Quote:
Originally posted by giota
Μπαρδόν αλλά έχουμε διαφορετική άποψη
αυτο καταλαβα.
Printable View
Quote:
Μπαρδόν αλλά έχουμε διαφορετική άποψη
αυτο καταλαβα.
1)Krino σχολιαζεις τις λυσεις χωρις...να δινεις λυσεις 0 εις το πηλικο δηλαδη.
Και για να μη γραφω απλως να και ο νομος με μια προχειρη ματια,μπορει και να εχει αλλαξει κλπ κλπ δεν το εψαξα πολυ.
Νομος 2071/92Quote:
Την ακούσια νοσηλεία του φερομένου στην αίτηση ως ασθενή, μπορούν να ζητήσουν ο σύζυγος
του ή συγγενής σε ευθεία γραμμή απεριόριστα ή συγγενής εκ πλαγίου μέχρι και τον δεύτερο
βαθμό ή όποιος έχει την επιμέλεια του προσώπου του ή ο επίτροπος του δικαστικού
απαγορευμένου. Εάν δεν υπάρχει κανένα από τα πρόσωπα αυτά, σε επείγουσα περίπτωση, την
ακούσια νοσηλεία μπορεί να ζητήσει και αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας πρωτοδικών του τόπου
κατοικίας ή διαμονής του ασθενή.
Η αίτηση για την ακούσια νοσηλεία απευθύνεται στον εισαγγελέα πρωτοδικών του τόπου της
κατοικίας ή διαμονής του προσώπου, που φέρεται στην αίτηση ως ασθενής. Την αίτηση πρέπει
Page 4
να συνοδεύουν αιτιολογημένες γραπτές γνωματεύσεις δυο ψυχιάτρων, ή επί αδυναμίας
εξεύρεσης δυο ψυχιάτρων, ενός ψυχίατρου και ενός ιατρού παρεμφερούς ειδικότητας, που θα
να αναφέρονται στις προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 95 είτε Ι είτε ΙΙ. Οι ιατροί
που συντάσσουν τις γνωματεύσεις δεν πρέπει να τελούν σε σχέση συγγενείας με τον αιτούντα ή
το φερόμενο στην αίτηση ως ασθενή.
Οι ψυχίατροι ή παιδοψυχίατροι που συντάσσουν τις γνωματεύσεις προέρχονται από ειδικό
κατάλογο, τον οποίο συντάσσουν, ανά διετία οι κατά τόπους ιατρικοί σύλλογοι.
Ο εισαγγελέας, αφού διαπιστώσει τη συνδρομή των τυπικών προϋποθέσεων και εφόσον και οι
δύο ιατρικές γνωματεύσεις συμφωνούν για την ανάγκη ακούσιας νοσηλείας, διατάσσει τη
μεταφορά του ασθενή σε κατάλληλη μονάδα ψυχικής υγείας που υπάρχει στον «Τομέα»
ψυχικής υγείας της κατοικίας του ασθενή, εκτός αν οι ειδικές συνθήκες επιβάλλουν τη νοσηλεία
του άλλου. Εάν οι γνωματεύσεις των δυο ιατρών διαφέρουν μεταξύ τους, ο εισαγγελέας μπορεί
να διατάξει τη μεταφορά του φερόμενου ως ασθενή, εισάγει την αίτηση στο πολυμελές
πρωτοδικείο κατά τη διαδικασία της παρ. 6 του άρθρου αυτού. Ο ασθενής πρέπει να
ενημερώνεται αμέσως μόλις γίνει η μεταφορά του στην Μονάδα Ψυχικής Υγείας, από τον
διευθυντή ή άλλο πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί το καθήκον αυτό, για τα δικαιώματά του και
ειδικότερα το δικαίωμα να ασκήσει ένδικο μέσο. Για την ενημέρωση αυτή συντάσσεται πρακτικό
που υπογράφεται, εκτός από τον υποχρεωμένο να ενημερώσει και από τον συνοδό του ασθενή.
