Quote:
Originally posted by Νικήτας
Ίσως η μονόπλευρη ακρότητα συνοδεύει τη νιότη:)
ποσο εισαι στο περιπου?
Printable View
Quote:
Ίσως η μονόπλευρη ακρότητα συνοδεύει τη νιότη:)
ποσο εισαι στο περιπου?
Τι να σε κεράσω φίλε μου Νικήτα ????Quote:
Διακρίνω όμως μια απολυτότητα και σκληρότητα στις εκφράσεις. Ίσως η μονόπλευρη ακρότητα συνοδεύει τη νιότη:)
sabb λες να τα βρειτε?
:cool:
Νικήτα το κείμενό σου δεν πιστεύω πως αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για σένα. Για μένα είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό, θα μπορούσες κάλλιστα να συγκρίνεις τις αποτυχίες των παιδιών που δίνουν πανελλήνιες με την αποτυχία ενός δυσκοίλιου να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν δεν υπήρχε η διαφήμιση δεν θα απαντούσα.
Μόλις διάβασα τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις του γέροντα Παίσιου για τους καλούς και κακούς λογισμούς:
«Ό κακός λογισμός εμποδίζει τη θεία χάρη. Ό καλός λογισμός αποκτάται με την απλότητα. Ό άνθρωπος πού δεν κάνει κακούς λογισμούς λειτουργεί σωστά. Όση δύναμη έχει ό καλός λογισμός δεν την έχει καμία άσκηση. Όταν βλέπουμε τα πάντα καθαρά, τότε έχομε καλούς λογισμούς.\"
\"Όσοι κινούνται όλο απλά με καλούς λογισμούς ... και πιστεύουν από πολλή ταπείνωση ότι δεν έχουν τίποτα το καλό, ενώ αγωνίζονται με φιλότιμο πολύ, αυτοί κρύβουν τον μεγαλύτερο πνευματικό θησαυρό μέσα τους, χωρίς να τον γνωρίζουν (...)
Ο άνθρωπος που δεν έχει ταπείνωση και καλούς λογισμούς, είναι γεμάτος από αμφιβολίες και ερωτηματικά\".
Εγω πάλι Νικητα, πιστεύω πώς ο καθε ανθρωπος εχει μεσα του κ το κακο κ το καλο. Κ αν δεν ερθει σε επαφη με τις κακες πλευρες του εαυτου του, δεν μπορει κ να τις βελτιωσει. Κ οι αμφιβολιες οσο κ τα ερωτηματικα ειναι απαραιτητα για την εξελιξη μας....
Sofia δεν θα μπορούσα να μην συμφωνήσω μαζί σου. Σαφώς και έχεις δίκιο.
Η άποψη του π. Παίσιου ισχύει και λειτουργεί σε ένα άλλο επίπεδο από ότι η δική σου.
Ο π. Παίσιος αληθεύει σε πνευματικό επίπεδο ενώ εσύ σε ψυχολογικό. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Καταπληκτική και η φράση της υπογραφής σου του Saul Bellow ... συγχαρητήρια!
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά..
“A great deal of intelligence can be invested in ignorance when the need for illusion is deep.”
Να παραθέσω σε αυτό το σημείο τα λόγια ενός εκπροσώπου της Εκκλησίας: \"Στο δρόμο μπορείς να διακρίνεις ποιος είναι χριστιανός και ποιος άθεος. Ο χριστιανός είναι χαρούμενος, έχει πρόσωπο λαμπερό, ευφρόσυνο. Ο άθεος είναι σκυφτός και σκυθρωπός\"
Α, γι\' αυτό όταν λέω πως είμαι άθεος , δεν με πιστεύει κανείς ? Επειδή λάμπει το πρόσωπο μου , αντί να είναι σκυφτό και σκυθρωπό ?? Δεν ήξερα πως το να είναι κάποιος εύχαρις ή όχι είναι θέμα πίστης, είχα την εντύπωση πως αρκεί να σου πέσει το λότο..Quote:
Originally posted by lllogan
Να παραθέσω σε αυτό το σημείο τα λόγια ενός εκπροσώπου της Εκκλησίας: \"Στο δρόμο μπορείς να διακρίνεις ποιος είναι χριστιανός και ποιος άθεος. Ο χριστιανός είναι χαρούμενος, έχει πρόσωπο λαμπερό, ευφρόσυνο. Ο άθεος είναι σκυφτός και σκυθρωπός\"
Ή στη λιγότερο πνευματική εκδοχή όπως τη προσεγγίζει ο εκπρόσωπος της εκκλησίας, το να αγαπάς και να αγαπιέσαι, να κάνεις το καλό ανεξάρτητα από τον αν πιστεύεις σε έννοιες υπερβατικές και μεταφυσικές, νόμιζα πως ήταν αρκετό...
