Originally Posted by
Sandraki
Το διάστημα που ήμουν άσχημα και ένιωθα περίεργα και μόνη, σχεδόν στα πρόθυρα κατάθλιψης, έλεγα στον φίλο μου πως ένα παιδάκι θα μου άλλαζε την διάθεση και θα με έκανε να νιώσω καλύτερα. Αυτός όμως σαν πιο ώριμος μου τόνιζε πως καλά καλά δεν μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου , όχι ένα μωρό. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο μαζί με τον ψυχολόγο μου στο να δυναμώσω , το ίδιο και η μητέρα του. Και είχε δίκιο, ήμουν εντελώς ανώριμη εκείνη την περίοδο. Ήμουν ακόμα παιδί, δεν μπορούσα να σκεφτώ με την λογική, δεν είχα μάθει να σκέφτομαι. Οι γονείς μου από την άλλη κι εκείνοι εντελώς ανώριμοι, από τότε πίεζαν για γάμους και παιδιά. Ε και στην τελική, αν δεν ταιριαξουμε θα χωρίσουμε είχε πει η τρομερη μητέρα μου... ακόμα και με παιδί στη μέση. Και τι έγινε; Πολλοί χωρίζουν εξάλλου.
Προσπάθησα να κάνω τον διαμεσολαβητή ανάμεσα στους γονείς μου και στον άντρα μου, δεν είχε επιτυχία. Το πήρα απόφαση και το σταμάτησα. Η μητέρα μου ακόμα επιμένει να φέρουμε τους δύο άντρες κοντά...την Ανατολή και την Δύση. Αδύνατον. Της το ξεκαθάρισα επανειλημμένα. Εγώ εννοείται πως θα έχω σχέσεις, ούτε θα τους ξεγράψω όπως λένε από δω κι από κει σε γνωστούς και σόγια. (Κάτι που με κάνει έξω φρενών και δεν μιλάω.... για πόσο ακόμα δεν ξέρω.) Ούτε ο άντρας μου μου έχει απαγορεψει να τους βλέπω ή να τους μιλάω. Για κανένα λόγο.
Όσο για την πεθερά μου, η γυναίκα είναι μάλαμα. Την λατρεύω. Μου έχει σταθεί σε όλα. Όταν έχω θέματα ακόμα και με τον γιο της, εκείνη με ακούει. Και είναι μάνα μοναχογιού. (Ήθελε πάντα μια κόρη , και λέει πως την απέκτησε με μένα. ☺️) Ειλικρινά Marilou δεν ξέρω πώς μπορεί να το κατάλαβες...ώρες ώρες την νιώθω πολύ πιο δίπλα μου από την μαμά μου αν και με στεναχωρεί πολύ που το λέω αυτό. Και εννοείται πως θα το εκμεταλλευτω. Μόνο καλό παίρνω από αυτήν την γυναίκα. Είναι πραγματικά ευλογία.