εγω ειμαι 1.70 αλλα ενταξη το παχος ειναι παχος .2 μερες τωρα π κανω διαιτα συνεχεια πηναω.αλλα η διαιτολογος μ ειπε οτι ετσι ειναι την 1η εβδομαδα.την αλλη τριτη 8α παω να με ζηγισει παλι.
Printable View
εγω ειμαι 1.70 αλλα ενταξη το παχος ειναι παχος .2 μερες τωρα π κανω διαιτα συνεχεια πηναω.αλλα η διαιτολογος μ ειπε οτι ετσι ειναι την 1η εβδομαδα.την αλλη τριτη 8α παω να με ζηγισει παλι.
έχεις κάνει εξετάσεις για θυρεοειδή; Μπορεί να φταίει αυτό.
εαν εκανες εξετάσεις αίματος κ ο θυροειδής αδένας παράγει σωστά τις τρεις ορμόνες θυροξίνη (γνωστή και ως Τ4), τριιωδοθυρονίνη (γνωστή και ως Τ3) και καλσιτονίνη, τοτε δεν χρειάζεται κάποιο φάρμακο, γιατι δεν υπάρχει διαταραχή στην παραγωγή και στην έκκριση ορμονών. Η έκκριση της Τ3 και Τ4 ρυθμίζεται από μια άλλη ορμόνη την θυροειδοτρόπο ή TSH που παράγεται στην υπόφυση (έναν ενδοκρινή αδένα που βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου). Οι θυροειδικές ορμόνες χρησιμεύουν στον οργανισμό μας κυρίως για τη ρύθμιση του μεταβολισμού. Με τον υπέρηχο φαίνεται εαν υπάρχει διόγκωση του θυροειδούς ή τα λεγόμενα οζίδια (όζοι που εμφανίζονται στο αδένωμα) κ ανάλογα με την παραγωγή κ την έκκριση ορμονών (που έγραψα πάνω) μπορεί να συνοδεύεται απο υπο ή υπερ λειτουργία του αδένα. εαν βγήκε καθαρός κ ο υπέρηχος, μην ανησυχείς γιατί αποκαλύπτει την μορφολογία του αδένα κ εντοπίζει, διευκρινίζει αν υπάρχει πρόβλημα.
ίσως η κοπέλα δεν έκανε 5 χρόνια να τον βρει, αλλά να ηταν σε φυσιολογικά όρια.
εγω έπαιρνα απο το 2000 φάρμακο κ φετος ο γιατρός μου σύστησε διακοπή κ επανέλεγχο στο 6μηνο. δεν ειναι κακο στις γενικές εξετάσεις αίματος να συμπεριλαμβάνονται κ οι Τ3, Τ4, έτσι για να ξέρουμε τι γίνεται.
take care libpa!
βρε παιδια εγω ειχα ξεκινησει διαιτα και με επιασε καταθλυψη ,με αποτελεσμα να την σταματησω και να φτασω 82 κιλα.
δεν ξερω οταν τροω συνεχεια νιωθω ευτυχησμενη αλλα με ενοχλει τοσο πολυ το πειρτολιπος πανω μου.
και γω το ιδιο ακριβως βρε πανικουλα.
τρωω σαν γουρουνι τελευταια.
τελευταια φορα που ζυγιστηκα ημουν 73 κιλα,αλλα προβλεπω μετα τις διακοπες να γυρισω η διπλη:P
παντως περα απο την πλακα με προβληματιζει και μενα το θεμα των κιλων μου...
Εγώ μπορώ να ελέγξω την πείνα μου πριν τα αντικαταθλιπτικά έτρωγα πολύ και δικαίως πάχυνα τώρα έχω δυο μήνες που προσέχω και εδικά το βράδυ μόνο ένα ποτήρι γάλα και μια φρυγανιά το μεσημέρι προσπαθώ να μειώνω και την ποσότητα του φαγητού αλλά δεν έχω χάσει γραμμάριο.Ρώτησα τον γιατρό αν ευθύνονται τα αντικαταθλιπτικά και ήταν κάθετος πως δεν παχαίνουν.Και γιατί όλοι αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα;
γιωτα εγω και πριν παρω φαρμακα ειχα ιδιο προβλημα.
και τα φαρμακα τα δικα μου κουβουν και την ορεξη υποτιθεται.
αλλα με πιανει μια θλυψη οταν σττερουμε τις συνηθησμενες μου λιχουδιες που δεν αντεχω να συνεχηζω καποια διαιτα.
