Originally Posted by
glassdam
Όπως πολυ σωστά είπες οι "περισσότερες σοβαρές ασθένειες", όχι όμως ΟΛΕΣ οι ασθένειες. Οι περισσότεροι ψυχίατροι κάνουν βεβιασμένη γενίκευση, τα βάζουν όλα στο ίδιο καλάθι και θεωρούν πως ολες οι ασθένειες δεν θεραπέυονται.
"επομενως, τι συζηταμε; αν θα προτιμησει κανεις να πεθανει , να ειναι δεμενος σε κανενα υπογειο, η να ζει αξιοπρεπως και στοιχειωδως εστω "φυσιολογικα";;"
Νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος στο άρθρο για το συγκεκριμένο που αναφέρεις. Είπα ότι αν κάποιος το χρειάζεται, η απάντηση στο αν θα πρέπει να πάει σε ψυχίατρο είναι: ναι.
"καποιοι ψυχιατροι, ειναι και εκπαιδευμενοι ψυχοθεραπευτες, επομενως δεν γραφουν μονο φαρμακα"
Σε αυτό να αναφέρω μικρή λεπτομέρεια. Ακόμα και οι ψυχοθεραπευτές-ψυχίατροι θεωρούν πως η ψυχοθεραπεία είναι χάσιμο χρόνου και η μόνη ουσιαστική λύση είναι τα φάρμακα. Τουλάχιστον οι περισσότεροι και αυτοί του δημοσίου. Ιδιωτικά μπορεί να ισχύουν αλλα πράγματα.
"το ποσο χρησιμη ή αποτελεσματικη ειναι η ψυχοθεραπεια, ειναι μια αλλη συζητηση και νομιζω οτι αυτοι που μπορουν να μας πουν για την αποτελεσματικοτητα της, ειναι οσοι την δοκιμασαν."
Άυτο που ανέφερα για την ψυχοθεραπεία δεν είναι δικία μου άποψη, είναι άποψη των ψυχιάτρων. Επομένως δεν αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας. Ούτε ανοίγω κάποια συζήτηση. Αναφέρω απλά μια σκληρή αλήθεια που λίγοι γνωρίζουν. Ισα, ίσα επείδη κάνει και εγώ ψυχοθεραπεόια για χρόνια, μπορώ να πω με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και πισευω πως έχει αποτέλεσμα. Η κατάσταση μου θα ήταν πολύ χειρότερη αν δεν ειχα κάνει.