Originally Posted by
Eagle guy
Πάντως, υπάρχουν ντροπαλοί εσωστρεφείς που έγιναν άνετοι με τον κόσμο με την τριβή, τις παρουσιάσεις μπροστά σε κόσμο, με πράγματα που τους αύξησαν την αυτοπεποίθηση, δεν είσαι χαμένος από χέρι. Απλά μην βάλεις όλα τα χαρτιά σου στην ηθοποιία, φυσικά να το προσπαθήσεις όμως! Και όσον αφορά τη μοναξιά στα επαγγέλματα που μπορεί να κάνεις από το σπίτι, έχω να σου πω ότι αν έχεις φίλους για τον ελεύθερο χρόνο σου, δεν θα σε πειράζει αυτό. Δεν χρειάζονται όλοι να πάνε σε γραφείο με κόσμο, εγώ θα ήμουν τελείως οκ αν δούλευα κάποιες ώρες από το σπίτι, ας πούμε σε μεταφράσεις, και μετά το απόγευμα να βγαίνω με παρέα! Γιατί και στο γραφείο, όχι ότι θα σου κάνουν μπούλινγκ όταν θα είσαι ενήλικος, δεν είναι σαν το σχολείο, αλλά αν είσαι ευαίσθητος και δεν βρεις κάποιον να κολλήσεις εκεί, πάλι άβολα θα νιώθεις που οι άλλοι θα κάνουν τα πηγαδάκια τους και θα κανονίζουν για καφέ ή φαγητό μετά τη δουλειά, και εσύ μπορεί να είσαι στην απέξω. Γενικά, η δουλειά είναι για να επιβιώνουμε, δεν είναι απαραίτητα για να κάνουμε φίλους εκεί. Φίλους κάνεις από τη σχολή, το ίντερνετ και από δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου (χορός, σκάκι, βυζαντινή μουσική, δημοτικό γήπεδο μπάσκετ κλπ), και αν κάτσει και φίλος στη δουλειά, έχει καλώς!