Originally Posted by
ανεμος
Μαρινα διαβαζοντας σε θυμηθηκα καποιες χρησιμες συμβουλες που μου ειχες δωσει πριν απο καιρο σχετικες με το θεμα στο οποιο ανεφερεσαι και καπως ετσι ειπα να γραψω και εγω δυο κουβεντες απο την πλευρα του θεραπευομενου(πρωην)....
Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου στο κομματι οτι ενας προσφατα αποφοιτος πανεπιστημιου ψυχολογιας δεν ειναι σε θεση να ανοιξει "γραφειο" και να αναλαβει καποιους θεραπευομενους ακομα και αν εχει απο πισω "εποπτεια" γιατι πολυ απλο λογο οτι δεν εχει την εμπειρια στο πως μπορει να διαχειριστει τον καθε πελατη.Ασε που η "εποπτεια" κοστιζει και την συγκεκριμενη εποχη δεν ξερω αν εφαρμοζεται και απο τους ψυχολογους.Η απειρια αυτη μπορει να κοστισει και στο θεραπευτη αλλα και στον θεραπευομενο οπως ολοι καταλαβαινουμε...
Αλλωστε οποιοσδηποτε τελειωσει ενα πανεπιστημιο δεν αναλαμβανει ποστο ευθυνης στην αρχη ποσο μαλλον ενας ψυχολογος......Εγω παλι που μου αρεσει να εξιδανικευω και τα πραγματα θα ηθελα να εχει κατσει στην "καρεκλα" ο θεραπευτης για να μπορει να καταλαβει και τον θεραπευομενο....
Καποιος μου ειχε πει(δεν ξερω αν αληθευει)οτι ο Γιαλομ στην αμερικη ειχε πει οτι ειναι καλυτερο να βρεθουν αυτοι που το "εχουν" για να ασκουν αυτην την δουλεια παρα καποιος που τελειωνει το πανεπιστημιο και εχει απλα ενα χαρτι..Με το φτωχο το μυαλο μου λεω τι κριμα ειναι καποιος να εχει ξοδεψει τοσα χρονια σε ενα πανεπιστημιο αλλα να μην μπορει να "ακουσει" τον αλλον με τιποτε....Η παλι μου φαινεται απιστευτο καποιος με καθολου συναισθημα που ειναι παντα στο μυαλο του και πουθενα αλλου να ασκει υποστηρικτικη ψυχοθεραπεια...ειναι πραγματα ασυμβιβαστα....εκτος αν το δει καποιος ξερα σαν επιστημη που βεβαια δεν εχει να κανει σαν κινητρο παντα η βοηθεια προ τους αλλους αλλα ισως η καλυψη μεσω της ψυχολογιας σαν επιστημης καποιων προσωπικων αναγκων...οποτε αν ισχυει το δευτερο ειναι καλυτερα να κανει ψυχοθεραπεια ο ιδιος παρα να βασανιζει τους αλλους,λολ.
Πιστευω οτι το κινητρο για ναγινει καποιος ψυχολογος ειναι η αναγκη να λυσει τα δικα του θεματα μεσα απο ενα αλτρουισμο του τυπου <<θελω να βοηθαω>>.Και πραγματι καποιοι <βοηθουν>> πραγματικα ανεξαρτητα του κινητρου καποιοι αλλοι παλι οχι.....Αυτο βεβαια ειναι η δικια μου εκτιμηση ουτε εχω κανει ερευνα ουτε ξερω πολλους ψυχολογους.....