωθεις ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ πονους και ν αοφειλονται σε ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ αιτια. Ετσι ελεγα κι εγω.. \"κι αν κανουν λαθος οι γιατροι? και αν ετυχε τωρα ΟΝΤΩΣ να εχω κατι σοβαρο? μα ψυχολογικο ειναι να με ποναει το κεφαλι σε ΜΙΑ μονο πλευρα και σε συγκεκριμενο σημειο?\" ε ναι λοιπον, ειναι. Και μαγνητικη να κανεις και να διαπιστωσεις (αυτο ειναι το μονο βεβαιο) οτι δεν εχεις τιποτα, θα ψαξεις να βρεις κατι αλλο μετα για να αγχωθεις.
Βρες κατι αλλο να ασχοληθεις, δουλεψε, βγες εξω, κανε οτι σε ευχαριστει πραγματικα. Αναζητησε τι ειναι αυτο που σε κανει δυστυχισμενο στη ζωη σου. Βρες ενα καλο ψυχολογο η και ψυχιατρο να συζητησεις... ΟΛΑ αυτα ειναι ψυχολογικα... ;)
Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα είχα κι εγώ και την 1η και την 3η φορά (την οποία διανύω τώρα) που έπαθα αγχώδη διαταραχη και κατάθλιψη. Μούδιασμα στο αριστερό χέρι και πόδι και φοβομουν Σκλήρυνση κατά πλάκας, όγκους κλπ. Και την 1η φορά η μαγνητική δεν εδειξε τίποτα και τη 2η το ίδιο. Άρα είναι καθαρά από το άγχος.
Και όταν περάσανε τα μουδιάσματα ξεκινησαν άλλα συμπτώματα, γιατί το μυαλό ενός υποχόνδριου δεν παύει ποτέ να ψάχνει και δυστυχώς το ιντερνετ εμένα προσωπικα με έχει καταστρέψει...όλο τα χειρότερα βρίσκω και νομίζω ότι έχω.
Για να σου φύγει η ιδεα πάντως εγώ λέω να την κάνεις τη μαγνητική. Πίεσε το γιατρό να στη γράψει, αν και όπως σου είπα κατα 100% δε θα δείξει τίποτα, όσο κι αν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις τώρα.
Εύχομαι ό,τι καλύτερο και σύντομα.
Aυτο θα κανω,θα παω και θα τον πεισω να μου κανει μαγνητικη με το ζορι..Σημερα εχω κατι σαν κραμπα στο αριστερο ποδι..Ειναι κι αυτο συμπτωμα αγχους???
Ελα μωρε μη ψιρίζεις τον εαυτό σου... Ωραια έπαθες κράμπα, τι σημαίνει αυτό ότι εχεις καρκίνο στον τετρακέφαλο; :P
Ναι μπορεί να επιδεινώνεται από το άγχος. Εξάλλου το άγχος είναι που σε κάνει να δίνεις τέτοιες διαστάσεις σε απλά συμπτώματα. Μια κράμπα μπορεί να οφείλεται σε χίλιους δυο απλούς λόγους, όπως κούραση, ακινησία, στενά ρούχα, αλλαγές στη θερμοκρασία, κατάχρηση καφέ-αλκοόλ, κακή διατροφή, αφυδάτωση, έλλειψη καλίου, ασβεστίου κλπ. Εσένα όμως το μυαλό σου πηγαίνει κατευθείαν σε σοβαρές παθήσεις. Θα έλεγα μόλις κάνεις και τη μαγνητική, να κάνεις συστηματικά ψυχοθεραπεία, είναι κρίμα να σε ταλαιπωρούν οι σκέψεις.
Να κανω μια ερωτηση..Αν εχει καποιος ογκο στον εγκεφαλο φαινεται σιγουρα με την εξεταση με το σφυρακι και τα αντανακλαστικα η μπορει να γινει καποιο λαθος???ΕΕΕ???
