Quote:
Originally posted by voula
Παιδιά μήπως να μην το εμβαθύνουμε τόσο, γιατί....αγχώθηκα?
όσο αδιαφορούμε όταν το λεέι, το έχει σταματήσει, αν και που και που το πετάει!
Πιστεύω να σταματήσει να το λέει! Όταν το άκουσε να το λένε στο γηπεδάκι, ξεκίνησε να το λέει αλλά χωρίς να ξέρει πώς να το χρησιμοποιεί. Απλά το έλεγε! Κάθε μέρα για 1 εβδομάδα πήγαινα στην κουνιάδα μου και επειδή τα παιδιά της είναι Τρίτη και Τετάρτη δημοτικού, είπανε κάποια στιγμή το ένα στο άλλο που μαλλώσανε \"φτούσου ρε μ....α\". Ε! αυτό ήτανε. Έμαθε και πώς την χρησιμοποιούνε.
Σκοπός μας δεν είναι να του πούμε να ΜΗΝ την χρησιμοποιεί απλώς, αλλά να καταλάβει ότι χρησιμοποιώντας αυτή τη λέξη ή την οποιαδήποτε σαν αυτή, προσβάλλει τον άλλον και δεν είναι ωραίο. Στον γιό μου που είναι 5 χρ. του έχουμε εξηγήσει ότι μερικές λέξεις χρησιμοποιούνται λανθασμένα και με ασχημο τρόπο για να εκφράσουν ίσως κάτι όμορφο. Γι\' αυτό λοιπόν δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις που μπορεί να προσβάλλουν. Το έχει καταλάβει και δεν τις; χρησιμοποιεί, τουλάχιτον όταν ξέρει ότι αν το πει κάποιος θα προσβληθεί. Ο μικρός όμως είναι τώρα στο στάδιο της μίμησης και στο στάδιο που πιστεύει ότι μπορεί να τραβήξει την προσοχή ή να νιώσει ΜΕΓΑΛΟΣ , όταν πει κάτι που έχει ακούσει από κάποιους άλλους
Επίσης νομίζω ότι συμφωνώ και μάλλον θα το κάνω, όταν το ξαναπέι στον αδελφό του να τον ρωτήσω για ποιό λόγο τον λέει έτσι, και πώς αισθάνεται ο αδελφός του ή εμείς όταν χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις και επίσης ότι έιναι αρκετά έξυπνος για να χρησιμοποιήσει άλλες λέξεις που θα δείξουν πόσο ΜΕΓΑΛΟΣείναι!
Δεν ξέρω τί λέτε?????
Είναι φοβερά ενοχλητικό να πετάει _πλέον που και που_ αυτό στον αδελφό του και εκείνος αν και 5 χρ. να μην αντιδρά καθόλου, είτε λεκτικά είτε να τον χτυπήσει!
Επίσης συνέχεια όταν θέλω να αντιδράσω σε κάτι σκέφτομαι τις μελλοντικές σεινέπειες, γιατί θέλω να μεγαλώσουν, χωρίς να αισθάνονται ενοχές για πράγματα που δεν πρέπει, αλλά πάλι είναι δύσκολο να βρεις τις ισορροπίες και να βρεις το σωστό!
Να ρωτήσω και κάτι άλλο, όλοι εδώ στο Forum έχετε παιδάκια?
Το λεω υτό γιατί όταν έχεις παιδιά τα πράγματα είναι....κάπως διαφορετικά.
Εκ πείρας το λέω αυτό!!!!:)
βουλα , το 93% της ανθρώπινης επικοινωνιας εξαντλείται στην γλώσσα του σώματος ...τι δειχνει αυτο? οτι οι λεξεις αλλαζουν νοημα αναλογως με το συναισθημα που τις συνοδευει....