Originally Posted by
Marilou
Ακριβώς,τα λες μόνη σου !
Έχεις τόσα σκαλοπάτια για να πετύχεις ,να πολεμήσεις αυτό το ένα που σε κάνει να νοιωθεις έτσι .
Βήμα βήμα την φορά ,σκαλοπάτι σκαλοπάτι χρησημοποιησε όλα αυτά που έγραψες .
Πρόσεχε ,ένα την φορά .Κάθε φορά που θα επιλέγεις ποιο θα είναι αυτό θα το δουλευεις ώστε να υπερτερεί πάντα απέναντι στο αρνητικό σου .
Μόλις σταθεροποιηθείς , το σβήνεις από το χαρτί σου και προχωράς στο επόμενο ..
Πάλι το ίδιο ...δουλεύεις παράλληλα με δύο τώρα πλέον δυνατά σου κομμάτια ,τρελο προβάδισμα έναντι του ενός αρνητικού !
Και ουτω καθεξής ...
Όσο προχωράς και ανεβαίνεις τόσο μεγαλύτερο προβάδισμα θα έχεις να το θυμάσαι .
Όταν χρησημοποιησες όλα τα δυνατά σου "σκαλοπάτια" σίγουρα δεν θα υπάρχει τίποτα από όλο αυτό ή τουλάχιστον όχι στον βαθμό που να επηρεάζει και την ζωή σου αλλά το κυριότερο την ψυχολογία σου ...
Δεν είναι εύκολο το ξέρω ..δουλειά θέλει και αποφασιστικότητα.
Τώρα για πες μου έναν άνθρωπο που τα πάει καλά με τον ευατο του όταν κάνει λάθος επιλογές ?
Αν μου δείξεις έναν και μου πεις ότι αυτός είναι καλά όσα λαθη και να κάνει, θα τρέξω και εγώ μαζί σου να μας μάθει τον τρόπο ή καλύτερα πόσα κιλά αναισθησία κουβαλάει ,γιατί αντιλαμβάνεσαι πως μόνο ένας αναίσθητος άνθρωπος δεν έχει τέτοια θέματα ..
Αν δεις ακόμα και εδώ μέσα η κύρια πηγή όλων των ψυχολογικών μας θεμάτων είναι από λάθος επιλογές σε καίρια και καθοριστικά ζητήματα . Όποια είναι αυτά ,μικρά ή μεγάλα ..
Απλά η μόνη διαφορά είναι ότι ο καθένας μας έχει τον δικό του τρόπο και χρόνο που τα διαχειρίζεται .
Και αυτό συμβαίνει καθαρά γιατί κάθε άνθρωπος είναι μια μονάδα με δικά του χαρακτηριστικά ,δικές τους ευαισθησίες που δεν έχουν καμία σχέση με των υπολοίπων ..
Άρα γιατί εσένα να σε κρατάει πίσω όλο αυτό και όχι όλους τους υπόλοιπους .
Δεν έχουν τίποτα παραπάνω από εσένα να το ξέρεις .
Απλά λίγο παραπάνω αποφασιστικότητα στο να δουλεύουν στα πράγματα που δεν τους πηγαίνουν καλά .
Σιγά το πράγμα δηλαδή ...Είναι ικανό αυτό να σε κρατήσει πίσω και να καλύψει τα τόσα καλά σου στοιχεία ?
Δεν νομίζω ...
Οπότε !Έχεις μπροστά σου τα δικά σου όπλα ,τα δικά σου δυνατά χαρακτηριστικά ..
Ειναι δική σου ευκαιρία λοιπόν να τα αξιοποιήσεις χωρίς πίεση και βιασύνη για να καταφέρεις να μάθεις να διαχειριζεσαι τις τυχών λάθος επιλογές σου στο λιγότερο δυνατό χρόνο .
Χρόνο ικανό να μην σε φθείρει ψυχολογικά ...
Όσο πιο γρήγορα πάρεις απόφαση για προσωπική δουλειά τόσο δεν θα ριζώνει όλο αυτό μέσα σου, ώστε να φτάσει σε σημείο που να ξεριζώνεται πολύ δύσκολα .