Quote:
Originally posted by κικη
Αγαπητε Κ.Πάνο δεν αμφισβήτησα ούτε μία στιγμή την ειδικότητα σας, ούτε την εμπερία σας-από την στιγμή που δεν σας γνωρίζω-και ούτε ο σκοπός μου είναι να δημιουργώ εντάσεις.
Είμαι μέλος στο φόρουμ εδώ και αρκετά χρόνια και ουδεποτέ έχω ανταλλάξει πικρίες με κανένα, ίσως καμμιά φορά ο τρόπος επικοινωνίας μέσο pc να δημιουργεί παρανοήσεις.
Από την στιγμή που μιλάμε για σύνδρομα δυστυχώς οι γνώσεις μας είναι ανεπαρκής για την αιτία, την αντιμετώπιση κλπ....παρόλα αυτά όμως είναι δυστυχώς δεδομένο πλέον ο τραγικός αριθμός αύξησης συνδρόμων \'οπως ο αυτισμός, υπερκινητικότητα κλπ βάση του παγκόσμιου οργανισμού υγείας.
Από την άλλη οι περισσότεροι παιδίατροι έχουν ελλειπή κατάρτιση σε ψυχοκινητικά ελλείματα...ή ακόμα χειρότερα απλώς δεν νοιάζονται. Αν μπείτε σε ανάλογα φόρουμ θα διαβάσετε πάρα πολλές περιπτώσεις γονέων που ενώ ανησυχούσαν πως κάτι δεν πάει καλά με το παιδί τους, ο παιδίατρος απλώς τους έλεγε πως είναι υπερβολικοί ως γονείς και το παιδί τους χαίρει άκρας υγείας(και όντως το παιδί ήταν υγειής αλλά σωματικά μόνο).
Σαφώς υπάρχουν και νοσηρές καταστάσεις οπού οι ίδιοι οι γονείς δεν αποδέχονται το παιδί τους, αλλά αυτό θέλω να πιστεύω πως αποτελέι εξαίρεση....
\'Οσο αναφορά την κλινική εικόνα που παρουσιάζει ένα παιδί με κάποιο σύνδρομο όπως τον αυτισμό ή την υπερκινητικότητα μιλάμε πάντα για ένα εύρως συμπεριφοράς για αυτό και μιλάμε για φάσμα, που μπορεί να υπάρχουν τα ίδια ελλείματα αλλα με διαφορετική ένταση, συμπεριφορά κλπ.
Έχω δει πχ παιδάκι με asperger, το οποίο επικοινωνούσε ελάγχιστα, έτρωγε ελάγχιστες τροφές και παρουσίαζε ελλείματα στην κίνηση του και άλλο παιδί με το ίδιο σύνδρομο που ήταν επικοινωνιακό, πανέξυπνο αλλά είχε εμμονή σε κάποια πράγματα....αυτό που θέλω να πω είναι πως και τα δυο παιδιά έχουν το ίδιο σύνδρομο αλλά η εικόνα που παρουσιάζουν είναι αρκετά διαφορετική. Για αυτό ακριβώς τον λόγο πλέον τουλάγχιστον στην Αμερική έχουν την πρώιμη παρέμβαση και παιδιά που μπορεί να δείνουν μια εικόνα που παρεκλίνη από την φυσιολογική κατευθείαν παρακολοθούνται από μια ομάδα ειδικών(παιδοψυχίατρο, παιδονευρολόγο, παιδοψυχολόγο κλπ) ώστε όσο πιο πρώιμη είναι η επέμβαση τόσο θετικότερα αποτελέσματα υπάρχουν στο μέλλον. Αν πάλι γίνει λάθος εκτίμηση στο παιδί δεν πειράζει διότι δεν υπάρχει φαρμακευτική παρέμβαση αλλά μόνο συμπεριφορική.
κυρια μου ,