βρε συ RainAndWind κουραστηκα πολυ με ολο αυτο τον αγωνα...
κουραστηκα παρα πολυ...
ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ Η ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ.
(35 ειμαι χωρις σχεση εδω και χρονια και χωρις κοινωνικη ζωη).
ΑΠΛΑ ΕΠΙΒΙΩΝΩ....
Printable View
βρε συ RainAndWind κουραστηκα πολυ με ολο αυτο τον αγωνα...
κουραστηκα παρα πολυ...
ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ Η ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ.
(35 ειμαι χωρις σχεση εδω και χρονια και χωρις κοινωνικη ζωη).
ΑΠΛΑ ΕΠΙΒΙΩΝΩ....
και να πω οτι ημουν καμια κακασχημη ή καμια ηλιθια,θα δικαιολογουσα τα παραπανω.Quote:
Originally posted by amelie74
35 ειμαι χωρις σχεση εδω και χρονια και χωρις κοινωνικη ζωη
δεν ειμαι βεβαια κανα ψωνιο,ομως πιστευω πως δεν ειμαι κατω απο τον μεσο ορο ουτε στον εμφανισιακο τομεα ουτε στον πνευματικο.
κατα καιρους εχω εισραξει καποια θετικα σχολια.
ομως θα προτιμουσα χιλιες φορες να ειμαι μια ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ,παρα να ειμαι αυτο που ειμαι.
Τι είσαι amelie μου,κανένα τέρας;Δε βλέπω κανένα τέρας εγώ,παρά έναν άνθρωπο που καλείται να αλλάξει την εικόνα για τον εαυτό του,μέσα από δουλειά,ψάξιμο,βοήθεια από κάποιον ειδικό και αυτογνωσία.
Καταλαβαίνω την κούρασή σου,το έχω βιώσει κι εγώ,κατανοώ και τους λόγους και τα αίτια.Προέρχομαι κι εγώ από οικογένεια που έχει γονεικό μέλος με ψυχικό νόσημα και πέρασα από διάφορα στάδια μέχρι να βρω τους τρόπους να διαχειρίζομαι τα συναισθήματα,τις μνήμες και τα βιώματά μου με έναν τρόπο θετικό.Δε θα σου χρησιμέψει σε τίποτε να αρχίσω να σου αραδιάζω σκηνές απείρου κάλλους,βία και κακοποιήσεις.Όμως θα σε βοηθήσει ίσως να καταλάβεις πως η απόγνωση που αισθάνεσαι τώρα,δεν είναι απαραίτητο να συνεχιστεί επ\'άπειρον,ούτε αποτελεί το παρελθόν μας έναν σκόπελο πάνω στον οποίο ρίχνουμε κάθε ευθύνη για την εξέλιξή μας.
Έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε τη λογική της ηττοπάθειας,να πάψουμε να κλαίμε για τις ατυχίες μας,που δεν είναι ούτε σπάνιες,ούτε μοναδικές.Εμείς τους δίνουμε τη δύναμη να μας κατατρέχουν,να υποβαθμίζουν το τώρα μας,να μας οδηγούν σε ματαίωση των ονείρων μας.
Αν αλλάξεις,σιγά σιγά,τον τρόπο που σε αντιμετωπίζεις,τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα βάρη που επωμίστηκες(δεν αρνούμαι πως είναι βάρη),θα ανακαλύψεις πως και τη δύναμη διαθέτεις να συνεχίσεις στη ζωή με αισιοδοξία αλλά και την ευκαιρία να μην είσαι μια ευτυχισμένη μετριότητα.Να είσαι αυτό που εσύ επιθυμείς,απαλλαγμένη από τα βαρίδια της μιζέριας και της θλίψης.Μπορείς,γιατί πριν από εσένα το μπόρεσαν άλλοι,μην απογοητεύεσαι,δεν είσαι η μόνη.
Μην καταδικάζεις συνεχώς τον εαυτό σου,μην τον πυροβολείς διαρκώς,θα δεις πως με σταθερά βήματα και ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες ειδικού,θα τα πας μια χαρά!
επανερχομαι να σας πω και αλλα \"ευχαριστα\".
η αδερφη μου χθες ηταν παλι χαλια και ειχε ερθει στο δωματιο μου και αναστεναζε συνεχως.
ο πατερας μου ο οποιος νιωθει σωματικη αδυναμια εδω και ενα μηνα βρισκεται στο ωνασειο και κανει καποιες πολυ σημαντικες εξετασεις.πηγε και η μητερα μου μαζι του και ειμαστε μονες με την αδερφη μου,η οποια στριφογυριζει ολη μερα γυρω μου επειδη δεν εχει τι να κανει και μου σπαει τα νευρα.
