Να και τα λόγια του αναπληρωτη που προτιμησε να παρατηθει :
Quote:
Τα κινητά είναι σε διαρκή λειτουργία μέσα - έξω από τις τάξεις, τραβώντας βίντεο και τροφοδοτώντας το τικ – τοκ με «κατορθώματα» από την εξουσία που έχουν επιβάλει οι πλέον παραβατικοί, στο σχολικό χώρο, παράδειγμα για άλλους μαθητές άλλων σχολείων.
Quote:
Μία εκ των μαθητριών που απέβαλα κάθισε έξω από την πόρτα και την ανοιγόκλεινε κοπανώντας τη με δύναμη. Της είπα να σταματήσει να το κάνει γιατί θα τη πάω στο Λυκειάρχη να πάρει ημερήσια αποβολή. Δε σταμάτησε. Οι άλλοι που έβγαλα έξω ήρθαν από το παράθυρο και στέκονταν με τα κινητά σα να βιντεοσκοπούν αν και μου υποσχέθηκαν πως δε το κάνουν...
Quote:
Ήταν προφανές πως ‘θέλαν να με κάνουν να χάσω τη ψυχραιμία μου να κάνω κάποια λάθος κίνηση για να μου ορμήσουν, να με βιντεοσκοπήσουν και φυσικά βάση νομοθεσίας θα την πλήρωνα μόνο εγώ.
Εδω δεν μπορει να μη μας εντυπωσιασει το πως μαθητες χρησιμοποιουν το κινητο σαν τροπο τινα οπλο.
Αλλα τι ειδους οπλο ; Οπλο βεβαια που μπορει να σου καταστρεψει την υποληψη . Αυτη τη δυναμη πρεπει να την εχοον μαθητες; Να υπενθυμισω οτι στην περιπτωση του 2010 η μαθητρια χρησιμοποιησε τη δυναμη ακριβως αυτη της κοινωνικης διαδικτιακης εφαρμογης μεθισμενη τροπο τινα απο το ποσο αποτελεσματικα μπορει να καταστρεψει τη φημη ενος ανθρωπου . Της διευθυντριας της.
Quote:
Σε κάποια στιγμή ζήτησα από μια μαθήτρια που βαφόταν να κρύψει το κινητό της, η μαθήτρια μου απάντησε «να τελειώσω το φρύδι μου πρώτα». Της είπα πως δε μπορώ να περιμένω και της το πήρα από εκεί που το είχε ακουμπημένο. Τότε σηκώθηκε και με ύφος απειλητικό μου είπε «φέρε αμέσως πίσω το κινητό μου» της ζήτησα να αλλάξει ύφος και της είπα πως αν το θέλει θα πρέπει να βγει έξω. Το πήρε και βγήκε έξω.
Quote:
Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται στα «έξυπνα τηλέφωνα» αυτή την ασύμμετρη και ποιοτικά πολύ
αναβαθμισμένη απειλή που διαφοροποιεί την εποχή μας από προηγούμενες. Ουσιαστικά η
διαπαιδαγώγηση ξεφεύγει από τα χέρια των εκπαιδευτικών και της οικογένειας και
μετατοπίζεται σε άγνωστους, μακρινούς και συχνά απόκοσμους «ινφλουένσερς», τράπερ,
ακροδεξιές οργανώσεις, παιδεραστές, ή απλά «τσόκαρα» κάθε είδους. Οι συσκευές αυτές
είναι άκρως εθιστικές ενώ ο τρόπος χρήσης τους με τα διάσπαρτα εικονίδια, ποπ απ,
καμπανάκια και «χρώματάκια» ευθύνονται για ένα είδος επίκτητης διάσπασης προσοχής,
νοητικής στέρησης και καταθλιπτικών επεισοδίων. Όλα αυτά είναι επιστημονικά
τεκμηριωμένα αλλά και εύκολα παρατηρήσιμα. Τα έξυπνα κινητά δεν είναι συσκευές για
ανήλικους. Δε τα χρειάζονται και τους κάνουν πολύ κακό. Τόσο κακό που θα πρέπει να
πιέσουμε ώστε να ψηφιστεί ένας νόμος που να απαγορεύεται η αγορά και χρήση σε κάτω
των 18 ετών.
Σιγουρα τα προβλημα στην περιπτωση αυτη δεν ειναι τα κινητα. Ομως θεωρω οτι οι
παρατηρησεις του εκπαιδευτικου εσιταζουν στα αρνητικα χαρακτηριστικα που επηραζουν
ακομα και τον 'καλυτερο' μαθητη.ι
Κατα τραγικη ειρωνια υπαρχουν παροιτησεις και απολυσεις καθηγητων που προσπαθησαν να εφαρμοσουν
την απαγορευση του υπουργειου ενω οι υπουργοι βγαζαν σελφι με μαθητες εντος σχολικου χωρου γιατι ... γιατι τους φανηκε καλη ιδεα για το ιματζ τους να φανει ποσο τους αγαπανε οι μαθητες!!.