Originally Posted by
kostas62
Γειά σου ,
Καλό είναι να γνωρίζεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων παίρνουν αντικαταθληπτικα και τα διακόπτουν, αργά ή γρήγορα μετά την διακοπή, θα αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα απόσυρσης.
Αυτό, μέχρι κάποια στιγμή ο οργανισμός να επιτύχει μια νέα ομοιοσταση (εάν το καταφέρει και μετά από μια δύσκολη συνήθως περιοδο) και να ισορροπήσει.
Στην μεταβατική αυτή περίοδο, η συνήθης συμβουλή είναι ότι η υποτροπιασες ,και θα πρέπει να τα ξαναρχίσεις για να μην υποφέρεις.
Αυτό πετυχαίνει κάποιες φορές, όπως με εμένα που ήμουν τυχερός και επανερχομουν οποτε τα ξαναπαιρνα,αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει πάντα με όλους.
Στο ερώτημα σου τώρα..
Το μυστικό φαίνεται να είναι η πολύ πολύ σταδιακή διακοπή τους,και η μεγάλη ψυχική και διανοητική υπομονή και αντοχή !
Εγώ όπως είπα, τα 20 mg seropram, τα διέκοψα με σταδιακή ελάττωση σε χρονικό διάστημα 6 ετών περίπου!
Έτσι κατάφερα να μην αντιμετωπίσω στην 4η και τελευταία προσπάθεια ,τα συμπτώματα αποσυρσης .
Η διεθνής εμπειρία από την σχετική μελέτη μου ήταν, ότι αυτά θα πρέπει να ελαττωνονται κατά 10% της προηγούμενης δόσης κάθε φορά, και μόνο όταν αισθάνομαι καλά τουλάχιστον για τρεις μήνες στην κάθε ελαττωμένη δόση.
Ευτυχώς το φάρμακο μου ήταν απολύτως διαλυτό στο νερό, και έτσι μου ήταν εύκολο να φτιάξω ένα διάλυμα 1mg/ ml ,κάθε φορά διαλύοντας 20 mg ( 1 χάπι) σε 20 ml νερού.
Από αυτό το διάλυμα, έπαιρνα κάθε φορά την απαιτούμενη δόση, με μια σύριγγα των 10 η 5 ml.
Έτσι συνεχισα μέχρι να το διακόψω εντελώς, με ελάχιστα συμπτώματα.
Τώρα είμαι πολλά χρόνια χωρίς φάρμακα και είμαι καλά.
Ελπίζω να σε βοήθησα..