Originally Posted by
Skiouros8
Γενικά ως τώρα έχω μια χαλαρή σχέση με τα χρήματα, δηλαδή τα σκορπαω πολύ εύκολα κάτι που θέλω να αλλάξω μιας και τα εξοδα για τις γάτες είναι πολλά και όπως θα διαβάσετε προς το τέλος, ζω ανάμεσα σε αιμοδιψη ατομα.
Το θεμα εχεις ως εξης: κάθε μερικές μέρες στέλνω τροφή στον άνθρωπο που πληρώνω για να ταΐζει τις γάτες στο χωριό, μέσω ενός μπακάλικου. Παραγγέλνω κάτι και εγώ και έτσι αφήνουν την παραγγελία του χωριού στον άνθρωπο που τις ταΐζει και μετα, όταν φέρνουν τα δικά μου πραγματα, τους πληρωνω. Αρκετές φορές εχει τυχει να με χρεώσουν παραπάνω αλλά δεν δίνω σημασία συνήθως. Είναι βέβαια σπαστικό γιατί κάποιες φορές έχω μετρημένα τα λεφτά και μετά αναγκάζομαι να πληρώσω με κάρτα, κάτι που θέλω να αποφεύγω γιατί μου φαίνεται ότι με χρεώνουν παραπάνω.
Τέλος πάντων, σήμερα είχα παραγγείλει ξηρά τροφή και 15 κονσέρβες για το χωριό και για μένα επίσης κονσέρβες γατας. Χρεώνουν το ντελιβερι 1 ευρώ. Μου εφεραν τα πράγματα και ο λογαριασμός αντί για 26 που είχα υπολογίσει ότι θα είναι, ήταν 29. Πληρωσα και μετά πρόσεξα στην απόδειξη ότι με χρέωσαν "παροχης " 4 ευρώ, εκεί που δηλαδή είναι το 1 ευρώ. Πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω μήπως αλλαξαν τη χρέωση παροχης και μου είπε ο άνθρωπος ότι μάλλον ήταν λάθος και ότι μου χρωστάνε 3 ευρώ. Λέω εγώ οκει, δεν πειράζει, λέει αυτός να στείλω το παιδί να τα φέρει, λέω εγώ όχι, δεν χρειάζεται και αυτός προτείνει να τα αφαιρέσουν απο την επομενη παραγγελία και είπα οκει.
Μετά πήρα τον άνθρωπο που στέλνω τις κονσέρβες και μου είπε ότι του έστειλαν και μια κονσέρβα λιγότερη. Με αυτό λέω οκ, αρκετά, ειχα σκοπο να αφησω φιλοδωρημα στο ντελιβερι τα τρια ευρω στην επόμενη παραγγελία, αλλα αφου στελνουν και λιγότερες κονσερβες τους ξαναπήρα τηλέφωνο και τους είπα να τα στείλουν σημερα όλα σε κονσέρβες στο χωριό (δηλαδή τη μια κονσέρβα που δεν έβαλαν και τα τρία ευρώ) Εντέλει θα περάσει αύριο ο άνθρωπος που ταΐζει τις γάτες να τις πάρει από εκεί (αν δεν μου λέει ψέματα και πάρει τίποτα τσιγάρα)
Ήταν γυφτια; Χθες η αλήθεια είναι είχα κάνει πάλι παραγγελία αλλά επειδή έβρεχε πήρα να την ακυρώσω και εντέλει μου είπε σήμερα το ντελιβερι ότι είχε έρθει σπίτι μου με αμάξι αντί για μηχανάκι και δεν με βρήκε αρα έφυγε. Βεβαια με δική τους πρωτοβουλία ήρθαν αφού εγώ είχα ακυρώσει την παραγγελία, η κόρη του μπακάλη όμως κοιμάται όρθια. Σκέφτομαι μήπως πονηρά με χρέωσαν παραπάνω λόγω της χθεσινής διαδρομής (οχι οτι ειμαι απομακρυσμενα, αλλα απο περυσι εχουν αρχισει να χρεωνουν τις διαδρομες απο ενα σημειο και μετα. Εγω ειμαι λιγο εξω απο το χωριο, πεντε λεπτα με το μηχανακι)
Κανονικά βεβαια είναι δύο δρομολόγια που κάνουν για μένα,το ένα ωστοσο είναι εντός του χωριού που δεν το χρεώνουν από ότι ξέρω.
Τέλος πάντων, παραγγέλνω και συνέχεια από αυτούς, δηλαδή γύρω στα 40 ευρώ τη βδομάδα σίγουρα.
Νομίζω ότι όλο αυτό με τα τρια ευρω μου βγήκε επειδή εχουμε σοβαρές υπόνοιες με τη μεσαία μου αδερφή ότι η μεγάλη μας αδερφή πούλησε ένα ακίνητο της μητέρας μας. Μέσα στο ακινητο ήταν και αλλα άτομα και ο ένας εξ αυτών εξαγόρασε το μεριδιο των υπολοίπων. Υπολογίζουμε οτι η αδερφη μου πήρε μερίδιο περίπου 50χιλ ευρώ. Να το διαπιστωσουμε σίγουρα δεν μπορούμε ακόμα, αλλά αρχές του 23 θα κάνουμε κάποιες κινήσεις για να μπει η μαμά μου σε δικαστική συμπαράσταση και να μην μπορεί να της αποσπά έτσι εύκολα υπογραφές και όταν γίνει αυτό θα ψάξουμε και όλες τις πράξεις που έχουν γίνει ως τώρα. Με έχει στεναχωρεσει όμως αυτο το θεμα. Δηλαδή είχαμε τη θεια μας που μας έκλεβε, τώρα κάνει τα ίδια και αυτή; Που οκει, πάντα ξεραμε το χαρακτήρα της αλλα αυτό πάει πολύ και αν διαπιστωθεί θα φροντισω να πληρωσει. Δεν το δέχομαι να έχει κάνει κάτι τέτοιο εις βαρος της μητέρας μου για να συντηρεί τον τραμπουκο προικοθηρα της. Σε τι κόσμο ζούμε; Είμαι απογοητευμενος με τους ανθρώπους. Τελικά εμπιστεύομαι μόνο τη μεσαία μου αδερφή. Κι εκείνη συμφωνει ότι όλοι γύρω μας είναι δυστυχώς ανήθικοι. Εγώ δηλαδή ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο. Δεν έχουν την παραμικρή αξιοπρεπεια;