Ο πολίτης που έχει άδεια οπλοφορίας δηλαδή μπορεί και έχει όπλο πάνω του δεμένο παντού το έχει γιατί είτε βγάζει πολλά λεφτά είτε γιατι κινδυνεύει. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν που κινδυνεύει είτε από ληστεία είτε από απαγωγή είτε απο οποιοδήποτε άλλο λόγο δεν έκανε αίτηση για πλάκα και ακόμα περισσότερο δεν επέλεξε να κουβαλάει όπλο για πλάκα και για να λέει στους φίλους του εγω εχω όπλο και φυσικά εκτός του όπλου κυκλοφορεί με τεθωρακισμένο αυτοκίνητο για να αποφύγει τις συμπλοκές στους δρόμους.
Για να μάθει να το χειρίζεται αυτός ο άνθρωπος και για να αποφύγει να αφαιρέσει ζωή ενώ απειλήθηκε η ζωή του ο μοναδικος τρόπος είναι ένας να πηγαίνει σε σκοπευτήριο και να αδειάζει 30 κουτιά το μήνα μέχρι να γίνει καλός στο σημάδι και στον χειρισμό, το οποίο θα προσπαθήσει να το αποφύγει ειδικά σε κατοικημένο περιοχές και ας είναι άσσος στο σημάδι.
Οι αστυνομικοί από την άλλη δεν λειτουργούν έτσι για παράδειγμα ένας υδραυλικός στο Βύρωνα έχασε τη ζωή από σφαιρες αστυνομικών επειδή επέλεξαν λάθος σημείο εμπλοκής γειτονιά στο Βύρωνα μέσα σε πολυκατοικίες. Ποιος νοήμων άνθρωπος θα επέλεγε ως σημείο εμπλοκής γειτονιά με πολυκατοικίες; Θα μου πεις να τον άφηναν να φυγει; Ναι να τον αφήσουν να φύγει και να τον οδηγήσουν με μπλόκα σε ασφαλέστερα μέρη που δεν θα υπάρχουν παράπλευρες απώλειες. Ο άνθρωπος αυτός τι έφταιγε; Αυτό λοιπόν έγινε από λάθος επιλογή.
Ποιος νοήμων άνθρωπος πηγαίνει σε διαδήλωση με όπλο πάνω του όπως πήγε ο άλλος στη Νεα Σμυρνη;
Ποιος νοήμων άνθρωπος αφήνει το όπλο στο αυτοκινητο για να πάει σε σουβλατζίδικο μέσα στα Εξάρχεια όπως η αστυνομικίνα;
Εσυ μπορεί να πιστεύεις πως είναι τέλειοι δικαίωμα σου, εγώ με επιχειρήματα εχω διαφορετική άποψη. Αν αυτό είναι ενσυναίσθηση του κουβαλαω όπλο τότε εγώ είμαι ο Παπάς...