Δεν είπα ουδέποτε ότι οι ανθρωποι δεν δύναται να εξελίσσονται. Το να προδιδουν τις αξίες τους όμως ειναι ένα άλλο θέμα. Επιπλεον το να παλινωδουν ανάμεσα σε απόψεις ανάλογα του κοινωνικού τους κύκλου,είναι επίσης κάτι διαφορετικό. Η εξέλιξη και η αλλαγή θελει προσπαθεια, γινομαστε καλύτεροι ανθρωποι σκεπτομενοι και όχι ακολουθώντας τις πεπατημενες και τους ασφαλείς δρόμους.
Εφόσον εμμέσως και η ίδια παραδέχτηκε ότι νιώθει πιεσμενη που όλοι γύρω της έχουν παιδια,δεν καταλαβαινω γιατί επιμενεις και που το στηριζεις. Στις κοινωνικές αυταπατες της αγέλης;
Ξέρω και αλλα άτομα που επραξαν το ίδιο με πανομοιοτυπο σκεπτικο. Καλωσηρθες στην ανθρωποτητα. Σε κάθε περιπτωση δεν με νοιάζει τι κάνουν , με νοιαζει πώς κρινουν τις δικες μου επιλογες, γιατι για μενα δεν ειναι η πατρις/θρησκεία/οικογένεια το τριπτυχο με το οποιο ζω, αντιθέτως διαβλεπω την φαυλοτητα και τις ψευδαισθήσεις και των τριών. Και μονο το ότι μιλάς για στασιμότητα προς όσους δεν συμμερίζονται την αξία της αγίας οικογένειας,επιβεβαιωνεις τα λόγια μου: η απέναντι πλευρα κοιτάει τους σκεπτικιστες με μια αναιτιολογητη μεγαλομανια και λυσσαει για την αναγνώριση της υποτιθεμενης ηθικής και κοινωνικής της ανωτερότητας ενώ στην πραγματικότητα εχει υποκυψει απλως σε έναν εξευγενισμενο πρωτογονισμο.
Δεν θα ελεγα ότι έχω αποκλειστικα ποιητικη θεαση των πραγμάτων,ειναι ολα μια μίξη μέσα μου, ορθολογισμός, ποιηση, κυνισμος, ευαισθησία.
Κουτακια εχει η κοινωνία ,οχι εγώ.
Σε κάθε περιπτωση, αν θες άνοιξε άλλο θέμα για να αναλύσουμε τα διαζύγια και τους λόγους για τους οποιους καποιοι κάνουν παιδια, εδώ θέλω να μιλήσουμε για αυτό που ανέφερα παραπανω,αν θες να τοποθετηθεις επ αυτου,ευχαριστως να σε διαβασω.