Quote:
Originally posted by antara
απάλευτε με το ωραιο νικ κι εγω παντα το βραδυ συνερχομαι....το πρωί ισως ειναι που ξερουμε οτι εχουμε μπροστα μας ολη την ημερα και οτι πρεπει να ανταποκριθουμε σε διαφορες καταστασεις..το βραδυ -οταν δεν υπαρχει καμια υποχρεωση- μενουμε μονο με την αισθηση οτι περασε κι αυτη η μερα , υπαρχει μια αισθησης ελευθεριας, μη καταναγκασμου , εμεις με τον εαυτο μας και αυτο ξερεις μαλλον ειναι καλο σημαδι και ενδειξη οτι το προβλημα ειναι πιο \"επιφανειακο\"...
υπαρχει μια εξηγηση ψυχαναλυτικη για την ημερησια ανησυχια, που σχετιζεται με τις λειτουργιες του ασυνειδητου κατα τη διαρκεια της νυχτας , το πως δεν εχουν \"τακτοποιηθει\" καποια πραγματα στον υπνο σου, οταν το ασυνειδητο δουλευει για σενα-ασχετως του ποσο καλα ονειρα βλεπεις! αυτα τα ατακτα ισως και συγκρουσιακα θεματα, επανερχονται στο συνειδητο μετα το ξυπνημα σαν ψυχοσωματικα συμπτωματα , που μποιαζουν χωρις αιτια. οταν μαθω περισσοτερα θα γραψω για αυτο.
σε εμενα παντως εχω παρατηρησει οτι τα συμπτωματα (ολα οσα προαναφερθηκαν συν μερικα αλλα, ταυτοχρονα η εναλλαξ, ξεκινανανε μολις συνειδητοποιησω οτι ξυπνησα. ευτυχως μπορω και κοιμαμαι καλα και πολυ...αν και τις πολυ ασχημες περιοδους δεν μπορουσα να κοιμηθω και παθαινα κρισεις πανικου μεχρι και στον υπνο μου , ηταν πολύ χαλια, αλλά και αυτο αντιμετωπίζεται!
επισης μου εχει κανει εντυπωση -το ακουσα και απο ψυχιατρο και απο ψυχολογο- οτι αν μπορεις και κοιμασαι καλα , δηλ εστω οτι εισαι στον υπνο σου καλα , ειναι πολυ καλο σημαδι για την ψυχικη σου υγεια, δηλ. το προβλημα δεν ειναι πολυ βαθύ!
πωσ αντιμετοπιζεται???????????????????? ??