Originally Posted by
Niels
Ρε παιδιά γιατί σώνει και καλά πρέπει να βάζουμε σε όποιον κάνει μια ανάρτηση μια ταμπέλα τύπου τρολ, γκέι, στρέιτ, αμφιφυλοφιλου κλπ; Μπορεί κάποιος στην προσπάθεια του να ξεμπερδευτει να κάνει διάφορα. Δεν τον προσδιορίζουν αναγκαστικά αυτά. Καταλαβαίνω από τη μια (και ζηλεύω) αυτούς που τα έχουν εντελώς ξεκάθαρα στο μυαλό τους αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Είναι πιο σύνθετο από όσο νομίζει κανείς. Η ψυχοθεραπεία μόνο έμμεσα μπορεί να βοηθήσει, με την πρόοδο σε ζητήματα αναστολών, ενοχών, ιδψ. Έχω παρόμοια προβλήματα, η ματιά μου στο δρόμο πέφτει σε άντρες, με συγκεκριμένο τύπο, μετά από πέντε χρόνια ψυχοθεραπείας (την τελευταία φορά) άκρη δεν έχω βγάλει, οι ιδέες (γενικά) δεν σταματούν εντελώς (παίρνω αγωγή για αγχωδη κατάθλιψη με αϋπνία, ο γιατρός μου πρότεινε και δεύτερη). Έχω δοκιμάσει με άντρες αλλά δεν έχω βγάλει άκρη τι πρόσημο να δώσω στις εμπειρίες μου για διάφορους λόγους όπως το ότι η κατάθλιψη μου και το άγχος σκεπάζει τα πάντα (και τότε που τις ζούσα τις εμπειρίες και τώρα που τις ξανασκεφτομαι), το πώς λειτουργούν οι γνωριμίες μέσω εφαρμογής (αποπροσωποποίηση, ξεπετες κλπ), αναστολές μου κλπ. Γενικά οι ψυχοθεραπευτές που απευθύνθηκα μου είπαν ως προς το ζήτημα του σεξουαλικού προσανατολισμού ότι δεν μπορούν αυτοί να κρίνουν τι είσαι, εσύ αποφασίζεις ποιες είναι οι επιθυμίες σου, ότι υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το πώς και πότε προσδιορίζονται οι προτιμήσεις, άλλες θεωρίες προκρίνουν τον βιολογικό παράγοντα άλλες τον κοινωνικό - ψυχολογικό (έλλειψη ή αίσθηση έλλειψης πατέρα κλπ). Όταν συζήτησα το ενδεχόμενο να απευθυνθώ σε ειδικό για τέτοια θέματα μου είπε (ο ψυχοθεραπευτης μου) ότι θα μπερδευτω χειρότερα, ότι δεν θα βγάλω άκρη. Και οι δύο ψυχοθεραπευτές μου κατέληξαν στο ότι αυτό που πρέπει να με οδηγεί όχι μόνο σε αυτό το ζήτημα αλλά σε όλα είναι η εμπειρία και το πώς αυτή με έκανε να αισθανθώ. Το δεύτερο είναι κι αυτό μπερδευτικο γιατί μια σεξουαλική επαφή μπορεί να μην είναι απολύτως ή και καθόλου θετική εμπειρία για χίλιους δυο λόγους αλλά τέλος πάντων αυτό μου είπαν.