επισης χθες βριστηκαμε παλι με την μανα μου,γιατι πανω που ειχα γυρισει απο το μαθημα και ηθελα να ηρεμησω,μου ανεθεσε δουλειες και οταν της ειπα ευγενικα οτι ειμαι κουρασμενη,η απαντηση ηταν \"ολο κουρασμενη εισαι\".η αχαριστία σε ολο της το μεγαλειο!
παρατηρω οτι ολοι σας προοδευετε στον ψυχολογικο τομεα-αλλοι πιο γρηγορα,αλλοι πιο αργα-
ειμαι η μονη εδω μεσα που μενω στασιμη.
ενω κανω βηματα προς τα \"εξω\"(πχ το οτι αρχισα μαθηματα για το ECDL),δεν μπορω να προοδευσω,γιατι με καθηλωνουν τα οικογενειακα προβληματα.
μολις νιωσω καπως καλυτερα,δεν τολμαω να χαρω,γιατι ειμαι βεβαιη πως κατι θα συμβει που θα με ριξει(και μην μου πειτε να μην επηρεαζομαι γιατι αυτο ειναι ανεφικτο για μενα οσο και αν το προσπαθω).
ολγα θες να τα πουμε στο yahoo?
Αμελι , δυστυχως η νοσηροτητα του στενου σου οικογενειακου περιβαλλοντος γενικευεται και κατα συνεπεια καθε προσπαθεια που κανεις στον \"εξω κοσμο\" πεφτει μοιραια στο κενο μολις ξαναγυριζεις στο ιδιο νοσηρο περιβαλλον...Quote:
επανερχομαι να σας πω και αλλα \"ευχαριστα\".
η αδερφη μου χθες ηταν παλι χαλια και ειχε ερθει στο δωματιο μου και αναστεναζε συνεχως.
ο πατερας μου ο οποιος νιωθει σωματικη αδυναμια εδω και ενα μηνα βρισκεται στο ωνασειο και κανει καποιες πολυ σημαντικες εξετασεις.πηγε και η μητερα μου μαζι του και ειμαστε μονες με την αδερφη μου,η οποια στριφογυριζει ολη μερα γυρω μου επειδη δεν εχει τι να κανει και μου σπαει τα νευρα.
επισης χθες βριστηκαμε παλι με την μανα μου,γιατι πανω που ειχα γυρισει απο το μαθημα και ηθελα να ηρεμησω,μου ανεθεσε δουλειες και οταν της ειπα ευγενικα οτι ειμαι κουρασμενη,η απαντηση ηταν \"ολο κουρασμενη εισαι\".η αχαριστία σε ολο της το μεγαλειο!
παρατηρω οτι ολοι σας προοδευετε στον ψυχολογικο τομεα-αλλοι πιο γρηγορα,αλλοι πιο αργα-
ενω κανω βηματα προς τα \"εξω\"(πχ το οτι αρχισα μαθηματα για το ECDL),δεν μπορω να προοδευσω,γιατι με καθηλωνουν τα οικογενειακα προβληματα.
μολις νιωσω καπως καλυτερα,δεν τολμαω να χαρω,γιατι ειμαι βεβαιη πως κατι θα συμβει που θα με ριξει(και μην μου πειτε να μην επηρεαζομαι γιατι αυτο ειναι ανεφικτο για μενα οσο και αν το προσπαθω).
Θα ξαναειμαι σκληρος μαζι σου γιατι αυτο μου λεει η συνειδηση μου να σου πω...
Βαλε στοχο αμεσο , με τα πρωτα χρηματα που θα παρεις απο την δουλεια σου να ασφαλισεις κοριτσι μου πρωτα τον εαυτο σου σε μια δικη σου ησυχη φωλιτσα και μονο οταν βρεις την δυναμη να ξαναγυριζεις εκει και να προσφερεις οτι αντεχει η δικη σου ψυχικη υγεια στους αλλους γυρω σου...
