Originally Posted by
sportbilly
Ρένια γειά σου! Διάβασα το κείμενό σου αυτό που σε ταλανίζει. Τα έχω τραβήξει κι εγώ και μάλιστα πολλές φορές, πολλά χρόνια και βράδυ ακόμα πρόσφατα. Δηλαδή ταχυκαρδία υψηλή ξαφνική στους 135 σφυγμούς, πίεση γύρω στο 14 κανονικά είμαι υποτασικός. Κρατά για ένα μισάωρο περίπου αλλά αν δεν πάρω χάπι τενορμίν β αναστολέα δύσκολα φεύγει μόνη της γιατί δεν νιώθω καλά. Αν πώ ότι είμαι καλά και ότι θα σταματήσει τότε μερικές φορές το γλυτώνω το χάπι. Είναι σύμπτωμα κρίσης πανικού 100%! Και μαζί με την ταχυκαρδία αίσθημα φόβου, κατάρρευση, επικείμενου θανάτου κλπ. στρεσογόνοι παράγοντες φυσικά επιτείνουν το πρόβλημα. Και ναι υπάρχουνε και νυχτερινές κρίσεις πανικού στο κρεβάτι ξαφνικά! Εγώ δεν παίρνω και δεν πήρα δεν θέλω ηρεμιστικά κλπ. ο β αναστολέας η ατενολόλη το τενορμίν που παίρνω με καλύπτει πλήρως, αλλά πολλές φορές το έπαιρνα μόνο σε κρίση ταχυκαρδίας δηλαδή πανικού. Πρόσφατα εδώ και δυο μήνες εχω καθημερινά έκτακτες συστολικές σε φάση ηρεμίας, φτερούγισμα στην καρδιά και σταματά μόνο του ύστερα από κάποια ώρα χωρίς ταχυκαρδία και με υπόταση. Να φταίει η ζέστη δεν ξέρω. Πήγα σε καρδιολόγο πρόσφατα μου έκανε πλήρη τσεκ απ καρδιογράφημα, υπέρηχο έχω τη γνωστή πρόπτωση μιτροειδούς μικρή ανεπάρκεια και μικρή ανεπάρκεια αορτικής βαλβίδας εδώ και εικοσαετία χωρίς να έχει επιδεινωθεί. Και για τις έκτακτες συστολικές χωρίς μαρμαρυγή πάλι ο β αναστολέας είναι η λύση βέβαια εγω που έχω υπόταση το καλοκαίρι με ρέγουλο γιατί κάνει βραδυκαρδία και ρίχνει την πίεση. Γενικώς όλα είναι ψυχοσωματικά και στο μυαλό. Όταν περπατάω, όταν δουλεύω δεν παθαίνω τίποτα και τα παθαίνω στην καρέκλα στο σπίτι σε φάση ηρεμίας. Αυτά από μένα ελπίζω να σε βοήθησα.