Και 80 να εχει και 85 το λεπτο σε ηρεμια εμενα 2-3 καρδιολογοι μου εχουν πει δεν σημαινει οτι μπορει νε παθει κατι
Printable View
Και ο καρδιολόγος μου εμένα τότε αυτό μου είχε πει. Ότι είμαι στην τσίτα απλά, δεν παθαίνω τίποτα με 90 παλμούς. Και όντως όλο εκείνο τον καιρό δεν έπαθα.
Από τότε βέβαια κάπως χαλάρωσαν τα πράγματα. Οι παλμοί μου κυμαίνονται από 65 σε 75 πλέον σε χαλάρωση. 50-60 αν τους μετρήσω όταν έχω ξαπλώσει για να κοιμηθώ. Ειναι καλα τα νούμερα.
Αυτό το 150αρι πως εμφανίστηκε με φόβισε.
Προφανώς και δεν "παθαινει κάτι " με 90 παλμούς. Μιλάμε πρώτα από όλα για μέσο όρο σε χολτερ. Οι καρδιολογοι σας μάλλον δεν ήθελαν να σας αγχώσουν γιατί μακροπροθεσμα οι 90 παλμοί δεν είναι καλό μέσο όρο και σε αλλη ηλικια μπορει να δημιουργησει θεματα από την άποψη ότι η καρδιά "κουράζεται ". Όπως είπα, αυτό αφορά γυμναστική, διατροφή κλπ, άρα μπορεί να βελτιωθεί.
Εσυ που απο τι φενεται εχεις τον καλυτερο καρδιολογο στην ελλαδα και εχεις τοση σιγουρη αποψη; Εχεις δει ποτε γιατρο να λεει ψεματα για να μην τρομαξει; 4 καρδιολογοι μου το εχουν πει …μαλλον εσυ θες να τρομαξεις εδω μεσα … Και τείνεις μακροπρόθεσμα δηλαδή εγώ που είμαι 28 χρονών και εγώ μέσο όρο 8085 παλμούς ηρεμία και μερικές φορές και πιο κάτω θα πεθάνω στα 35 μου αυτό εννοείς;
Αραχτε αλάνια, δε θα αρχίσουμε και τα μπινελίκια για τους γιατρούς τώρα.
Ομολογουμένως όσο χαμηλότεροι οι μέσοι παλμοί τόσο πιο καλή και η υγεία της καρδιάς, οι έρευνες αυτό δείχνουν. Αλλά και ο κίνδυνος να πάθεις κάτι αν είσαι κοντά στους 80-90-100 παλμούς μ.ο παραμένει πάλι μικρός άμα είσαι κατά τα άλλα υγιής.
Το θέμα όμως του thread δεν είναι αυτό, σας ξαναλέω, πλέον ο μ.ο των παλμών μου καθημερινά δεν είναι πάνω από 70-75, έχω κάνει άπειρες μετρήσεις και με smartwatch και με οξυμετρο και με πιεσόμετρο. Το θέμα είναι αν μια άνοδος των παλμών σε 150 ξαφνικά είναι αιτία για επείγοντα όταν δεν υπάρχει ιστορικό καρδιάς και οι εξετάσεις είναι καθαρές.
Οι καρδιολόγοι μου και οι δύο μου είπαν όχι, εφόσον δεν ξαναγίνει μην ανησυχείς.
Εάν κάποιος έχει παρόμοιες εμπειρίες με τόσο υψηλούς παλμούς ας μοιραστεί την έμπειρια του, αυτός είναι ο σκοπό του thread.
Εμένα φιλαράκι με έχουν δει ούτε 3 ούτε 4 αλλά πάνω από 10 καρδιολογοι. Έχω διαβάσει συγγραμματα καρδιολογιας,έχω ψάξει το θέμα καρδιάς όσο δεν πάει γιατί η καρδιοφοβια με κρατούσε δέσμιο για πολλά χρόνια και ακόμα φυσικά, παρολο που είναι σε ύφεση τώρα, δεν την έχω ξεπεράσει πλήρως. Είχα κάνει μέχρι και ένα ονλαιν σεμινάριο για να διαβάζω καρδιογραφημα, κατεληξα και για εξι μηνες με ενα φαρμακο που συνταγογραφουν σε καρδιακη ανεπαρκεια (το οποιο οντως με βοηθησε βεβαια) μεχρι που ξεπερασα και το θεμα των παλμων και το θεμα της φοβιας.
