Καταρχάς ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης μου. Έπρεπε να αποφασίσω να πέσω για ύπνο κάποια στιγμή χθές..Quote:
Originally posted by lini
Εγώ θα του σταθώ γιατί τον αγαπάω.Η αλήθεια είναι ότι όταν ήταν απότομος μαζί μου, μου είπε οτι εγώ φταίω για αυτό που πέρασε και που περνάει.Αλλά μετα μου είπε οτι δεν ισχύει.Το ξέρω οτι του είναι δύσκολο και όταν του έρχονται αυτες οι σκέψεις, βασανίζεται πολύ.
Το θετικό είναι ότι συνειδητοποιεί την κατάσταση και προσπαθεί να μην τα σκέφτεται.
Είναι φυσιολογικό να έχει αυτα τα \"πισωγυρίσματα\"?
Εφόσον τον αγαπάς καλά κάνεις και στέκεσαι κοντά του. Θαύματα απο την μία στιγμή στην άλλη δεν γίνονται και ίσως να υπάρξει μια μακρά περίοδος σκαμπανευάσματος μέχρι να σταθεί καλύτερα στα πόδια του. Ακόμα θα έλεγα πως είναι λάθος να επηρεαστείς απο διάφορες λέξεις του στυλ ψύχωση, ασθένεια κτλ. Πιστεύω πως είναι απαράδεκτο να στεκόμαστε σε ορολογίες & online κατευθύνσεις.. πόσο μάλλον για σχετικούς χαρακτηρισμούς απο αγνώστους (να ξέρεις πως μερικοί εδώ μέσα άλλο τραγούδι τραγουδάνε και άλλο χορέυουν). πόσο μάλλον στο στάδιο ανάρρωσης που βρίσκεται ο φίλος σου. Άνθρωπος είναι όπως όλοι μας άλλωστε με τις αδυναμίες του, τα όρια του και τις αντιδράσεις του. Οι ορολογίες είναι για τους γιατρούς όχι για τους φίλους.
Με τον καιρό και μέσω στήριξης (παίζει ρόλο και το θέμα ανθρωπιάς του γιατρού) αλλά και δικής του προσπάθειας υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να βελτιωθεί αρκετά.Quote:
Επίσης τα χάπια του φέρνουν πολλή υπνηλία, τον κάνουν σαν \"φυτό\".Είναι καλό αυτο?
Ο χρόνος θα δείξει...σωστά?
Για το θέμα κληρονομικότητας έχουν γίνει αρκετές αναφορές εδώ μέσα. Πάντως δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος με μηδέν τις εκατό πιθανότητες να αναπτύξει την οποιαδήποτε ψυχική διαταραχή.Quote:
Η προδιάθεση που αναφέρεις vince, εννοείς οτι μπορεί να είναι θέμα κληρονομικότητας?