Στην περίπτωση που τη διαδικασία κινεί αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας ή που την αίτηση
αναφέρεται ότι ήταν ανέφικτη η εξέταση του ασθενή, λόγω άρνησή του να εξεταστεί ο
εισαγγελέας πρωτοδικών δικαιούται να διατάξει τη μεταφορά του ασθενή για εξέταση και
σύνταξη των γνωματεύσεων, σε δημόσια ψυχιατρική κλινική. Η μεταφορά του διενεργείται υπό
συνθήκες που εξασφαλίζουν το σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του ασθενή,
η δε παραμονή του ασθενή εκεί για τις αναγκαίες εξετάσεις δεν μπορεί να διαρκέσει
περισσότερο από 48 ώρες.
Σε τρεις μέρες από τότε που ο εισαγγελέας πρωτοδικών διέταξε τη μεταφορά του ασθενή,
επιμελούμενος άμα για τη μεταφορά του στο πολυμελές πρωτοδικείο, ο ίδιος με αίτησή του ζητά
να επιληφθεί το πολυμελές πρωτοδικείο στο οποίο υπηρετεί, που συνεδριάζει μέσα σε δέκα
μέρες κατά τη κρίση του, «κεκλεισμένων των θυρών», ώστε να προστατεύεται η ιδιωτική ζωή
του ασθενή. Στην συνεδρίαση καλείται πριν από 48 ώρες και ο ασθενής, ο οποίος δικαιούται να
παραστεί με δικηγόρο και με ψυχίατρο ως τεχνικό σύμβουλο. Σε περίπτωση επικινδυνότητας
του φερόμενου ως ασθενή οι ανωτέρω προθεσμίες δύναται να συντμηθούν.
Το δικαστήριο, που δικάζει με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, αν κρίνει ότι οι
γνωματεύσεις των δυο ψυχιάτρων που προσάγονται διαφέρουν μεταξύ τους ή δεν είναι
πειστικές ή ο επιστημονικός διευθυντής του νοσοκομείου στο οποίο έχει εισαχθεί ο ασθενής
διατυπώνει αντίθετη προς τις γνωματεύσεις γνώμη, διατάζει την εξέταση του ασθενή και από
άλλο ψυχίατρο εγγεγραμμένο στους καταλόγους ιατρικών συλλόγων της χώρας, κατά
προτίμηση επίκουρο τουλάχιστον καθηγητή ή επιστημονικό διευθυντή δημόσιας Μονάδας
Ψυχικής Υγείας ή το νόμιμο αναπληρωτή του.
Η απόφαση του πρωτοδικείου πρέπει να είναι ειδικά αιτιολογημένη. Αν ο ασθενής τον οποίο
αφορά έχει προσαχθεί με διαταγή του εισαγγελέα σε ψυχιατρική κλινική, στην περίπτωση που η
αίτηση αναγκαστικής νοσηλείας γίνεται δεκτή, συνεχίζεται η παραμονή του εκεί, ενώ στην
περίπτωση που η αίτηση απορρίπτεται, διατάσσεται η άμεση έξοδος.
Κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την εισαγωγή του αρρώστου μέχρι την έκδοση
της δικαστικής απόφασης τη θεραπευτική ευθύνη αυτού φέρει ο επιστημονικός διευθυντής της
Μ.Ψ.Υ., ο οποίος και εξακολουθεί να φέρει την επιστημονική και θεραπευτική ευθύνη, εφόσον
το δικαστήριο διατάξει τη συνέχιση της νοσηλείας
Ειμαι κατα φυσικα αυτης της λυσης μεχρι...αηδιας.
Quote:
Originally posted by keep_walking
1)Krino σχολιαζεις τις λυσεις χωρις...να δινεις λυσεις 0 εις το πηλικο δηλαδη.
δεν εφτασα σε λυσεις, στα σχολια μου.
Η συζητηση ειναι υπο εξελιξη αλλωστε.
Εκεινο που σημειωνα ειναι οτι δεν μπορει εισαγγελεας να διαταξει εγκλεισμο καποιου, επειδη ο ασθενης η ο \"ασθενης\" δεν εχει εμπιστοσυνη στους γυρω του.
ΥΓ....... η αναφορα του νομου με το θεμα μας, δεν νομιζω οτι εχει σχεση.
Ποσες ακουσιες αραγε νοσηλειες το χρονο γινονται επι του συνολικου αριθμου νοσηλειων ...ειμαι περιεργος δεν μου φαινεται αλλωστε και απλη διαδικασια και δοξα το θεο που δεν ειναι.
Ενταξει κρινο σκεψου την εικονα καποιος να εχει κοψει τις φλεβες του και να ειναι στα προθυρα να πεθανει...και τον σωζουν.Πρεπει να τον αφησουν ετσι?Quote:
μαλλον κανεις χιουμορ....