ρε παιδια, εγω σκεφτομαι κατι αλλο (γιατι κ μενα με διαβεβαιωνει η ψυχιατρος, οτι δεν παχαινουν τα αντικαταθλιπτικα, δεν την ρωτησα για τα αντιψυχωσικα βεβαια), να απο τοτε που κανω θεραπεια, η αντοχη μου εχει πεσει στο 0% με μερικες φορες, αναλογα με την διαθεση στο 50%(ισως να βαζω κ πολυ). κανω καθιστικη ζωη, περναω πολλες ωρες στο κρεββατι, τρωω οτι ετρωγα παλιοτερα με τα σταδιακα αυξηση/μειωση της ορεξης, αλλα πλεον δεν κινουμαι, στη σκεψη κ μονο να κανω γυμναστικη κουραζομαι απο πριν, αντε στα καλα μου θα κανω 3-4φορες την βδομαδα απο μια ωρα, υστερα τα ιδια, μασα, ξαπλα, ρουχλα, μουχλα. δηλ ισως να μην αντιμετωπιζεται οσο η ψυχολογια μας δεν ειναι η καλυτερη, οσο δεν εχουμε ορεξη, διαθεση να κανουμε κατι κ οταν το αποφασισουμε τελικα, εχει ανεβει η ψυχολογια κ το βαλουμε στοχο, δεν μπορουμε να εχουμε τα αποτελεσματα που θα επιθυμουσαμε γιατι ο μεταβολισμος μετα απο μεγαλο χρονικο διαστημα εχει κοιμηθει κ αντε να ξυπνησει. μηπως θελει μεγαλυτερη προσπαθεια διατροφη + ασκηση κ ολες τις αντοχες μας στην υπομονη κ την επιμονη; προσωπικα δηλ δεν ειμαι σε θεση να κανω κατι τετοιο, ξεκιναω για μια βδομαδα, σταματαω, αντε οταν ξαναρθει η ορεξη.. προσπαθω να προσεχω για το λογο οτι αφου δεν μπορω να χασω, ας εχω το νου μου να μην βαλω κ αλλα κιλα.
αντίθετα με εσάς ο δικός μου γιατρός όταν τον ρώτησα αν παχαίνουν τα αντικαταθλιπτικά μου απάντησε θετικά, για αυτό και τα 23 κιλά που έβαλα αρχίζοντας την θεραπεία...
κάνοντας όμως μια σωστή διατροφή και γυμναστική ταυτόχρονα ήδη έχω χάσει τα πέντε πρώτα κιλά και μιλάω τώρα για διάστημα ενός μηνός.ο στόχος μου δεν ήταν να χάσω και τα 23 κιλά γιατί είναι λίγο δύσκολο μετά την επίσκεψή μου όμως στον παθολόγο και βλέποντας τις εξετάσεις μου είπε πως πρέπει να φτάσω τουλάχιστον τα 55 και να τα διατηρήσω εφ όρου ζωής γιατί έχουμε να κάνουμε με την υγεία μου από εκεί και πέρα.....
εμπρός στον αγώνα λοιπόν.....
τα λαντος περνω και εγω αλλα τα συνηθησε ο οργανισμος μου.την αρχη ειχα χασει 5 κιλα αλλα πηρα 10
exeiw dikio.den 8elome tpt ta 10 parapano kilapexo.
me xalane pixologika poli :(
Κοριτσια , σορρυ, αλλα η καταθλιψη ξεπερνιεται απο μονη της χωρις φαρμακα?Και εγω γιατι εκανα μια τρυπα στο νερο δεκα χρονια που το παλευα μονη μου?Και ειναι πιο σημαντικη η σιλουετα απο το να εισαι δυσλειτουργικος, να μην μπορεις να δουλεψεις, να εχεις κοινωνικες σχεσεις, να μην φοβασαι και τη σκια σου, απο το να ζεις τελικα?
Τα παραπανω κιλα που παιρνεις απο τα φαρμακα- και εγω πηρα δεκα/ τα πεντε απο αυτα μαλλον τα χρειαζομουνα- μπορεις να τα ελεγξεις με γυμναστικη και υγιεινη διατροφη και δεν θα ξεφυγεις.Πριν παρω τα φαρμακα ετρωγα ο,τι να\'ναι και δεν επαιρνα κιλα, τωρα ομως παχαινω πολυ ευκολα και γιαυτο εχω περιορισει πολυ τα γλυκα και τα παχυντικα εν γενει, προσπαθω να τρωω φρουτα και εχω κοψει τα τηγανητα-μονο ψητα απο εδω και περα!
Δεν ειπε κανενας να μην εχεις ορεξη, απλα να μην τρωμε σαβουρες.Το ιδιο ειναι ενα σακκουλι πατατακια και το ιδιο ειναι δυο μηλα π.χ.?
καλα, μη λες και μεγαλες κουβεντες.Quote:
Originally posted by libpa
Και με τα κιλά όπως λέει και η πανικούλα σου πέφτει η ψυχολογία. Φαντάσου να πάρεις 40 κιλά όπως εγώ! Και πως να κάνεις υγιεινή διατροφή, άμα έχεις όρεξη!! Να φαν κι οι κότες.. Προτιμώ να είμαι λίγο κάπως ψυχολογικά, ακόμα και με βαριά κατάθλιψη, παρά όπως είμαι τώρα που πρέπει να στερούμαι το φαί για 7 μήνες και πάλι δεν θα είμαι όπως πριν.
απ οσα εχω δει απο ανθρωπους που εχουν περασει βαρια καταθλιψη, ειναι μια κολαση...
καλυτερη η στερηση απο την κολαση..
και εμενα τα ιδια βρε λιμπα.αχ!Quote:
Originally posted by libpa
Είχα περάσει κι εγώ βαριά κατάθλιψη,γι\'αυτό το λέω. Χίλιες φορές αυτό από το να στερούμαιΔεν αντέχω με τίποτα την στέρηση, είναι το χειρότερό μου. Και δεν μ\'αρέσουν τα μήλα,προτιμώ πατατάκια.
ποσο πευτω ψυχολογηκα οταν αντι για παγωτο και μερεντα με ψωμι πρεπει να φαω μηλο.
αλλα και ποσο υπεροχα νιωθω οταν ειμαι λεπτη.
μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.τι να διαλεξω?