Quote:
Originally posted by Triella
Ευχαριστω weird....η αντιφατικοτητα αυτη στα λογια τους ολο και μεγαλωνει και ιδιαιτερα στη μητερα μου...δεν ξερω αν φταιει το γηρας, η κλιμακτηριος και το χασμα γενεων το οποιο ειναι σαν απατο ρηγμα, αλλα η συνεννοηση μαζι της σε βασικα θεματα ειναι πλεον τρομερα δυσκολη.
Τρανο σημερινο παραδειγμα: σχεδιαζουμε να φυγουμε το σαββατοκυριακο και η φιλη της στα Τρικαλα προσφερθηκε να με φιλοξενησει και να παω το σαββατο το βραδυ να συναντησω τους γονεις μου μαζι με εκεινη και τις κορες της. Στην ουσια θα με φιλοξενουσε για να ειμαστε μαζι με τα κοριτσια της με τα οποια κανουμε πολυ καλη παρεα και υπαρχει μια καλη επικοινωνια.
Το μειονεκτημα: καθε φορα που κανουμε ταξιδι, κουβαλαμε ενα σωρο πραγματα μπρος και πισω και στο κουβαλημα και ξεκουβαλημα υπαρχει μια μικρη ταλαιπωρια. Ο παραγοντας λοιπον εκεινος αρχικα δεν περασε απο το μυαλο μου και της προτεινα την ιδεα να μεινω σπιτι της φιλης της.
Αυθαίρτετα η μαμά σου θεώρησε πως το οτι δεν το σκέφτηκες = δεν την σκέφτηκες = αδιαφορείς!!! Κάνει σαν να είναι αυτή το παιδί κι εσύ η μάνα... μήπως έχουν αντιστραφεί λίγο οι ρόλοι σας? Πολλή ανασφάλεια μου βγάζει η μητέρα σου, χωρίς να μπορώ να είμαι βέβαιη και με κάθε δυνατή επιφύλαξη, σου λεω απλά τι εντύπωση σχηματίζω εγώ.
Αμεσως υψωσε τον τονο της φωνης λεεγοντας πως θελει βοηθεια με το κουβαλημα και δεν θα ειμαι εκει. Της ειπα λοιπον οτι επρεπε να μου το πει γιατι δεν μπορω να ειμαι στο μυαλο της καθε φορα και να ξερω τι σκεφτεται και τι θελει. Επισης οταν μου εχει ζητησει βοηθεια, δεν εχω πει ποτε οχι (ισως αυτη να ειναι και η μαλακια που κανω...δε λεω και ποτε οχι).
Αγριεψε και μου ειπε οτι πρεπει να ειμαι μεσα στα πραγματα και οτι δεν ειχε καμμια υποχρεωση να μου πει.
Εμένα αυτό μου ακούγεται σαν = πρέπει να φέρεσαι σαν τέλεια μητέρα, που μπορεί και κατανοεί όλες μου τις ανάγκες, χωρίς καν να της το ζητήσω!
Με λιγα λογια να διαβαζω τη σκεψη της πριν μου πει κατι. Ε συγνωμη αυτο το θεωρω αδυνατο γιατι ουτε αινσταιν ειμαι αλλα ουτε και σε καμμια ηλικια για να εχω εκπαιδευτει αρκετα για να το κανω με ευκολια.
(Παρενθεση): Συνηθως αυτο που κανει ειναι να μην μιλαει πολυ και μερικες φορες προσφερει εκει που βλεπει οτι θελει να προσφερει και μεχρι εκει που μπορει. Λοιπον αυτο περιπου κανω και γω..εκει που θελω προσφερω. Αλλα οταν μου ζητησει καποιος βοηθεια δεν θα την αρνηθω. Αλλα επειδη εχω και δικα μου πραγματα να ασχοληθω δεν μπορω να καταλαβω τι σκεφτεται ο αλλος...Το ιδιο ισχυει και για την μητερα μου. (κλεινει η παρενθεση).
Είναι λογικό να έχετε κοινές συμπεριφορές. Αρα κι αυτή λειτουργεί έτσι ακριβώς, αλλά δεν μπόρεσε να το δει λογικά στην περίπτωση αυτή.
Τελικα εκλεισα με την εξης συζητηση:
Εγω: Λοιπον επειδη αλλα λες και αλλα κανεις και δεν μπορω να ειμαι μεσα στο μυαλο σου, τελειωσαμε απλα θα ερθω μαζι σου. Τελειωσε...
Μαμα: Φυγε και να πας να γαμηθεις...
Εγω: Ωραιες ευχες δινεις μπραβο σου....
Μαμα: Για να μαθεις να μη μιλας ετσι...
Δεν θυμαμαι να την εβρισα...το μονο που ηθελα ηταν να κλεισω τη ρημαδα τη συζητηση. Σε γενικες γραμμες η επικοινωνια εχει γινει αβιωτη. Ηθελε με το ζορι να μαθει τις προαλλες για την επιχειρηση αυτη και δεν της ειπα γιατι στο κατω κατω δεν θεωρω οτι της πεφτει λογος. Μουτρωσε περισσοτερο.
Σαν μωρό παιδί!
Πραγματικα δεν ξερω πως να αντιδρασω. Υπαρχουν φορες που πιστευω οτι προσπαθει να με προσγειωσει μοναχα στα περι βοηθειας της οικογενειας...ουτε με αφηνει να συγκεντρωθω να διαβασω. Σημερα το πρωι με αποσυντονισε 3 φορες.
Χρειάζεσαι τον χώρο σου που να μπορείς να αναπνέεις μέσα του ελεύθερα μου φαίνεται...
Με τον πατερα μου δεν εχω κανει καποια σοβαρη συζητηση αυτες τις μερες για να ξερω τι κλιμα επικρατει αλλα δεν επιχειρω να ανοιξω σοβαρη κουβεντα γιατι φοβαμαι οτι παλι κατι θα πει για να μου κοψει τα φτερα...δεν αντεχω αλλο εχω φτασει στα ορια μου.
Ο μονος ανθρωπος που με στηριζει πραγματικα ειναι μια φιλη μου που ειναι περιπου 4 χρονια μεγαλυτερη μου και γενικα ειναι ανοιχτομυαλος ανθρωπος.
Είσαι τυχερή που κάποιος σε καταλαβάινει ακι σε στηρίζει κορίτσι μου.
Τελικα εκλεισα ραντεβου στις 9 Ιουνιου με ψυχολογο σε ενα κεντρο ψυχικης υγειας. Δεν ξερω που θα με βγαλει αλλα ηδη νιωθω πολυ \"βαρια\".
Μεχρι τις 9 αν υπαρξει καμμι συμβουλη προς ψυχραιμη αντιμετωπιση ειναι ευπροσδεκτη και παρακαλω πολυ οποια και να ειναι η αποψη σας πειτε της καθαρα και ψυχρα. Την χρειαζομαι.
Και παλι ευχαριστω για το χρονο σας.
Μπράβο σου. πολύ καλά έκανες.