Quote:
Originally posted by Arsi
Aνώνυμη μου,
ανησυχίες πίεσης....Αυτό νιώθω.
Εσωτερική πίεση για να παρθούν κάποιες αποφάσεις τις οποίες δεν ξεκαθαρισες.
Να μείνω?να επισημοποιήσουμε?ή να φύγω?Τώρα έχω χρόνο-χωρίς υποχρεώσεις πια- κ το ξεκαθάρισμα πιέζει.Είναι η σειρά του......(τα γράφω έτσι όπως μου ρχονται,δεν ξέρω κατά πόσο πέφτω μέσα γιατί δεν ξέρω τπτ για τη ζωή σου).
Άρσι μου μέσα πέφτεις.
Το μόνο θετικό είναι ότι η επιλογή \"να επισημοποιήσω\" δεν υπάρχει πλέον - ευτυχώς σε αυτό είμαι κάθετη. Όσο για τις άλλες δύο \"να μείνω ή να φύγω\" το ξέρω ότι πρέπει να φύγω. Το ξέρω. Αλλιώς κάνω κακό τόσο σε μένα όσο και στον άλλο. Το θέμα είναι ότι δε θελω να φύγω και να γυρίσω τρέχοντας από αδυναμία, από μοναξιά, από νοσταλγία. Εκεί θα μου/του κάνω περισσότερο κακό.
Απλά ε΄πειδή δε νιώθω τη δύναμη, μάλλον δεν έχω κατασταλλάξει ακόμα πως ακριβώς είμαι, μένω.
Έλα όμως που υπάρχουν στιγμές που δεν έχω ούτε τη δύναμη να φύγω ούτε να μείνω! Και χτες ήταν ακόμα μία τέτοια στιγμή. Δεν ξέρω αν το έχει νιώσει κανείς αυτό, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα. Πνίγομαι που μένω, πνίγομαι και αν φύγω.
Είναι η σύγκρουση ανώνυμη....θέλει το χρόνο της κ τη δουλειά της να γύρει ομαλά στη μια κατεύθυνση απ\'τις δύο.Υπό πίεση ντε κ καλά να γύρει,συμβαίνουν τα υπόλοιπα...με το χρόνο όλα θα γίνουν.Όχι με το άφημα αλλά με τον εποικοδομητικό χρόνο.
Όλο αυτό συνδυάζεται με το θέμα του χρόνου που κυλάει κ πιέζει ακόμα περισσότερο.
Ναι ο χρόνος πάντα με πίεζε. Όσο μικρή κι αν ήμουν τον ένιωθα απειλή.
Τώρα τελευταία όμως άλλαξα τακτική.
Προσπαθώ να μη με νοιάζει.
Από την άλλη, κάποιες φορές φτάνω στο αντιθετο άκρο. Του να μη με νοιάζει καθόλου οπότε να επαναπαύομαι στην στασιμότητα.
Όσο για το καλύτερα να μη σ΄αγαπούν κ ας αγαπάς σε καταλαβαίνω γιατί το έχω κι εγώ κ κατέληξα στο συμπέρασμα ότι απλά θέλω να μεταθέσω την ευθύνη της ζωής μου αλλού.Δε μ΄αγαπάει άρα φυσικό κ επόμενο φεύγω,βγαίνω απ\'το ΄καταραμμένο΄ μπέρδεμα!!!Μ΄αγαπάει?το ΄μπέρδεμα΄ υφίσταται δυνατό κ εγώ καλούμαι να πάρω απόφαση για τη ζωή μου.
Εδώ έπεσες τόσο μέσα.
Ακριβώς. Μεταθέτω την εύθύνη αλλού.
Τι πονάει πιο πολύ; Να μη βλέπεις και να κάνεις τα λάθη ή να τα βλέπεις και να εξακολουθείς να τα κάνεις;
Τι να πω στην παραπάνω ερώτηση...κ τα 2 είναι άστα να πάνε αφού το λάθος τελικά γίνεται κ αυτό είναι που πονάει..
Δύσκολη κατάσταση αλλά μη φοβάσαι για την αβυσσο που λες ότι βλέπεις να πλησιάζει, κ μην τα βάζεις με τον εαυτό σου εκεί που δε φταίει....
Δλδ μη γενικεύεις το κακό κ μην τα βάζεις συνολικά με τον εαυτό σου.
Κι όμως φταίω Άρσι. Δεν είμαι άμοιρη ευθυνων. Πρωτίστως απέναντι στον εαυτό μου. Επειδή το έχω ξαναζήσει το έργο, κάθε φορά που πιεζόμουν έτσι συνασθηματικά (να μείνω ή να φύγω- 2 φορές για την ακρίβεια) ξανακορυφώνονταν οι πανικοί. Και λέω πότε το πάθημα θα μου γίνει μάθημα επιτέλους;
Μπορεί να φταις ανώνυμη που τον πιέζεις.Σ\'αυτό το συγκεκριμένο σημείο.Ο τρόπος που τον στήνεις στη γωνία κ ζητάς να αποφασίσει εδώ κ τώρα.Μάλλον δεν είναι έτοιμος ακόμα αλλά προετοιμάζεται..
Μια συγκεκριμένη κατάσταση προκαλεί όλη αυτή την ανακατοσούρα κ όχι το σύνολό σου ή αυτό που είσαι.Στο λέω γιατί το έχω κάνει εκατομμύρια φορές,να με ενοχλεί κάτι συγκεκριμένο(κ πολλές φορές κάτι πολύ απλό π.χ.έχω μπουχτίσει κ θέλω να βγω να ξεδώσω-όσο γελοίος λόγος κ αν ακούγεται....)κ αν δεν επικεντρωθώ σ\'αυτό που με ενοχλεί τελικά ή δεν το βρώ μπλέκομαι με τον εαυτό μου,τα βάζω μαζί του κ ...αποτέλεσμα κανένα....
Δεν ξέρω τι είναι αυτό.Επαφή με το μέσα?άκουσμα επιθυμιών?αναγκών του εαυτού μας???
Σε όλα αυτά που γράφεις,εκτός του ότι νομίζω πως σε καταλαβαίνω πως νιώθεις,
βλέπω απλά ένα συγκεκριμένο πρόβλημα-σύγκρουση κ αφορά τη σχέση σου.
Όλα αυτά δικές μου σκέψεις διαβάζοντας τα όσα έγραψες,μπορεί να πέφτω κ έξω,
πάντως κατανοητή έγινες σε μένα τουλάχιστον...η αποκωδικοποίηση δεν ξέρω κατά ποσο ταιριάζει....
Σ\'ευχαριστώ που με ένιωσες Άρσι. Μια χαρά το έκανες. Το θέμα είναι ότι και πάλι, έχω κολλήσει.