Αυτό λοιπόν που τόσο αμφισβητείς μου το έχει πει ένας πολύ καλός καρδιολόγος αλλά το συστήνουν και διεθνεις καρδιολογικες εταιρείες λογω συγκεκριμενων ερευνών. Δεν είναι κακό να ρίξεις το μεσο ορο σου. Από κει και περα, κάνε ο,τι θες, δεν μπορώ αυτή την αμυντικοτητα/επιθετικοτητα, μια συμβουλή εδωσα, τα υπόλοιπα για θανάτους στα 35 τα είπες μόνος σου, άρα δεν μπορώ να απαντήσω κάτι σε αυτό.
Απάντησα ηδη: σε κριση πανικού μπορεί να ανέβουν και παραπάνω. Κριση πανικού δεν επαθες;
Εγω εχω και 175 παλμούς καταγεγραμμενους σε χολτερ (βέβαια με αυτο διαγνώστηκα με ορθοστατικη και μου έγραψαν το φαρμακο που αναφέρω παραπανω) αλλά είχε ξεκινησει εντελώς ξαφνικά, εκεί που είχα μέσο όρο παλμων 68 και γενικά ήμουν βραδυκαρδικος.
Και όπως ανέφερα ήδη, σε κίνηση ούτε το οξυμετρο είναι ακριβες. Σε αυτες τις περιπτώσεις θέλει καλύτερα πιεσόμετρο, αν και σύμφωνα με την εμπειρία μου αυτό δίνει έξτρα άγχος και ανεβαίνουν κι άλλο. Το καλύτερο είναι να ξαπλωσεις σε ύπτια θέση και να πάρεις διαφραγματικες αναπνοες και τότε θα πέσουν.
Καλησπέρα, παθαίνω το ίδιο πράγμα σε κατάσταση απόλυτης ηρεμίας τους τελευταίους μήνες. Όλες οι εξετάσεις μου είναι καλές και μου έχουν δώσει το inderal που αναφέρθηκε παραπάνω, χωρίς όμως να έχει βρεθεί η αιτία που το παθαίνω. Δυστυχώς όπως μου είπαν οι καρδιολόγοι πρέπει να το πιάσει εκείνη τη στιγμή το χολντερ ή το καρδιογραφημα. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο. Κάποιο βραχυκύκλωμα συμβαίνει μου είπαν. Δεν το παθαίνω σε κρίση πανικού, εννοώ και στον πανικό ανεβαίνουν αλλά είναι άλλη η αίσθηση. Είναι κάτι ξαφνικό, σε ηρεμία, σαν να πυροβολεί να κλωτσάει η καρδιά σαν τρελή.
Ποσο ειναι το μέσο όρο σου σε χολτερ; Όπως εξήγησα δεν είναι ένας "κινδυνος " άμεσος, είναι κάτι που αφορά τη ζωή μετά τη μέση ηλικία, ανάλογα πάντα με το ιστορικό του κάθε ασθενούς, τις οικογενειακές παθήσεις κλπ. Το να κοιτάς συνεχώς τους παλμούς δεν σου κάνει καλό έτσι κι αλλιώς.
Εγώ με τόσες κρίσεις πανικού σκέφτομαι ότι έχω υπερτεσταρει την καρδιά μου πλέον. Πριν δύο βδομάδες που έκανα το χειρουργείο και με επιασε κρίση πανικού νομίζοντας ότι παθαίνω πνευμονική εμβολη ,είχα τουλάχιστον 153 για κάνα τέταρτο, εντός του οποίου κάλεσα το ασθενοφόρο, την κλινική που έκανα την επεμβαση,τον καρδιολογο μου και κρατούσα το χέρι της μαμάς μου πιστεύοντας ότι ζω τις τελευταίες μου στιγμές. Μετά συνήλθε, μου βγήκε όλη η ένταση που περασα λόγω της εγχείρησης. Σήμερα κυνηγουσα ένα σκυλί που εχει μπαστακωθει έξω από το σπίτι μου και κυνηγάει τις γατες μου και ανέβηκαν οι παλμοί μου πάλι 145 και ειχα και καψιμο στο στήθος αφού φώναζα κιόλας. Η καρδιά ακούει το καθετί στο σωμα μας. Όταν μάθεις να τη χειρίζεσαι θα δεις πόσο εύκολο είναι. Εγώ τους σημερινούς παλμούς τους έριξα με τρεις αναπνοές.