Originally Posted by
mantelas nelson
Δεν υπάρχει πάντα προφανής σχέση αίτιου αιτιατού και το τιμωρία το χρησιμοποιώ με ευρεία έννοια. Πχ άτομα που έχουν διαταραχές προσωπικότητας συχνά <τιμωρούν> τους συντρόφους τους με σεξουαλική αποχή χωρίς να τους έχουν κάνει κάτι, γιατί απλά υπάρχουν, γιατί δεν μπορούν να γίνουν ο τέλειος σύντροφος που ψάχνουν. Αυτό συμβαίνει μετά το στάδιο της μυθοποίησης (που ο σύντροφος είναι ιδανικός) και το σεξ άφθονο, στο στάδιο της απομυθοποίησης (που ο σύντροφος είναι άχρηστος και ανάξιος για αυτούς), λίγο πριν το ξεφόρτωμα. Στην ουσία αυτός που δέχεται την ποινή παραμένει ο ίδιος άνθρωπος.
Επίσης αποχή από το σεξ μπορεί να υπάρξει σε περιπτώσεις τραύματος, έχω δει ζευγάρι μετά από γνωστοποιημένο κέρατο να μένει μαζί χωρίς διάθεση για σεξ από την μεριά του άντρα με την γυναίκα (που του τα φόρεσε) να κάνει υπομονή.
Το νόημα ήταν : <Θέλω την κοινή ζωή μαζί σου, δεν θέλω/δεν είμαι έτοιμος να χωρίσουμε, θέλω την μετάνοια σου και τον έλεγχο πάνω σου αλλά σε έχω απαξιώσει σαν σύντροφο και σιχαίνομαι να σε αγγίξω>
Αποχή από το σεξ μπορεί να υπάρξει και όταν το ίδιο το σεξ είναι ταλαιπωρία: Πχ αν η γυναίκα κάνει 3 ώρες να τελειώσει και ζητάει παπάδες, σου λέει ο άλλος δεν φτιάχνω γεμιστά καλύτερα ?
Το ότι μείνατε μαζί στις 20 μέρες είναι λίγο κουλό, just saying.