ακομα και αποπειρα να κανεις,
εχεις το δικαιωμα να πεθανεις.
Και εγω ειχα κανει μια αποπειρα αυτοκτονιας της πλακας ειχα παρει 40-50-60 ασπιρινες δεν θυμαμε,καλα μιλαμε εντελως ξεφτιλα με καλωδιωσαν στο νοσοκομειο και μου καναν πλυσεις στομαχου.
Το θεμα ειναι οταν βλεπεις κατα τα αλλα καποιον υγιη να κανει τετοιο πραγμα δεν τον αφηνεις ετσι.
Εμενα φυσικα με αφησαν την γλυτωσα...φτηνα.
βρηκα αυτο, ελπιζω να βοηθάει καπως.
http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=38766
απο οσο θυμαμαι να μου εχουν πει, άλλοι ψυχωσικοι, δεν δεχοντουσαν αρχικα το προβλημα. με αποτελεσμα να γινονται επικίνδυνοι πρωτα για τον ιδιο τους τον εαυτο....υποθέτω πώς περα απο τα γονιδια, ειναι δυσκολο για ολους μας να αποδεχτουμε αδυναμιες μας. για μενα ηταν παντως...
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Μάλλον Κρίνο δεν έχεις δεί περιπτώσεις ανθρώπων που έκαναν απόπειρα και γλύτωσαν μετά τι έλεγαν;ότι δεν θα το ξαναέκαναν.Εχει δικαίωμα να πεθάνει κάποιος όταν δεν έχει πάρει αγωγή;έχει κρίση εκείνη τι στιγμή τι πάει να κάνει;και καλά να κάνει κακό στον εαυτό του πόσα εγκλήματα έχουν γίνει απο ανθρώπους που έπρεπε να νοσηλευτούν;για την συγκεκριμένη γυναίκα φυσικά και θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο μιλάμε για την έσχατη λύση.Οσο σκληρό και αν ακούγεται υπήρξε μάνα που κάλεσε την αστυνομία για να νοσηλευτεί το παιδί της.
Quote:
Originally posted by keep_walking
Ενταξει κρινο σκεψου την εικονα καποιος να εχει κοψει τις φλεβες του και να ειναι στα προθυρα να πεθανει...και τον σωζουν.Πρεπει να τον αφησουν ετσι?Quote:
μαλλον κανεις χιουμορ....
ακομα και αποπειρα να κανεις,
εχεις το δικαιωμα να πεθανεις.
Και εγω ειχα κανει μια αποπειρα αυτοκτονιας της πλακας ειχα παρει 40-50-60 ασπιρινες δεν θυμαμε,καλα μιλαμε εντελως ξεφτιλα με καλωδιωσαν στο νοσοκομειο και μου καναν πλυσεις στομαχου.
Το θεμα ειναι οταν βλεπεις κατα τα αλλα καποιον υγιη να κανει τετοιο πραγμα δεν τον αφηνεις ετσι.
Εμενα φυσικα με αφησαν την γλυτωσα...φτηνα.
Εχει διαφορα αποπειρα απο αποπειρα.
Αυτος που κανει αποπειρα και δεν πεθαινει (συνηθως αφηνει και καποιο μυνημα) ειναι μεν σε απογνωση αλλα περισσοτερο θελει να περασει μυνημα παρα να πεθανει.
Σαφως και πρεπει να τον σωσουν, το ιδιο θελει και ο ιδιος καπου μεσα του.
Αυτος που θελει να πεθανει,
και δεν τον ενδιαφερει να περασει τιποτα,
το κανει χωρις να εχει αλλα περιθωρια να σωθει.
Ας το φιλοσοφησουμε λιγο,
νομιζεις οτι ο Λιαντινης (που δεν τον θεωρουσα παραφρονα αλλα φιλοσοφημενο ανθρωπο) πιστευεις οτι ηθελε να σωθει?
Quote:
Μάλλον Κρίνο δεν έχεις δεί περιπτώσεις ανθρώπων που έκαναν απόπειρα και γλύτωσαν μετά τι έλεγαν;ότι δεν θα το ξαναέκαναν.
εχεις λαθος,
ολα ειναι συναρτηση σε τι περιβαλλον ζει ο καθενας και ποσο εγκλωβισμενος ειναι.
