Quote:
Originally posted by blondy
Γεια σας...προσφατα, τον Απρίλιο του 2009 έχασα την καλύτερη μου φίλη σε ηλικία 20 ετών...αν και αυτό είναι κάτι που δεν έχω ξεπεράσει ακόμα και δεν ξέρω αν και πώς θα το καταφέρω, δεν θέλω να μιλήσω για εμένα αλλά για την κοπέλα αυτή. θα τα πάρω όλα από την αρχή γιατί θέλω να μου πείτε την άποψη σας,τη διάγνωσή σας, κάτι στο οποίο ακόμα και τώρα οι ψυχίατροι δεν μπορούν να συνφωνίσουν.την κοπέλα αυτή την ξέρω από 5 χρονών, απο την 1η δημοτικου και οσο θυμαμαι τον εαυτο μου θυμαμαι κι αυτη διπλα μου.ήταν ενας ανθρωπος ευχαριστος,ομορφοσ,χαμογελ αστος,κοινωνικος,εστροφος, με ισορροπημενες σχεσεις φιλικες και ερωτικες, μεγαλωμενη σε μια οικογενεια ευπορη χωρις ιδιαιτερα προβληματα απο 2 γονεις που τη νοιαζονταν και την αγαπουσαν και με εναν αδερφο που τη λατρευε και την ειχε προτυπο. οπως καταλαβαινετε ηταν ενα πολυ τυχερο κ γενικα πολυ ισορροπημενο ατομο, και παρολο που δεν ειχε αντιμετωπισει ποτε δυσκολες καταστασεις το μυαλο της της εδινε το προτερημα να προβληματιζεται κ να νοιαζεται για τον κοσμο γυρω της καθως επισης να εχει μια \"ψαγμενη\" αποψη για παρα πολλα θεματα. η φιλη μου λοιπον πριν 3 χρονια οταν τελειωσαμε τις πανελληνιες δηλωσε πρωτη επιλογη μαι πολυ καλη σχολη στη θεσσαλονικη γιατι παντα πιστευε οτι οταν τελειωνουμε το σχολειο πρεπει να μαθαινουμε να επιβιωνουμε μονοι μας.εκει γνωρισε ενα αγορι με το οποιο ηταν 2 χρονια μαζι, ενα παιδια με πολλα ψυχολογικα προβληματα που τα ξεσπαγε πανω της. αλλα κι αυτη δεθηκε μαζι του με αποτελεσμα ενα ενα ατελειωτο και αδιεξοδο ψυχολογικο παιχνιδι.με αυτον η φιλη μου αρχισε να κανει και μπαφο(περιπου 20 φορες σε 2 χρονια).πριν 6 μηνες η κοπελα αυτη αφου ειχε προσφατα χωρισει εφυγε για erasmous στο βελγιο, απο οπου ,οπως εμαθα, πηγε και την πηρε ο αδερφος της γιατι ξαφνικα αρχισε να ακουγεται περιεργα στο τηλεφωνο. Την 1η φορα που της μιλησα αυτο που μου ειπε ηταν οτι την παρακολουθουν και με ρωτησε αν τη βλεπω αυτη τη στιγμη.οταν με καλεσε σπιτι της κ πηγα εκει επαθα ενα πολυυυυ μεγαλο σοκ...ειχα να τη δω 2 μηνες αλλα αυτο το ον δεν ηταν η φιλη μου...ηταν σε ενα παραληρημα, οτι κι αν ακουγε πιστευε οτι ηταν για εκεινη, οτι τη παρακολουθει η αστυνομια, η τηλεοραση μιλουσε για αυτη, τα παιδια που παιζανε μπαλα αναφερονταν σε εκεινη, τα τραγουδια,οι στιχοι, οι ταινιες , τα βιβλια.ακομα πιστευε οτι ηταν αχρηστη και ανικανη, ενιωθε ενοχες και μας ζηταγε συγνωμη για τα πιο χαζα πραγματα, ηταν σε μια κατασταση επαγρυπνησης,αγχους και φοβου. οι γονεις της μου ειπαν να της μιλαω ειλικρινα και οτι οι ψυχιατροι(3) που την παρακολουθουσαν ειπαν να μεινει σπιτι αλλα να εχει επαφη μονο με αυτους που νοιωθει κοντα της.στην αρχη η διαγνωση ηταν καποιου ειδους ψυχωτικο επεισοδειο με αιτιο την πιεση στο εξωτερικο και τη χρηση μπαφου και η θεραπεια θα ηταν 1 μηνα εσωκλειστη στο σπιτι (και κλειδαμπαρωμενη) και επειτα για ενα χρονο με συνοδεια για να μην υποτροπιασει και μετα ολα καλα! ελα ομως που δεν εινε ετσι....η βελτιωση της ηταν ελαχιστη παρολο που επερνα 3 βαρια αντιψυχωτικα και το αποτελεσμα ηταν 1 μηνα μετα ενω ολοι πιστευαμε οτι παει καλυτερα(και οι ψυχιατροι λεγαν οτι ξεπερασε τον κινδυνο) πηδηξε απο το μπαλκονι του σπιτου της, αφηνοντας πισω ενα σκισμενο σημειωμα που βρεθηκε αργοτερα (\"συγνωμη και ποιο πολυ απ\'τη μαμα μου...ευχαριστω σε ολους οσους μου σταθηκαν...κ οσοι δεν το εκανα το καταλαβαινω..δεν αναγνωριζω πλεον τον εαυτο μου...εκει θα ειμαι καλυτερα..κτλπ) διαγνωση δεν βγηκε γιατι και οι 3 ψυχιατροι διαφωνουσαν. ξερω πως αυτο δεν θα την φερει πισω αλλα θελω μια αποψη πανω στο λογο που την εφτασε σε αυτο το σημειο, πως ξεγελασε 3 ψυχιατρους, τη δικη σας διαγνωση...
(3 ωρες πριν το περιστατικο ημουν μαζι της και μου ελεγε\"που θα παμε διακοπες το καλοκαιρι? ποτε θα φορεσει τη ζακετα που αγορασαμε το ιδιο πρωι? \"αυριο το πρωι θα ερθω στο σπιτι σου να σε χαιρετισω\"-θα εφευγα για 10 μερες στο εξωτερικο)
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...ΓΙΑΤΙ?
Παρολο που διαγνωση απο το ιντερνετ και μαλιστα οταν οπως γραφεις 3 ψυχιατροι δεν καταφεραν να την κανουν , το ηξερες πριν καν βαλεις αυτο το ποστ ,