Originally Posted by
karga
Πάνου νομίζω το πήρες πολύ προσωπικά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνονται προσωπικές επιθέσεις στην Μαριλού και στην κάθε Μαριλου εκεί έξω. Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν μπορεί να φτάσει την τελειότητα. Ο καθένας με τον προσωπικό του αγώνα και τα μονοπάτια που διασχίζει φροντίζει κάθε μέρα να κάνει λάθη και να βελτιώνεται. Η μαριλου ποτέ δεν ανέφερε ότι είναι ο τέλειος γονιός και αδιαφορεί για τον συνάνθρωπο. δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε θέματα που δεν γνωρίζουμε (όπως είναι τα παιδιά της). Εκείνα την ξέρουν καλύτερα και έτσι ούτε εγώ ούτε εσύ ούτε κανένας δεν μπορεί να κρίνει αν δεν γνωρίζει. Αν ήμασταν όλοι τέλειοι τότε ο κόσμος θα ήταν αδιάφορος. Το τέλειο ισοδυναμεί με το υπερβολικό και και σύμφωνα με τον Αριστοτέλη η υπερβολή και η έλλειψη είναι αρνητικά. Αυτό που πρέπει όλοι να κατέχουμε είναι το μέσο. Φυσικά δεν αντιλέγω στο ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι αδιάφοροι προς τους ανθρώπους κατώτερων στρωμάτων, αλλά δεν μπορούμε όλους να τους βάζουμε στο ίδιο κλουβί. Το ίδιο ισχυεί και την ελληνίδα μάνα που ανέφερες νωρίτερα. Εσύ Πάνου από ότι έχω καταλάβει δεν έχεις το μέσο, η ζυγαριά σου γέρνει ή προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, και αυτό δεν είναι πάντα θετικό. Ίσως να έχεις αδικηθεί από τον κοινωνικό σου περίγυρω και να τα λες όλα αυτά, δεν ξέρω, αυτό που ξέρω εγώ όμως είναι ότι η λέξη μαμά είναι μια λέξη που δεν περιγράφεται. Ο καθένας την βιώνει διαφορετικά. Αυτά