Όσο για την παράθεση για τον π. Παϊσιο φίλε Νικήτα, αδυνατώ να την συσχετίσω με τον κ. Ρουβά, πολύ δε περισσότερο με τον Επίκτητο και τους Στωικούς φιλοσόφους.
Εκτός αν στο θρέντ μπορούμε να λέμε ό,τι μας κατέβει , οπότε θα μου επιτρέψεις να κάνω μια αναφορά τιμής στον Τσε Γκεβάρα και στους αγώνες του ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό...
Σάββα συμφωνώ. Μιας κι έχω δει πολλούς \"χριστιανούς\" σκυθρωπούς, να μην αγαπούν και να μην αγαπιούνται και πόσα άλλα ακόμη τρισχειρότερα...
Νικήτα κι εμένα με μπέρδεψες τώρα. Κανείς δε σου λέει κάτι κακόπιστα. Εκτός αν ο διάλογος που περιέχει και αντίλογο είναι πάντα \"κακός λογισμός\".
Sabb
Φίλε Sabb δεν πειράζει που δεν μπορείς να τα συσχετίσεις. Το ζήτημα είναι αν θέλεις να καταλάβεις πως συσχετίζονται. Αν δηλαδή είσαι ανοιχτός και επιλέγεις να ρισκάρεις ωστε να δεις πως συσχετίζονται.Quote:
Όσο για την παράθεση για τον π. Παϊσιο φίλε Νικήτα, αδυνατώ να την συσχετίσω με τον κ. Ρουβά, πολύ δε περισσότερο με τον Επίκτητο και τους Στωικούς φιλοσόφους
Αν υπάρχει τόσος βαθύς προβληματισμός που να συνδέει τον Sakis (sic) και τους Στωικούς με τον π. Παϊσιο, η ρηχότητα μου βρίσκεται σε τέλμα κατανόησης και όχι βέβαια σε έλλειψη διάθεσης...Quote:
Sabb
Φίλε Sabb δεν πειράζει που δεν μπορείς να τα συσχετίσεις. Το ζήτημα είναι αν θέλεις να καταλάβεις πως συσχετίζονται. Αν δηλαδή είσαι ανοιχτός και επιλέγεις να ρισκάρεις ωστε να δεις πως συσχετίζονται.Quote:
Όσο για την παράθεση για τον π. Παϊσιο φίλε Νικήτα, αδυνατώ να την συσχετίσω με τον κ. Ρουβά, πολύ δε περισσότερο με τον Επίκτητο και τους Στωικούς φιλοσόφους
Όσο για το ρίσκο που αναφέρεις, έχω πάρει αρκετά στη ζωή μου και στον κοινωνικό και κυρίως στον επαγγελματικό τομέα..Λες να με τρομάξουν οι συσχετισμοί της \"συγγνώμης\" του κ. Ρουβά με τα αποφθέγματα του κ. Παίσιου ?
Επί της ουσίας, οι προβληματισμοί του κ. Παίσιου σαν φιλοσοφική θεώρηση δεν με βρίσκουν σύμφωνο μια που επικαλούνται τη θεία χάρη, την οποία a priori δεν δέχομαι σαν υπαρκτή.
Ίσως κι αυτός να είναι ο λόγος που αδυνατώ να αντιληφθώ την όποια συσχέτιση της παράθεσης....
Ο π. Παίσιος αναφέρεται στους κακούς λογισμούς. Με κακούς λογισμούς (αρνητικό-επικριτικό τρόπο) αντιμετωπίσατε τον Ρουβά.
Οι Στωικοί δίνουν την απάντηση στη αντιμετώπιση της αποτυχίας που βίωσε ο Ρουβάς και πιθανώς θα βιώσουν και οι περισσότεροι από τους υποψήφιους στις πανελλήνιες.
Οι Στωικοί προτείνουν την συμφιλίωση με την \"αποτυχία\", την ψύχραιμη και νηφάλια αντιμετώπισή της.