Αν μετα την αποπειρα, δεν αλλαξει κατι, οι σκεψεις ειναι ιδιες.
O Λιαντίνης είχε επηρεαστεί πρώτον απο την επιστήμη που δίδασκε μιλούσε συνεχώς για τον θάνατο του είχε γίνει βίωμα και δεύτερον δεν ξέρεις τι άλλα προβλήματα μπορεί να αντιμετώπιζε μην συκγρίνεις ανόμοια πράγματα.Υπάρχει καθηγητής στο πανεπιστήμιο που διδάσκει φιλοσοφία και βάζει τα κλάματα στο αμφιθέατρο δεν θέλω να αναφέρω τους λόγους για να μην φωτογραφήσω τον άνθρωπο.Πόσες φορές καταθλιπτικοί βάζω και τον εαυτό μου μέσα έχουμε πεί να πεθάνω να ησυχάσω και πόσοι έχουν κάνει αυτό πράξη.Ομως εδώ μιλάει η αρρώστεια και όχι το άτομο αλλοίμονο και αφήναμε όποιον έχει πρόβλημα να αυτοκτονούσε σίγουρα παίζει ρόλο το περιβάλλον αλλά και τα παιχνίδια της ζωής
Quote:
Originally posted by libpa
Παιδιά,τι λέτε; Η αυτοκτονία είναι αδίκημα,διώκεται από το νόμο νομίζω πας φυλακή όπως και με τα ναρκωτικά,που είναι αργός θάνατος,ψάξτε το στο google.
δηλαδη αμα εγω αυτοκτονησω,
αντι για θαψιμο με πανε φυλακη?
ενδιαφερον.....
Το θεωρείς τόσο αστείο το θέμα;ξέρεις πόσοι άνθρωποι θα είχαν σωθεί αν μπορούσε κάποιος να τους βοηθήσει;πάνω στη απόγνωσή μπορεί να γίνει το κακό αλλά μιλάει η κατάθλιψη εκείνη την στιγμή και όχο η λογική
Quote:
O Λιαντίνης είχε επηρεαστεί πρώτον απο την επιστήμη που δίδασκε μιλούσε συνεχώς για τον θάνατο του είχε γίνει βίωμα και δεύτερον δεν ξέρεις τι άλλα προβλήματα μπορεί να αντιμετώπιζε μην συκγρίνεις ανόμοια πράγματα.Υπάρχει καθηγητής στο πανεπιστήμιο που διδάσκει φιλοσοφία και βάζει τα κλάματα στο αμφιθέατρο δεν θέλω να αναφέρω τους λόγους για να μην φωτογραφήσω τον άνθρωπο.Πόσες φορές καταθλιπτικοί βάζω και τον εαυτό μου μέσα έχουμε πεί να πεθάνω να ησυχάσω και πόσοι έχουν κάνει αυτό πράξη.Ομως εδώ μιλάει η αρρώστεια και όχι το άτομο αλλοίμονο και αφήναμε όποιον έχει πρόβλημα να αυτοκτονούσε σίγουρα παίζει ρόλο το περιβάλλον αλλά και τα παιχνίδια της ζωής
Δεν αντιλεγω οτι του ειχε γινει βιωμα του Λιαντινη,
ωστοσο κανενας δεν του ειπε μην το κανεις, (η και αν του ειπε, δεν τον ελαβε υποψη του) το φιλοσοφησε και το εκανε.
Σαφεστατα βεβαια,
πολλες αυτοκτονιες να μην ειχαν γινει, με μονο μια κινηση, ενα τηλεφωνο η οτι αλλο.
Επισης 17 δηλωσεις αυτοχειρων αποσοβηθησαν την τελευταια στιγμη απο την διωξη ηλεκ. εγκληματος μετα απο ταυτοποιηση στοιχειων και καλως εκαναν.
Επιμενω ομως οτι αν καποιος το παρει αποφαση,
παει και το κανει και τελειωσε.
Ουτε δηλωσεις κανει, ουτε το παζαρευει με τους γυρω του.
Ειναι διαφορετικο πραγμα ενας απελπισμενος και αλλο ενας αποφασισμενος αυτοχειρας.
Παρολα αυτα η περιπτωση μας εδω, δεν βλεπω να εχει σχεση με ολα αυτα.