Originally Posted by
Niels
Κι εγώ αν και έχω πολλά αδιαβαστα στη βιβλιοθήκη. Σκέφτηκα και κάτι άλλο για το θέμα και θέλω την άποψη σας. Έχω την εντύπωση ότι η πίεση να είμαστε χαρούμενοι, καλά ή όπως θέλετε πείτε το, δεν ασκείται μόνο από τους άλλους, την κοινωνία, τα ΜΜΕ, κλπ αλλά κι από μας τους ίδιους στον εαυτό μας. Ίσως να έχουμε ενσωματώσει την πίεση αυτή, ίσως να είναι σύμπτωμα του άγχους και της ocd που έχουμε κάποιοι, ότι δηλαδή δεν αντέχουμε την ατέλεια του να μην είναι όλα τακτοποιημένα και σε αυτό το ζήτημα, της διάθεσης μας. Έλεγα στον παλιό μου γιατρό να μου δώσει αντικαταθλιπτικά γιατί είχα ιλίγγους χωρίς οργανικό αίτιο και με ρώτησε πόσες φορές έπαθα και όταν του είπα κάνα δυο φορές σε διάστημα μερικών μηνών μου είπε ότι είμαι υπερβολικός. Το ίδιο μου είπε και για τις αϋπνίες, ότι εφόσον μετά από κάποιες μέρες αϋπνίας κοιμηθώ δεν χρειάζεται άμεσα χάπι. Μήπως δηλαδή είναι και μέρος/κομμάτι του προβλήματος μας το ότι θέλουμε να το ρυθμίσουμε κι αυτό, να μην υπάρχει η αβεβαιότητα του πώς θα είμαστε.