Ψηφιζω σα γονεασ να ζησεισ τη ζωη σου οσο πληρωνει οτι πληρωνει ακομα καποια φαση θα σταματησει λογικα να πληρωνει
Printable View
Ψηφιζω σα γονεασ να ζησεισ τη ζωη σου οσο πληρωνει οτι πληρωνει ακομα καποια φαση θα σταματησει λογικα να πληρωνει
Αγαπητή μου Έλλη δε μου πληρώνει τίποτα. Και όσο ήμουν φοιτήτρια οι παππούδες τα πλήρωναν εκτός από μια χρονιά που πλήρωσε αυτός μόνο το ενοίκιο δλδ 250 ευρώ επί 12 μήνες. Όλα τα άλλα τα πλήρωνα μόνη μου από λεφτά που είχα στην άκρη και από το επίδομα παιδιού που έπαιρνα. Ούτε τώρα φυσικά μου πληρώνει κάτι.
εισαι ενηλικη, καιρο τωρα κι επιπλεον, δουλευεις...
δεν ειναι τοξικοτητα να μην σου δινουν λεφτα οι δικοι σου, ουτε ειναι υποχεωμενοι, εφοσον δεν σπουδαζεις πλεον, αλλα "δουλευεις"..
ειναι παρτακισμος, ειναι αδιαφορια, αλλα τοξικοτητα, δεν ειναι...
φυσικα , καλο και βοηθητικο θα ηταν να εδιναν, αλλα αν δεν θελουν, ειναι δικαιωμα τους.
ουτε ειναι υποχρεωμενοι να κανουν οτι και οι αλλοι "συμπεθεροι". πολλω δε μαλλον που ουτε καν παντρεμενοι ειστε και μπορει ανα πασα στιγμη να χωρισετε....
παρτε το αποφαση οτι ειστε οι δυο σας και δειτε τι θα κανετε για να επιβιωσετε.
εσυ, σκεψου οτι εισαι ανειδικευτη αν δεν σπουδασεις κατι και μια ζωη θα εισαι ερμαιο σε απαραδεκτους εργοδοτες..
Αγαπητή θεματοθέτρια,
Δυστυχώς, την οικογένεια δεν την επιλέγουμε, όμως στην μετέπειτα πορεία μας μπορούμε να επιλέξουμε και να δημιουργήσουμε εμείς την οικογένειά μας. Η γνώμη μου είναι πως το οικογενειακό περιβάλλον που περιγράφεις είναι σαν μια μαύρη τρύπα με τα δικά τους προβλήματα, δυσκολίες, πάθη. Εσύ είσαι μία νέα κοπέλα που έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου. Είναι πολύ φυσιολογικό να σε επηρεάζει κάποιες στιγμές ή μέρες, αλλά πολλές φορές όταν σκεφτόμαστε ότι εμείς κάνουμε κάτι λάθος, το πρόβλημα βρίσκεται εξω από εμάς, στο σύστημα.
Εγώ στη θέση σου, θα έκοβα επικοινωνία και θα την περιόριζα στα τυπικά. Αφού ο μπαμπάς δεν μπορεί να σε πάει μπροστά και περισσότερο θυμό και πρόβλημα σου προκαλεί δεν έχεις λόγο να ανοίγεσαι για τη ζωή σου. Κόψε λίγο τα πολλά πολλά και προχωρα μόνη σου όσο δύσκολο και εάν είναι. Βρες ανθρώπους που πραγματικά θα σε στηρίζουν και θα σε ωθούν να εξελιχθείς.
Αναφορικά με τη σχολή, εσύ ξέρεις μέσα σου το καλύτερο για εσένα. Βγάλε τα τι θα πει ο κόσμος και δες εάν πραγματικά σε ενδιαφέρει η σχολή και το αντικείμενο. Εάν ναι, προσπάθησε το. Σιγά σιγά ούτε η π΄ρωτη ούτε η τελευταία είσαι που δεν τελειώνει τη σχολή στα 4 χρόνια. Δεν πειράζει. Εάν δεν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο δες τι θα σου άρεσε περισσότερο και με τι μπορείς να ασχοληθείς. Σιγά σιγά. Δεν είναι εύκολο να δουλεύεις για να βιοποιστείς, οπότε και οι σπουδές είναι λογικό να παίρνουν έναν πιο αργό ρυθμό. Και δεν πειράζει.
Εφόσον οι γονείς σου ή ο μπαμπάς σου νιώθεις ότι δεν σε βοηθούν να προχωρήσεις μην πας τόσο τον σύντροφό σου εκεί και μαυρίζεις την ψυχή σου. Κόψε λίγο την επικοινωνία στα τυπικά και σιγά σιγά με τον καιρό και τα χρόνια θα δεις μέχρι πιο σημείο σου κάνει καλό να επικοινωνείς με την οικογενειά σου και μέχρι πιο σημείο σε βλάπτει.
Θα σου πω την αληθεια δεν τον αγαπασ ζητασ να σε αγορασει παρε οτι λεφτα υπαρχουν αν υπαρχουν κ βασισου στον συντροφο σου που ειναι τοσο καλοσ κ αξιοπιστοσ οσο λεσ
καλημερα και καλη εβδομαδα
ελπιζω να σε βοηθησει
https://www.tiktok.com/@iren_e40/vid...71751170182433