Θα την βιώνεις πιο ανώδυνα στην αρχή. Θα μικρύνει ο κόσμος σου κ η κατάθλιψη θα είναι η συντροφιά σου.Μην εγκαταλείπει να βρεις τον ψυχίατρο που σου ταιριαζει
Printable View
Ξέρεις τι γίνεται, πιστεύω ότι είμαι treatment resistant, δηλαδή δεν με πιάνουν τα ssri και τα snri και δυστυχώς τα πραγματικά ισχυρα αντικαταθλιπτικα έχουν παραγκωνιστει και δεν χρησιμοποιούνται πλεον. Υπάρχουν reviews στο internet σε σοβαρά sites όπως το drugs. Com όπου υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων με ανθεκτική καταθλιψη η σοβαρή αγχωδη διαταραχη που δοκίμασαν πάνω από 15 ssri η snri και τα μόνα που τους δούλεψαν τελικά ήταν τα maoi. Ε εκεί πιστεύω ότι ανήκω κι εγώ και δεν είμαι διατεθειμένος να δοκιμάσω όλα αυτά τα ssri και snri καινούριας γενιάς αντικαταθλιπτικα τα οποία είναι της πλάκας και δουλεύουν σε σχετικά εύκολες περιπτώσεις ασθενών και δεν εννοώ εύκολες όσον αφορά τα συμπτώματα, αλλά όσον αφορά την ανταπόκριση στην θεραπεία και στα φάρμακα!
Το έκανα αυτό το τεστ που λες! 180 ευρώ μου πήγε και υποτίθεται ότι παίρνω το σωστό αντικαταθλιπτικο που είναι το συμπαλτα. Επίσης παίρνω και χαμηλή δόση ζυπρεξα. Τρίχες τίποτα δεν κάνουν.Παίρνω 90 mg συμπαλτα και 2,5 mg Zyprexa και είναι σαν να μην παίρνω τίποτα. Σε μια φάση έπαιρνα 90 mg συμπαλτα και 5 mg Zyprexa και σαν να πήγαινα λίγο καλύτερα κι ο εξυπνακιας ο γιατρός που έχω πήγε και μου μείωσε το ζυπρεξα. Ο ίδιος σου ο γιατρός να σου σαμποταρει τη θεραπεία, αυτά τα πράγματα δεν τα χω ξαναδεί. Ε τώρα πάει με την μαλακια αυτή μου έκαψε όλη τη θεραπεία και το αντικαταθλιπτικο μαζί, αντέ πάλι τώρα ξεκινά από την αρχή καινούργιο γύρω φαρμακων. Γι αυτό σου λέω έχω κουραστεί και απογοητευθεί ταυτόχρονα!
Ο γιατρός σου πρέπει να κάνει μια εκτίμηση της πρόοδο σου κ να σου απαντήσει για πιο λόγο είσαι treatment resistant όπως λες.Μπορεί να φταίει αυτός μπορεί εσύ να μην εφαρμόζεις αυτά που σου λέει.Μπορει να μη σου έγραψε τα σωστά φάρμακα η τη σωστή δοσολογία. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ψυχίατροι κ ψυχολόγοι που είναι ανεπαρκείς.Ισως πρέπει να πας σε άλλον.Η κοινωνική φοβία πάντως που ανέφερες θέλει ψυχοθεραπεία. Δεν ξέρω αν κάνεις. Πάντως όπως κ να χει να σου απαντήσει τοι φταίει κ δεν έχεις βελτίωση.
Ισχύει αυτό που λες! Πρέπει να μου δώσει μια εξήγηση. Δεν γίνεται να κάνουμε θεραπεία μαζί ήδη 4 μήνες και να είμαι στάσιμος!Ο συγκεκριμένος ψυχιατρος υποτίθεται ότι είναι καλός κι έχω και γνωστούς μου που έχουν πάει σε αυτόν κι έχουν βοηθηθεί. Όσον αφορά την ψυχοθεραπεια, όχι δεν κάνω καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα για να κάνω.
