Originally Posted by
Noctis
@Kyknos
Είναι δύσκολο να καταλάβουμε ο ένας την θέση του άλλου. Γιατί όπως εγώ δεν μπορώ να είμαι γυναίκα και να νιώσω στο 100% ότι λες, το ίδιο ισχύει και για σενα. Πχ πολλές φορές θέλουν οι γυναίκες κάποιον να τις γυρίσει σπίτι επειδή φοβούνται. Αν βγει μαχαίρι από έναν τύπο ο άντρας στο μυαλό πολλών γυναικών πρέπει να είναι "άντρας" και να το αντιμετωπίσει ενώ η ίδια έχει αποδεχθεί ότι δεν θα κάνει τίποτα.
Για να επιστρέψω στο φεμινισμό θεωρώ πως δεν υπάρχει ισορροπία. Οι γυναίκες διαχρονικά έχουν περάσει δύσκολα. Φοβάμαι ότι στο μυαλό κάποιον δεν είναι η ισότητα αλλά να περάσουν οι άντρες δύσκολα. Ορισμένες φορές στεναχωριεάμι γιατί η κοινωνία δεν θα είναι ποτέ δίκαιη για κανέναν μας. Εγώ θεωρώ ότι μέσα σε μια σχέση τα 2 άτομα είναι απλά στην ίδια ομάδα, οτι δουλεύουν μαζί σε ένα στόχο (να είναι για πάντα μαζί, ή να κάνουν οικογένεια, ή να απολαμβάνουν ο ένας περισσότερο τον άλλον) και να μην υπάρχουν εγωϊσμοί. Αλλά πολλές φορές βλέπω ο ένας να θέλει να βγάλει τα ματια του αλλου. Επίσης θεωρώ ότι σε κάθε σχέση κάποιος πρέπει να χει το πάνω χέρι. Το σκέφτομαι σαν τον χημικο δεσμο (μαρεσει να σκεφτομαι τις ανθρωπινες σχεσεις σαν χημεια). Όταν 2 ατομα εχουν ομοιοπολικο δεσμο ενώνονται με ενα κοινο ζευγος ηλεκτρονίων. Όμως το ζευγος δεν ειναι στη μεση ακριβως, ειναι λιγο πιο κοντα στο ενα η στο αλλο ατομο. Οποτε απολυτη ισοτητα δεν ξερω αν υπάρχει μεσα σε μια σχεση. Κάποιος εστω και λιγο θα ειναι λιγο πιο υπο. Υπο δε σημαινει καταπιεση, ξυλο, κακομεταχειριηση η οτιδηποτε αλλο. Και υπο μπορει να ειναι ο αντρας. Και το υπο μπρορει να ναι τοσο λιγο που να θεωρειται ισοτητα. Τουλαχιστο-ετσι το νιωθω.
Αν ημουν str8 δεν ξερω τι ειδους σχεση θα ειχα. Από τη μια θα μαρεσε η γυναικα μου να ηταν ανεξαρτητη, να ειχε χρονο για εκεινη, να μεγαλωναμε μαζι τα παιδια μας, αλλα θα μουν κτητικος. Επίσης με τον δικο μου παιζουμε ξυλο για πλακα, με μια γυναικα θα φοβομουν μην την πονεσω. Θα μαρεσε να ημουν δυνατος για εκεινη και να την προσεχα και να με καμαρωνε που ειμαι αντρας της αλλα δεν ακουγεται φεμινιστιικο :P