Δεν θα πω οτι ειμαι ειδικος στα εργασιακα, μιας και δεν εχω αρχισει ακομα να ψαχνομαι για remote εργασια. Αλλα μπορω να πω 5-6 πραγματα. Καταρχην το πρωτο ECDL ειναι ενα αποδεικτικο κυριως για το δημοσιο, οτι εχεις την στοιχειωδη γνωση να χειριστεις υπολογιστη, για τη στοιχειωδη αναγκη να φερεις εις περας για παραδειγμα τα γραφειοκρατικα σου καθηκοντα. Δεν θα στο ζητησουν καν.
Οσον αφορα την HTML για τα συναφη επαγγελματα θεωρειται επισης στοιχειωδη γνωση που φυσικα ομως πρεπει να κατεχεις. Πως? Ξερεις πως με προσπαθεια. Δεν θα μπω σε λεπτομερειες για βιβλια, για coursera, για video tutorials που υπαρχουν παμπολλα. Θα πω το εξης απλο:
Γραφεις στο google "Learn HTML" και ωπ η πρωτη ιστοσελιδα που βγαζει και δεν ειναι διαφημιση ειναι :
https://www.w3schools.com/html/ . Τωρα το μονο που εχεις να κανεις ειναι να διαβασεις τα διαφορα κεφαλαια για τη θεωρητικη γνωση. Την πρακτικη την αποκτας δουλευοντας στο αντικειμενο. Απο εμπειρια σου λεω οτι μαθαινεις και καλυτερα και πιο γρηγορα απο μια αιθουσα παραδοσιακης διδασκαλιας, ας πουμε ΙΕΚ, ισως μαλιστα να μαθαινεις σε μια εβδομαδα παρα πολυ περισσοτερα, απο οτι ενα ολοκληρο εξαμηνο διδασκαλιας. Εχω αρκετη εμπειρια, εχω διδαξει μαλιστα HTML σε ΙΕΚ.
Συνηθως στη δουλεια περνας απο συνεντευξη που σου κανουν και τεχνικες ερωτησεις, περα απο το βιογραφικο σου καθως και σημασια ειναι να τους δειχνεις και εργο που εχεις παραγει. Αποδεικτικα εγγραφα καλο ειναι να υπαρχουν φυσικα.
Οσο για τον εργοδοτη που ειναι στο Μενιδι, αναφερουμε το εξωτερικο ως παγκοσμιο χωρο εργασιας. Εαν με προσλαβει καποιος απο Μενιδι και λεει οτι ειναι απο Λονδινο (γιατι να το κανει αυτο?) τι με ενδιαφερει εμενα, αρκει να τηρει το συμβολαιο. Ισα- ισα που δεν θα εχουμε το προβλημα της γλωσσας. Μην ξεχναμε οτι υπαρχουν καπου 360 εκατομμυρια, οπως διαβαζω που τα Αγγλικα ειναι η φυσικη τους γλωσσα και καπου 1.5 δις μιλαει αγγλικα. Ειναι πρωτευον να μπορεις να επικοινωνεις, δεν πας να σου δινουν απλες εντολες, σηκω αυτον τον ντενεκε.
Τεσπα, οπως απεδειξα με την HTML χρειαστηκε το μινιμουμ της προσπαθειας ... εχεις τη θεληση να μαθεις?