Ίσως να έχεις κ μεγάλες προσδοκίες απ την θεραπεία που κάνατε μέχρι τώρα γιατί μπορεί να είναι μικρό το διάστημα. Θα τον ρωτήσεις κ θα μάθεις τι να περιμένεις από την δουλειά που κάνετε μαζι
Απογοητευτηκα γιατί όταν μου ανέβασε το συμπαλτα από τα 60 στα 90 και είχαμε και το ζυπρεξα στα 5 mg νομίζω ότι είδα μια βελτίωση,ήμουνα λιγότερο αγχωμένος και έκανα και κάποια πράγματα τα οποία τα θεώρησα πρόοδο. Για παράδειγμα πήγα δύο φορές στο γυμναστήριο που πήγαινα και παλιά, σε ώρα αιχμής μάλιστα και πέτυχα και πολλούς γνωστούς πράγμα το οποίο για εμένα είναι αδιανόητο να το κάνω λόγω της αγοραφοβιας μου. Κι επίσης πήγα ένα μονοήμερο στο μέρος καταγωγής μου κι επισκέφτηκα κάτι συγγενείς πράγμα το οποίο επίσης απέφευγα. Ωστόσο στο τελευταίο ραντεβού που είχα με τον ψυχίατρο εγώ του είπα ότι έχω δει μια μικρή βελτίωση αλλά δεν είμαι όπως θα ήθελα κι αυτός αντί να κάνει αυτό το οποίο εγώ θεώρησα λογικό, δηλαδή η να μου αφήσει την θεραπεια ως έχει η να μου τερματίσει το συμπαλτα στα 120 και να μου αφήσει το άλλο φάρμακο το ζυπρεξα δηλαδή στα ίδια 5 mg αυτός προς μεγάλη μου έκπληξη μου μείωσε το ζυπρεξα. Ε εκεί πιστεύω ότι χάθηκε το παιχνίδι!!!
Ναι δίκιο έχεις να του το πεις. Δεν ξέρω γιατί το έκανε. Είχες μήπως τίποτα παρενέργειες κ γι αυτό στο μείωσε;
Με ρώτησε πως αισθάνομαι, κι εγώ του είπα ότι έχω μια βελτίωση μικρή της τάξης ας πούμε του 20%,ωστόσο όμως του είπα ότι έχω ακόμη αυτό το θόλωμα που με ταλαιπωρεί χρόνια τώρα κι ότι αισθάνομαι κάπως τον εγκέφαλο μου μπλοκαρισμενο σαν να μην στροφαρει δλδ. Έτσι λοιπόν αυτός και με βάση το αποτέλεσμα του τεστ dna που έκανα θεώρησε ότι το ζυπρεξα πιθανώς μου έκανε αυτά σαν παρενέργειες.Εδώ έρχεται όμως και κολλάει το ρητό το μη χειρον βελτιστον, που σημαίνει ότι καλύτερα να υπάρχει κάποιο θόλωμα και λιγότερο άγχος, παρά αυτό που έχω τώρα που χειροτερευσα και που έχω και θόλωμα και άγχος και όλα τα καλά μαζί!
Καλησπερα . Η αγοραφοβια ειναι πολυ ασχημο συναισθημα το ειχα για περιπου 4 μηνες σε υπερβολικο βαθμο , αλλα μαζι με τη βοηθεια αγωγης και σιγα σιγα το ξεπερασα μονη μου. Εμπαινα θυμαμαι στο μετρο και οταν φρικαρα ενιωθα οτι ηυελα να κανω εμετο, εβγαινα επαιρνα μια σοδα λιγο αερα και ξανα μεσα συνεχιζα, εβγαινα παλι μετα ..και ξανα το ιδιο...το εκανα επι ενα μηνα καθε μερα , καθε μερα μονη μου...καποια στιγμη σε πληροφορω απλα τελειωσε...
Εγώ παλεύω δύο χρόνια σχεδόν και παρότι παίρνω διάφορες αγωγές εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο δεν βλέπω αισθητή διαφορά. Εγώ έχω μαζί με την αγοραφοβία και κοινωνική φοβία.Μπορώ και βγαίνω από το σπίτι καθημερινά και δουλεύω κι ολας, παρόλα αυτά, όταν είμαι εκτός σπιτιού αισθάνομαι άβολα, ένα αίσθημα σαν να τρελαινεται το μυαλό μου, δεν μπορώ να συγκεντρωθω και γενικά ταλαιπωρουμαι. Δεν ξέρω τι να κάνω έχω φτάσει στο αμήν. Ώρες ώρες σκέφτομαι να τα παρατήσω όλα και να κλειστώ στο σπίτι μου!