Originally Posted by
Sonia
Καλησπέρα.
Ο γιατρός μάλλον προσπαθεί να σε "ξυπνήσει" με σκληρή αγάπη που λένε. Προσωπικά προτιμώ ο άλλος να είναι ειλικρινής μαζί μου κι ας με χαλάνε αυτά που λέει εκείνη τη στιγμή παρά να υπεκφεύγει. Καλύτερα να λέει τι σκέφτεται παρά να υποκρίνεται κι άλλα να λέει άλλα να σκέφτεται, άλλα να κάνει. Ίσως ο συγκεκριμένος να το παρακάνει, αλλά τουλάχιστον βλέπεις πως σκέφτεται. Το αν θα σε βοηθήσει η όχι, εσύ το ξέρεις. Έχεις δίκιο που αισθάνεσαι άσχημα, έχει όμως κι ο γιατρός τα δίκια του.
Αυτό που είναι πολύ υποκειμενικό και μου χτύπησε άσχημα είναι τι δουλειά έχει να σχολιάζει ο άλλος το ντύσιμο ή το μαλλί σου ξέρω κι εγώ. Κάτι που αυτός βρίσκει χάλια, άλλος μπορεί να το βρίσκει γλυκό ή ιδιαίτερο ή ωραίο. Αυτά είναι υποκειμενικά. Εκτός κι αν μιλάμε για θέμα υγιεινής κτλ που αν π.χ. ο άλλος ζέχνει καλό είναι να του το πεις ή για θέμα υγείας, αν π.χ. ο άλλος είναι υποσιτισμένος και φαίνεται έτοιμος να πέσει κάτω ή βρωμάει από χιλιόμετρα, είναι λογικό να διστάσει κάποιος να τον πάρει για δουλειά. Μου είχε τύχει η πάρα πολύ άβολη στιγμή κάποτε να αναγκαστώ να πω σε κάποιον συνεργάτη ότι το στόμα του βρωμούσε κι έζεχνε και κάτι πρέπει να κάνει. Πραγματικά η μπόχα ήταν ανυπόφορη και κόβαν πέρα όλοι οι πελάτες. Ευγενέστατος άνθρωπος, με γνώσεις και μιλούσε 5 γλώσσες άπταιστα παρακαλώ, αλλά πως να τα ανακαλύψεις όλα αυτά όταν δεν πλησίαζες στα 5 μέτρα; Ανέβαλε συνεχώς τον οδοντίατρο, αλλά μετά το σχόλιό μου κατάλαβε ότι δεν πάει άλλο , το φρόντησε και μακροχρόνια βγήκε κάτι καλό από όλο αυτό. Και την στοματική του υγιεινή βελτίωσε και οι άλλοι τον προσεγγίζαν αλλιώς πλέον και τα προσόντα του εκτιμηθήκαν.
Στο άλλο που σου είπε ο γιατρός όμως boo για το πτυχίο έχει ένα δίκιο. Αν πάρεις ένα πτυχίο αλλά ταυτόχρονα φοβάσαι να βγεις από το σπίτι ή το μυαλό σου κάνει σενάρια και δεν μπορείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά, δεν μπορείς να μιλήσεις και να εμπιστευτείς συναδέλφους ή πελάτες ή γενικά τους άλλους ανθρώπους, πως θα μπορέσεις τελικά να δουλέψεις; Και εν πάση περιπτώση, εγώ που θα έχεις δει ότι θεωρώ τη δουλειά πάρα πολύ σημαντικό πράγμα, σου λέω ότι προτεραιότητα έχει η υγεία. Και πτυχία και δουλειά να έχεις, ποιο το νόημα αν δεν μπορείς να απολαύσεις ούτε έναν περίπατο σαν άνθρωπος ή να κάτσεις ξέγνοιαστη μια μέρα στο μπαλκόνι σου να απολαύσεις τη λιακάδα;
Ταλαιπωριέσαι πάρα πολλά χρόνια με όλα αυτά και πρέπει να αποφασίσεις αν αξίζει το ρίσκο ή όχι με το leponex. Είναι μία καθαρά προσωπική απόφαση όπως σου έχω ξαναπεί και όσοι είναι έξω από το χορό (συμπεριλαμβανομένου του γιατρού) πολλά τραγούδια λένε. Σαν απέξω λοιπόν σου λέω ότι θα το ρίσκαρα, αλλά μέσα στην κατάσταση είσαι μόνο εσύ κι εσύ ξέρεις.