έχω αποφασίσει ότι δεν θα λέω συμπτώματα της ασθένειας μου.παλιά όλοι μόλις άκουγαν αμέσως αρρώσταιναν.να ξέρεις ότι οι γιατροί μας στα δύσκολα & σοβαρά πέφτουν μέσα.αυτό που κάνεις να ρωτάς συνέχεια για παθήσεις είναι λάθος.δεν είμαστε γιατροί.πάντως οι περισότεροι σε συμβούλεψαν να δεις ψυχολόγο ή ψυχίατρο.άρα καταλαβαίνεις ότι εκεί πρέπει να ψάξεις & όχι σε μαγνητικές.ηρέμησε χαλάρωσε & μετά σε ειδικό που μπορεί να σε βοηθήσει.αν υπάρχει οικονομικό θέμα μπορείς να πας σε κέντρα ψυχικής υγείας της περιοχής σου.μικρό παιδί είσαι ασχολήσου με τον έρωτα.το καλύτερο φάρμακο!!!!!!!!!Quote:
Originally posted by Panito
Να κανω μια ερωτηση..Αν εχει καποιος ογκο στον εγκεφαλο φαινεται σιγουρα με την εξεταση με το σφυρακι και τα αντανακλαστικα η μπορει να γινει καποιο λαθος???ΕΕΕ???
εγω βρε πανιτο δεν καταλαβαινω,πως γινεται ολοι να σου λενε πως ειναι ψυχολογικο και ο μονος που αντιδρα και συνεχιζει να πιστευει πως ειναι κατι αλλο εισαι εσυ ;) :) ξερεις παραπανω πραγματα απο τους αλλους;
Panito,
γραφεις συνεχως για σκεψεις, για φοβιες. Δεν υπάρχουν αποδειξεις, μονο σκεψεις κ φοβος μηπως.
Γραφεις κ για βεβαρυμενο παρελθον? Που ειναι αυτο το βεβαρημενο παρελθον?εχεις νοσήσει απο καρκίνο?
Θα θελα να σου πώ πώς ενας υπεύθυνος γιατρος δεν θα σε στειλει για μαγνητη για την πλακα. Πρεπει να υπάρχει κατι υποπτο για να το κανει. Κ πώς επισης ασθενεις σε νεοτερη ηλικια τους προσεχουν πολυ.
Ειναι βεβαιο οτι κ μαγνητικη να κανεις θα επιστρεψεις με νεα φοβια. Οπως και ολες τις εξετασεις του κοσμου να κανεις, θα ερθει ενας φοβος λ.χ.μηπως κ δεν εγινε σωστα μια εξεταση....
Αν και ολοι οι γιατροι σε διαβεβαιωνουν πως εισαι καλα σωματικα, αλλα οχι ψυχικα (χρησιμοποιω δικα σου λογια) επιμενεις στην εξεταση της σωματικης υγειας. Ομως υγεια κ η μια, υγεια κ η αλλη. Οπως μας γραφεις \"δεν ειμαι καλα\". Αναρωτιεσαι πώς ολα αυτα αποκλειεται να προερχονται μονο απο το αγχος....λες κ το αγχος δεν φτανει για να μας κανει να τρεχουμε....λες κ ειναι κατι λιγοτερο σοβαρο. Οπως βλεπεις δεν ειναι έτσι. Μιλας κ για ΙΔΨ που ειχες στο παρελθον κ περασε απο μονο του. Εχεις σκεφτει να δεις πιο σοβαρα εκτος απο την σωματικη σου υγεια κ την ψυχικη? Γιατι απο οτι φαινεται αυτη η δευτερη σου υπενθυμιζει πώς θελει φροντιδα.
Ευχομαι να βρεις τη δυναμη να της δωσεις την προσοχη που χρειαζεται.
Εχετε δικιο..Θα προσπαθησω να πειστω οτι ολα αυτα τα συμπτωματα ειναι απο το αγχος..Αλλα ειναι λογικο να φοβαμαι οταν εκει που καθομαι μια χαρα αρχιζει να μουδιαζει το προσωπο μου το χερι μου και το ποδι μου..Ολα αριστερα..
Οταν λεω μηπως ογιατρος εκανε λαθος διαγνωση λογω του \'\'βεβαρυμενου μου ιστορικου\'\' εννοω μηπως εβγαλε αμεσως τη διαγνωση οτι ολα αυτα ειναι απο το αγχος λογω των φοβιων που ειχα παλιοτερα..
Panito μην βασανίζεσαι άδικα πάρε τα ΄φάρμακα και θα πάνε ολα καλύτερα
Eπειδη κάτι λάθος έκανα και ξεγράφτηκα έκανα νέα εγγραφ\'η ως giota απο panagiota papadopoulou.Sofia αν μπορε\'ις στέλε μου αυτό που μου πρότεινες για το κέντρο της Αθήνας.
Το πηρα αποφαση.Αυριο το πρωι θα παω να κανω μαγνητικη εγκεφαλου..Δεν παει αλλο κοντευω να τρελλαθω απο το φοβο μου..Ειμαι σιγουρος οτι κατι κακο θα δειξει..Φοβαμαι πολυ!!!