Ψυχοθεραπεία, όπου έμαθα εμένα μέσα από τα μάτια μου. Πολλά χόμπι, επαγγελματική εξέλιξη, απομάκρυνση τοξικών ανθρώπων. Γενικά πάντα υπάρχει ένας στόχος.
Printable View
ok τότε παίρνω πίσω τη συγνώμη axl100, ξυπνήσαμε στραβά σήμερα axl ?
αααα καλά !!! :-)
άλλοι τρόποι κανείς ??...
H αυτοπεποίθηση έχει να κάνει με το να νιώθεις ότι ανταπεξέρχεσαι καλά σε κάτι. Να νιώθεις ότι γνωρίζεις τι κάνεις και πως το κάνεις. Είτε είναι ένας τομέας οπως σχέση ερωτική, εργασία σε κάποιον τομέα που ίσως έχεις πτυχίο και δεξιότητες κτλ.
Γι'αυτόν τον λόγο είναι και συνεχώς μεταβαλλόμενη μετά από επιτυχία ή αποτυχία.
Το δύσκολο για μένα είναι η αυτοεκτίμηση.
Το να σέβεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό και να εκτιμάς τις ιδιότητες, αρχές και στάσεις του.
Να έχεις μειώσει την αυτοκριτική μέσα σου και να αφήνεις περιθώρια να αναπνεύσει. Να τον δεις με δικά σου μάτια και όχι με βάση την διαμόρφωση από γονεις και άλλες αυθεντίες.
Σ'αυτό βοηθά η αυθεντικότητα, το να ξέρεις τι σε παθιάζει και τι όχι, οι υγιείς σχέσεις, γενικά να κάνεις το καλύτερο για την ζωή σου και να είσαι αξιόπιστος/η για τον εαυτό σου.
Αυτοπεποίθηση δεν ξέρω αν θα αποκτήσω σε κάτι αλλά σεβασμό για μένα και την ζωή μου σίγουρα τα έχω βελτιώσει με τον καιρό.
όσο και να εκτιμάς και να σέβεσαι τον εαυτό σου αν δεν τον πάρεις από το χεράκι -σχήμα λόγου- να βγείτε στον κόσμο -σχήμα λόγου πάλι- δεν θα πιστέψεις στον εαυτό σου αληθινά.
ωραίο αυτά που γράψατε serios και user :-)
Η αυτοπεποίθηση είναι συνάρτηση των εμπειριών, των μαθημάτων που μας δίνει η ζωή και του πώς διεκδικούμε το σωστό για τον εαυτό μας. Βέβαια, πολλοί το έχουν παρεξηγήσει το θέμα. Ο ξερόλας μπάρμπας και η ξερόλα θείτσα είναι μεγάλη μάστιγα και πάντα με φουλ αυτοπεποίθηση. Κάποιοι μπερδεύουν την αγένεια ή τον τυχαίο πλουτισμό πχ μέσω κληρονομιάς, γάμου, με την αυτοπεποίθηση. Προσπαθούν να ψαρώνουν κόσμο, ενώ στην ουσία είναι μεγάλοι παπάρες. Θυμάμαι έναν εντελώς γελοίο τύπο που δούλευε ρεσεψιόν σε ξενοδοχείο και παντρεύτηκε την κόρη του ιδιοκτήτη, μια κοπέλα χωρίς ίχνος αυτοπεποίθησης πάνω της. Σκάει μούρη ένα μήνα μετά τον γάμο με κοστούμι, χαρτοφύλακα, γυαλικό και σε έντονο ύφος έδινε κάτι άσχετες διαταγές από τον λογιστή μέχρι τον μπάρμαν.
Μια επιτυχημενη πολιορκία... παντα με Πολιορκητικό Κριό...
έκλαψα εκεί που γράφεις είναι μεγάλοι παπαρ@@ χαχαχα να 'σαι καλά με έκανες και γέλασα.
ναι συμφωνώ σε αυτά που γράφεις μπερδεύουν τον τυχαίο πλουτισμό με την αυτοποπεποίθηση. Μπορεί όντως να έχουν αυτοπεποίθηση, αλλά σίγουρα δεν αποκτήθηκε με τον πλούτο. Γενικά αυτούς τους λένε συμφεροντολόγους νομίζω.. Ρ παιδια αναρωτιέμαι πως μπορούν κάποιοι και παντρεύονται χωρίς να αγαπιούνται ? Θα μου πείτε για οικονομικούς λόγους, και πάλι πως γίνεται να επιλέγεις να ξυπνάς για το υπόλοιπο της ζωής σου δίπλα σε έναν άνθρωπο που δεν αγαπάς απλά και μόνο απο συμφέρον ?