Originally Posted by
Matrix
Καλησπέρα.
Διάβασα με πολύ προσοχή το ποστ σου,νομίζω μπορώ να σε καταλάβω πολύ καλά τι θες να πεις και ίσως μπορώ να νοιώσω τι ακριβώς χρειάζεσαι.
Μιας και είμαστε κάπως σε παρόμοιο δρόμο (για τον δικό μου θα γράψω σε άλλο ποστ) έχω να σου πω ότι εάν η διάγνωση που σου έκαναν ευσταθεί,τότε είναι μια αρκετά δύσκολη περίπτωση που δε θεραπευετε εύκολα και τα χάπια δεν βοηθούν πάντα τη συγκεκριμένη διαταραχή.
Όμως υπάρχει ελπίδα και για εσένα,υπάρχει μια χαραμάδα φωτός που την ανοίγεις σιγά σιγά με τα ίδια σου τα χέρια,βλέπω νοερά την προσπάθεια που καταβαλεις,το χέρι που ανοίγει αυτή την πόρτα είναι και το χέρι που την κλείνει ξανά κάθε τρεις και λίγο και τότε ξανά επιστρέφει το σκοτάδι και το εσωτερικό κενο.
Όμως δε θες,δε το βάζεις κάτω,προσπαθείς ξανά και ξανά,άλλη μια φορά και άλλη μία και πάει λέγοντας.
Κατάλαβα τι εννουσες όταν μιλούσες για κάποιο τέλος,αυτή η απόφαση που τίθεται στο τραπέζι μου θυμίζει την έκφραση του Καμύ "Να αυτοκτονήσω ή να φτιάξω καφέ ?"
Φτιάχνεις καφέ ξανά και ξανά όπως όλοι μας και συνειδητά το προσπαθείς πολύ.
Μπράβο σου που κάνεις ψυχοθεραπεία,ο θεραπευτής εφόσον αγκαλιάσει το τραύμα σου και σε βοηθήσει να το κατανοήσεις είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου μετά από την αυτοφροντιδα και τον αυτο-ενναγκαλιασμο του εαυτού σου,έχω την τύχη να έχω έναν τέτοιο θεραπευτή και μου πήρε 1χρονο να αποφασίσω να αλλάξω θεραπευτή μιας και ο προηγούμενος με έμαθε πολλά άλλα δεν είχε άλλες δυνατότητες,είχαμε πιάσει ταβάνι,όμως όπως όλες τις αποφάσεις που έχω πάρει,έτσι και αυτή την αλλαγή την αποφάσισα αργά αργά αφού πρώτα είδα πολλά δείγματα δουλειάς του επόμενου μέσω σελίδας που διατηρεί στο FB.
Πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη και η αποδοχή είναι από τα πράγματα που πρέπει να χτιστούν σε μια θεραπευτική σχέση καθώς και η διάθεση του θεραπευόμενου να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.
Για τα φάρμακα γενικώς δεν έχω καλή εντύπωση αν και ίσως μερικές φορές κάποιοι από εμάς τα χρειαζόμαστε όντως,τώρα τα ladose δε ξέρω γιατί στα έγραψε μιας και έχουν αμφιλεγόμενη δράση και αρκετές παρενέργειες,πάντως καλά κάνεις και το προσπαθείς πάρα πολύ,σχεδόν νοιωθω την ανάγκη σου για μια μέρα που θα ξημερώσει επιτέλους ποιο χαρούμενη και η πίστη μου είναι ότι αυτή η μέρα υπάρχει,όσο δε τα παρατάς αυτή τη μέρα την δημιουργείς εσύ,την χτίζεις.
Ξέρω αυτό δεν είναι αρκετό,οι περισσότεροι γύρω μας μοιάζουν να έχουν πολύ παραπάνω χωρίς κόπο,για ανθρώπους σαν εσένα,σαν εμένα,σαν πολλούς εδώ μέσα ο αγώνας είναι τεράστιος και επίπονος,τώρα κατά πόσο είναι δίκαιο αυτό ή όχι,δεν έχει καμία σημασία.
Σημασία έχει μόνο η προσπάθεια.
Δε θα τα παρατήσεις,το ξέρω.
Προσπάθησε για λίγο να νοιώσεις τον εαυτό σου σε βαθύ επίπεδο,να επικοινωνήσεις εσύ με εσένα,να σε αγκαλιάσεις και να προσφέρεις εσύ η ίδια αυτή την κατανόηση,την αποδοχή και την αγάπη που προσμονεις από τους ανθρώπους και τη ζωή αλλά αυτή δεν έχετε πάντα και τόσο εύκολα.
Αυτά είναι πράγματα που προσπαθώ και ο ίδιος εδώ και πολύ καιρό,κάποιες μέρες είναι καλές,κάποιες αφόρητες,κάνε υπομονή,θα περάσει και αυτό,το ξέρεις...