Το κέντρο στο κείμενό μου δεν ήταν ο Ρουβάς αλλά οι μαθητές. Ο Ρουβάς ήταν η επικαιρότητα.
Η σύγκριση, από την πλειονότητα των απαντήσεων, συνεχίζει να παραμένει ατυχής.
Με την λογική του κ. Παίσιου και κατ\' επέκταση τη δική σου φίλε μου Νικήτα - εφ\' όσον αποδέχεσαι τον προβληματισμό του κατά τ\' άλλα σεβάσμιου γέροντα - δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κριτική στον κ. Ρουβά, για να μη κατηγορηθούμε πως κάνουμε κακούς λογισμούς, άρα δεν έχουμε και τη θεία χάρη...Quote:
Ο π. Παίσιος αναφέρεται στους κακούς λογισμούς. Με κακούς λογισμούς (αρνητικό-επικριτικό τρόπο) αντιμετωπίσατε τον Ρουβά.
Οι Στωικοί δίνουν την απάντηση στη αντιμετώπιση της αποτυχίας που βίωσε ο Ρουβάς και πιθανώς θα βιώσουν και οι περισσότεροι από τους υποψήφιους στις πανελλήνιες.
Οι Στωικοί προτείνουν την συμφιλίωση με την \"αποτυχία\", την ψύχραιμη και νηφάλια αντιμετώπισή της.
Το κέντρο στο κείμενό μου δεν ήταν ο Ρουβάς αλλά οι μαθητές. Ο Ρουβάς ήταν η επικαιρότητα.
Οποία συσχέτιση !!
Φυσικά, η Στωική αντιμετώπιση περί \"αποτυχίας\", δεν μπορεί να ταυτίζεται με τον κ. Ρουβά για τον απλούστατο λόγο πως όσοι είναι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι δεν θεωρούν αποτυχία την έβδομη θέση σ\' ένα κατάπτυστο διαγωνισμό, αλλά την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και μόνον σ\' ένα τέτοιου είδους διαγωνισμό. Αυτή είναι η αποτυχία μας σαν έθνος...Ξοδεύουμε εκατομμύρια ευρώ για να δούμε ένα τύπο με ένα αισχίστου είδους τραγούδι να συμμετέχει σ\' ένα διαγωνισμό, που όπως είπα και τις προάλλες, δεν μπορεί παρά να απασχολεί το κάθε σαχλοκούδουνο των καναλιών και βεβαίως τα λαμόγια της ΕΡΤ - άντε και τις αδελφές Μαγγίρα...
Την αρνητικότητα δεν την παράγει η κριτική των απλών ανθρώπων φίλε Νικήτα, αλλά το όλο στημένο πανηγυράκι...
Όσο για το ότι δεν ήταν επίκεντρο του θέματος σου ο κ.Ρουβάς αλλά οι μαθητές, η παρακάτω παραθεση είναι δική σου :
\"Η έβδομη θέση του Σάκη είναι η πρώτη θέση στην καρδιά μας. Διότι δεν βαθμολογήσαμε με βάση την ψηφοφορία των πολλών αλλά σύμφωνα με τον μέτρο της αγάπης. Ο Σάκης αναλαμβάνοντας την ευθύνη και βιώνοντας την ενοχή δείχνει τα χέρια του στους δημοσιογράφους και λέει «πιείτε όσο αίμα θέλετε, έχω άφθονο». Εμείς του απαντούμε με την αποδοχή, τη στήριξη και την αγάπη. Δεν θέλουμε το πρώτο βραβείο ... θέλουμε το Σάκη. Όπως είπε μια φίλη μετά τα αποτελέσματα «Δεν με ενδιαφέρει για την Ελλάδα εμένα με νοιάζει που στενοχωρήθηκε ο Σάκης». Και αν αγαπάμε τον καλλιτέχνη που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision πόσο μάλλον αγαπάμε τα παιδιά μας που είναι η ίδια μας η ζωή.\"
Συγγνώμη, αλλά θα πρέπει να συμφωνήσω με τη δική σου άποψη , άρα να λογίζομαι καλά (!!!) περί Σάκη και το πως στενοχωρήθηκε το καλό αυτό παιδί για να έχω την θεία χάρη - σύμφωνα με τον κ. Παίσιο ?
Να το βουλώσω και να μη πω την άποψη μου ,για να έχω τη χάρη του Θεού ?
Αστειεύεσαι μου φαίνεται.....