Originally posted by PETRAN
Quote:
Originally posted by weird
Αν δεν μπορώ να σοβαρευτώ, ενώ θέλω, επειδή βρίσκομαι υπο την επιροή του χιούμορ κάποιου άλλου, πολλά μπορεί να γίνουν...
Δεν έχω αρκετό έλεγχο του εαυτού μου, είμαι ευάλωτη σε αυτόν τον άλλο.
Χμμ (η μμμ λολ) ακούγεται καλό...!:P
Quote:
Καλέ μου θεραπευτή, μην κουράζεσαι με μένα,
ξέρω τι πας να εκμαιεύσεις.
Η αυτόματη αρνητική σκέψη \" δεν έχω τον απόλυτο έλεγχο του εαυτού μου και της κατάστασης και του άλλου μην σου πω=κίνδυνος/ευάλωτο\" πηγάζει απο ορισμένη δυσλειρουγική πεποίθηση που έχει παγιωθεί μέσα μου και η οποία σχηματίστηκε λόγω ορισμένων βιωμάτων και του τρόπου που εντυπώθηκαν αυτά σαν εσωτερικές νοερές παραστάσεις για τον κόσμο και την πραγματικότητα, σε πρώιμη παιδική ηλικία.
Δυσλειτουργική πεποίθηση = το να μην έχεις τον έλεγχο του εαυτού σου ίσον κίνδυνος / θάνατος.
Μια άλλη δυσλειτουργική μου πεποίθηση, άμεσα συνδεόμενη με αυτή είναι \" Όταν δέχεσαι βοήθεια, αυτό σημαίνει πως είσαι άχρηστη.\"
Ξέρω και πότε δημιουργήθηκαν, με βάση ποιά ερεθίσματα, τα οποία εντυπώθηκαν έτσι μέσα μου.
Αυτά, χωρίς να έχω διαβάσει παρά ελάχιστα για Γ-Σ.
Τα βλέπω απλά,
εγώ τους έχω δώσει δική μου ορολογία, απλά τώρα χρησιμοποιώ τη δική σου για να συνεννοηθούμε;)
Να πάρει Weird με κατάλαβες! Από αυτά που μου λες φαίνεται όντως να έχεις κάνει δουλειά ψυχοθεραπευτικά. Αλήθεια όμως αφού το ξέρεις γιατί δεν το πράττεις? Αφού ξέρεις ότι χάσιμο ελέγχου=όχι κίνδυνος/θάνατος γιατί δεν τον κάνεις? Η έστω να γίνεις ποιο χαλαρή? Η το έχεις πετύχει ήδη αυτό?
Quote:
Διακρίνω ίχνη μονομέρειας στον τρόπο που έχουν σχηματιστεί οι παγιωμένες πεποιθήσεις που διαμόρφωσαν τα πρέπει σου.
Χαχα οκ ποια είναι αυτά? :P
Quote:
Ναι, είναι η αλήθεια οτι η μεταβλητή της μονομέρειας μπορεί να δίνει ένα δυνατό αποτέλεσμα στον παράγοντα επιστημονικότητα, αλλά κοστίζει όσον αφορά άλλους παράγοντες, όπως η αλληλεπιδραστικότητα και ο επικοινωνιακός παράγοντας. Συμπερασματικά, ένα υπέροχο κείμενο αξίζει λιγότερο όταν δεν παράγει δυνατό αποτέλεσμα μεταδοτικότητας στον εκάστοτε δέκτη του. Γι αυτό πχ όταν μιλώ με εσένα, προσαρμόζω τη ροή και την ποιότητα του ύφους μου σε ένα κοινό κώδικά που τέθηκε στην πορεία. Στα \"πλαίσια\";))
Ελπίζω να έχω αλλάξει (ελαφρύνει) κάπως το ύφος μου ε? Ακόμα και τα επιστημονικά ελπίζω να είναι ποιο ευκολοδιάβαστα...να πάρει...τόσα...αρκουδάκια και κουκλάκια έχω ποστάρει!
Quote:
Κλασσική ανάγκη του εγκεφάλου σου να επεξεργαστεί νοητικά τα πάσης φύσεως δεδομένα, κατηγοριωποιώντας τα και θέτοντας ταμπέλες. χεχε
Χεχε η αυτό η...απλά σε πείραζα! emmoo, emmoo :P:P
Quote:
Τί λες αλλάζουμε ρόλους??
Λοιπόν υπάρχει ένα βιβλίο στο οποίο θα βρεις ενδιαφέρον πιστεύω.
Είναι το \"ο ασθενής που θερπάπευσε τον θερπευτή του\" του Stanley Siegel .
Σου παραθέτω απόσπασμα κριτικής.
\"Στο βιβλίο \"Ο ασθενής που θεράπευσε το θεραπευτή του\" ανατρέπει τις παραδοσιακές θεωρήσεις καθώς προκαλεί τη συμβατική θεραπευτική σκέψη με την ανορθόδοξη προσέγγιση του: Αντί να ταξινομεί τα προβλήματα των πελατών του σε παθολογικές κατηγορίες και να προσπαθεί να τα \"διορθώσει\", τους ενθαρρύνει να εκτιμήσουν την προσαρμοστική ευστροφία τους. Στη διαδικασία αυτή σχεδόν πάντα συμβαίνει κάτι αξιοπρόσεκτο - όπως στην περίπτωση του ζευγαριού που ξεπέρασε τις συγκρούσεις υψώνοντας ένα πραγματικό τείχος στο σπίτι του ή στην ιστορία που έδωσε τον τίτλο στο βιβλίο, όπου ο Siegel υποκινεί μια αντιστροφή των ρόλων για έναν επίμονα επιφυλακτικό πελάτη ο οποίος, εντελώς απροσδόκητα, λύνει το πρόβλημα της θεραπεύτριάς του. Οι δώδεκα αυτές ιστορίες, που συγκινούν, διασκεδάζουν και συγχρόνως προκαλούν τη σκέψη, καταδεικνύουν τις πεποιθήσεις του Siegel πως η θεραπεία είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης, όπου ο θεραπευτής έχει να μάθει πραγματικά όσα και ο ασθενής, και πως η θεραπεία είναι δυνατή μόνο όταν ο θεραπευτής σέβεται αληθινά τους ασθενείς του \"
Ακούγεται ενδιαφέρον βιβλίο...θα το ψάξω! Φυσικά και η σχέση θεραπευτή-θεραπευόμενου είναι διπλή. Πρέπει να είναι μια \"οριζόντια\" και όχι \"κάθετη\" σχέση (που κάποιος είναι από πάνω/κάποιος από κάτω) που και οι 2 αλληλεπιδρούν δυναμικά.
Ναι ας αλλάξουμε ρόλους Weird!
Quote:
αλά νοητικά =
Διακρίνω μια νοητική σου προκατάληψη όσον αφορά την προσωπική αίσθηση και την διαπροσωπική έκφραση του συναισθηματικού σου τομέα.
Μπορείς να μου μεταφράσεις την δυσλειτουργική πεποίθηση που βρίσκεται απο πίσω?
Βλέπω έπιασες κιόλας δουλειά!
Χαχα βασικά διακρίνεις λάθος, τα τελευταία μου ποστ ήταν full emo!( Απλά πρως το...[χαζο-]χαρούμενο...):P