Originally Posted by
Sunflower98
Λυπάμαι πολύ που γίνεσαι τόσο προσβλητική και τόσο εριστική. Δεν νομίζω να με ξέρεις προσωπικά για να μου λες με τόση κακία «το θέμα είναι εσύ πώς βγήκες έτσι». Καταλαβαίνω όμως ότι τριγκάρεσαι με το παραμικρό επειδή εσύ έχεις μέσα σου πικρία και δηλητήριο, οπότε δεν κακιώνω.
Όταν είπα ότι απορούν όλοι πώς βγήκα νοητικά και συναισθηματικά υγιής και άτομο που έχω την τάση να αυτοβελτιώνομαι, δεν το είπα για να θίξω την ψυχική ασθένεια της μάνας μου και να κάνω shaming στην ψύχωση. Όλοι οι ψυχικά ασθενείς άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια, όχι επίκριση. Εγώ είπα κάτι εντελώς αυτονόητο. Ότι μέσα σε ένα άρρωστο περιβάλλον με μια μάνα στην κατάσταση που περιέγραψα, με έναν πατέρα θεωρητικά υγιή που δεν έκανε τίποτα για να τη βοηθήσει, με αδέρφια γύρω της που ήταν και αυτά υγιή και με οικονομική δύναμη και ποτέ δεν έκαναν τίποτα να την βοηθήσουν, δηλαδή έχοντας άτομα με τα οποία ποτέ δεν μπόρεσα να συνεργαστώ για να τη βοηθήσω, θα περίμενε κανείς μέσα σε αυτό το περιβάλλον να γίνω και εγώ έτσι, άψυχη, χωρίς λογική στο κεφάλι μου, χωρίς κατανόηση και μαζί με δύο γονείς που δεν μπορούσαν καν να ζήσουν τον εαυτό τους, δε θα ανέμενε κανείς από εμένα να μπορώ τα αντίθετα. Αντικειμενικά, όταν κάνεις ένα παιδί και το εισόδημα μιας οικογένειας μέχρι αυτό να περάσει στο πανεπιστήμιο είναι 300 ευρώ, δεν μπορείς να έχεις αξιώσεις από το παιδί αυτό, ούτε να έχει καλλιεργημένο πνεύμα, ούτε να είναι καλός μαθητής, ούτε να έχει τα αντανακλαστικά για να καταλαβαίνει τι του γίνεται. Άσε με να ξέρω τον εαυτό μου καλύτερα από ότι εσύ ξέρεις εμένα. Η μάνα μου δεν εξετάστηκε ποτέ ούτε από ψυχολόγο ούτε από ψυχίατρο γιατί κανείς δεν βρέθηκε να την πάει. Αν εγώ ήμουν τα αδέρφια της ή ο άντρας της, θα καλούσα έναν στο σπίτι να την δει. Θα της αγόραζα ρούχα, δε θα την άφηνα με τα κουρέλια, θα την ελάφραινα από τις δουλειές, δε θα έκανα νάζια για να την αναγκάσω να μου μαγειρέψει όπως έκαναν οι ενήλικες. Αν είχε φροντιστικούς ενήλικες δίπλα της ίσως να είχε πάρει μια θεραπεία. Τέλος πάντων. Δε θα ασχοληθώ άλλο.
Όσο για το ότι «μια χαρά ήταν η μάνα σου» δεν θα σχολιάσω κάτι.
Έχεις δίκιο, έπρεπε να βγω σαν την μάνα μου, να μην πλένομαι, να με αφήσω να γίνω παχύσαρκη, να είναι μόνιμα τα μαλλιά μου σαν γλειμμένα, να μην έχω δόντια, να μην έχω ούτε ένα ευρώ, να εξαρτώμαι από μάνα, άντρα και αδέρφια και να πλάθω φανταστικές ιστορίες για τον εαυτό μου και να τις μοιράζομαι με αγνώστους.