Quote:
Originally posted by snarf
και κάτι άλλο που αν το αφήσω μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε διαταραχή πανικού...
Αυτό το σημείο δεν έπιασα
Εννοώ ότι μου φάνηκε περίεργο που μέσα σε μία βδομάδα και με μια χαζή αφορμή κατάφερα κι έπαθα τέσσερις κρίσεις πανικού/άγχους (δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό), η μία εκ των οποίων ήταν βαρβάτη και με τρόμαξε.
Θέλεις να αναφέρεις κάποια απο τις αφορμές? Ξέρεις, συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις κρύβεται κάτι βαθύτερο απο κάτω, κάτι που δεν φαίνεται με το πρώτο βλέμα...
Η ειρωνία είναι ότι στη ζωή μου όλα κυλάνε ομαλά, δεν έχει συμβεί ποτέ τίποτα το τραγικό ή άσχημο, είμαι πολύ δεμένη με τους δικούς μου, με το αγόρι μου και με τους φίλους μου... Αυτό με κάνει να νιώθω σαν αχάριστη και τρελή όταν εκδηλώνω σημάδια άγχους & πανικού
Ξέρεις, υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται υπαρξιακό άγχος και πηγάζει απο το ίδιο το γεγονός οτι είμαστε ζωντανοί... Δεν έχει να κάνει με το πόσα ζόρια μας έδωσε η ζωή, με τις σχέσεις μας και τα λοιπά προβλήματα, έχει να κάνει με το οτι είμαστε άνθρωποι θνητοί... Μπορεί κάτι τέτοιο βαθύτερο να σε τρώει.. δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα, επειδή δεν περνάς \"δράματα\" ωστε να μπορείς να δικαιολογήσεις - στα μάτια ποιανού?- το άγχος σου...
Μετά όμως αισθάνομαι κάτι σαν τύψεις, π.χ. μήπως πάθουν κάτι στην υγεία τους οι δικοί μου όταν τους ανησυχώ κάθε τρεις και λίγο, μήπως κουραστεί ο φίλος μου και αλλάξει γνώμη για μένα, μήπως με σιχτιρίσουν οι φίλοι μου (που στο κάτω-κάτω οι περισσότεροι έχουν και χειροπιαστά σοβαρά προβλήματα και δεν μιλάνε ποτέ!)...
Αυτές οι τύψεις, για μένα κρύβουν πάρα πολλά...
Τί φίλοι είναι αυτοί, όταν δεν \"μιλάνε ποτέ\" για τα άσχημα που τους συμβαίνουν?
Πόσο δυνατή είναι η σχέση σου, όταν φοβάσαι να εκδηλώσεις τα άγχη σου στον φίλο σου μήπως και σε βαρεθεί?
Και ο φόβος μήπως πάθουν κάτι οι γονείς αν σε δουν πεσμένοι? σαν να τους έχεις υπο την ευθύνη σου...
Σαν κάπου, το περιβάλλον σου να σε αποτρέπει απο το να εκφραστείς ολοκληρωτικά.
Μην μένεις στην επιφάνεια, κοίτα βαθύτερα και ίσως δεις μαι εικόνα πιο διαφορετική με διάφορες ανάγκες σου που δεν βρίσκουν χώρο να εκδφραστούν, μπορεί ούτε και απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό.
Δεν είμαι ειδικός, αλλά έχω περάσει και ξεπεράσει κρίσεις πανικού. Κάνω απλές εικασίες.
Το ξέρω ότι δεν πρόκειται να γίνουν όλα αυτά, αλλά, ναι, το έχω βάρος όταν ρίχνω το \"βάρος\" μου πάνω στους άλλους. Και το κάνω αρκετά συχνά τον τελευταίο καιρό :(
Και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι σημαίνει να νιώθεις πλήρης. Ξέρω ότι στα καλά μου, ξυπνάω με όρεξη το πρωί και κοιμάμαι ανέμελη και χαρούμενη το βράδυ.
Ίσως αυτό που λείπει απ\' τη ζωή μου να είναι οι έντονες συγκινήσεις (είτε κακές είτε καλές). Αλλά, frankly, αν είναι για κάθε μία καλή (βλ. ταξίδι στη Γουαδελούπη(!)) να έχω και μία κακιά (βλ. κρίση ή στομαχόπονο επί τρεις μέρες) να μου λείπει το βύσσινο. Προτιμώ να ζήσω με τους αγαπημένους μου ομαλά κι ισορροπημένα...
Αυτές είναι οι επιλογές?
Με τους δικούς μου αγαπημένους, ομαλά, ήρεμα και ισορροπημένα
vs
μακριά απο τους δικούς μου, με στομαχόπονο και κρίσεις?
Κάπου θα υπάρχει μαι μέση λύση, δεν μπορεί.
Κι εξάλλου, παρά τις κρίσεις, πιστεύω οτι ένα κομμάτι σου αγαπά πολύ την ένταση και την περιπέτεια, και ΄καλό θα είναι να το ικανοποιήσεις και αυτό.
Σου προτείνω ψυχοθεραπεία, πίστεψέ με, θα σε βοηθήσει, αν δεν επιθυμείς να το κάνεις μόνη σου, να δεις βαθύτερα και να δουλέψεις με τον πανικό.
[/quote]