Ο ορισμος της αποθεραπειας σε ενα ψυχικο νοσημα ειναι η επαρκεια και η αυτονομια του αρρωστου και οσο θα ζεις σε ενα νοσηρο περιβαλλον ουτε εσυ θα μπορεσεις να αποθεραπευθεις ,
ουτε φυσικα να συμπαρασταθεις στην αδελφη και την μητερα σου μια που ο μπαμπας σου φαινεται να αντιμετωπιζει προβληματα υγειας και αν μη τι αλλο αυτο ανεβαζει τον βαθμο οικονομικης δυσχερειας της οικογενειας και μονο εσυ σημερα θα μπορουσες να βοηθησεις τους αλλους
Πανο μου, σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση,αλλα πρωτον δεν ειναι σιγουρο οτι εχει προβλημα υγειας ο πατερας μου(εξετασεις κανει ο ανθρωπος κατσε να βγουνε πρωτα τα αποτελεσματα) και δευτερον προβλημα οικονομικης δυσχερειας δεν υπαρχει δοξα τω Θεω στην οικογενεια μας.
οσων αφορα το οτι η αυτονομια μου θα ειναι η σωτηρια μου συμφωνω απολυτα!
ΥΓ.ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΙΧΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΕΓΡΑΨΑ.ΔΕΝ ΔΙΕΓΡΑΨΑ ΜΟΝΟ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΟΥ.ΜΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΠΑ.ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ.
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ YAHOO H MSN ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΚΕΙ.
ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΩ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ!!!
τον τελευταιο καιρο ειναι γεγονος οτι εχει γινει ενα μπαχαλο στο φορουμ,με αποτελεσμα να εχουν \"κινηση\" τα θεματα στα οποια γινεται το μπαχαλο.αυτο το κατανοω.
παρολα αυτα πολλα αλλα θεματα,που αφορουν προβληματα των μελων μας,εξακολουθουν να εχουν κινηση,ενω το δικο μου δεν εχει.
καποτε μου γραφατε συχνα και αυτο με βοηθουσε αφανταστα.
ισως σας κουρασα....
ισως επαναλαμβανομαι....
ισως καποιοι με εχετε αντιπαθησει και το κανετε για \"σπασιμο\"...
ισως δεν μπαινουν πια συχνα στο φορουμ καποιοι φιλοι μου απο εδω(πελαριρι,ολγακι,ουινστ� �νμαν κ.α.)
δεν ξερω τι φταιει..
ειλικρινα δεν ξερω...
Αμελί τίποτε απο αυτά δεν συμβαίνει απλά δούλευαν δυο θέματα φαγωμάρας.Εγώ θα σου πρότεινα την στιγμή που δεν αντιμετωπίζεται οικονομικό πρόβλημα μήπως θα ήταν καλύτερα να μείνεις σε δικό σου χώρο κοντά στο σπίτι αλά και μόνη;υπάρχει αυτή η δυνατότητα;
Αμελί,μη συνδέεις τη συμμετοχή ή μη των μελών σε ένα thread ως απόρριψη ή αποδοχή προς το πρόσωπό σου.Αυτό συμβαίνει σε διάφορα threads,άλλοτε να έχουν περισσότερη κίνηση,άλλοτε όχι.Δεν έχει να κάνει με σένα.Μη ρίχνεις κι άλλες ενοχές εκεί που δε σου χρειάζονται.Μια χαρά είσαι!
Ήθελα να σε ρωτήσω,αφού προς το παρόν είσαι στο περιβάλλον αυτό,μήπως θα μπορούσες να κάνεις κάποια απλά πράγματα για να το νιώθεις πιο ευχάριστο το χώρο,πιο δικό σου;Πχ,θα σου άρεσε να αλλάξεις κάτι στο δωμάτιό σου,χρώματα,κουρτίνα,να βάλεις φυτά,να βρεις τι θα τον έκανε ομορφότερο χωρίς πολλά έξοδα;Kάποιες φορές,μικρές αλλαγές μας κάνουν να βλέπουμε με άλλο μάτι το περιβάλλον μας.
Κοίτα,η αδερφή σου ας αναστενάζει όσο θέλει.Δεν εξαρτάται από σένα η συμπεριφορά της.Το αν θα συνεχίσει όμως αυτό να επηρεάζει εσένα,είναι!
Μπορείς σιγά σιγά να αλλάξεις τη στάση σου προς τον εαυτό σου,να αποκτήσεις περισσότερη σιγουριά,έτσι θα αλλάξει και ο τρόπος σκέψης σου απέναντι στους άλλους,που τώρα σε επηρεάζει ακόμη.
Αν εσύ μάθεις να αγαπάς περισσότερο το Αμελάκι,θα μάθουν και οι άλλοι να το αγαπούν περισσότερο,γιατί αυτά τα δύο πάνε κάπως έτσι συνήθως.Δεν είπαμε αμέσως,σιγά σιγά,όλα θέλουν το χρόνο τους.:)
αμελι ,Quote:
τον τελευταιο καιρο ειναι γεγονος οτι εχει γινει ενα μπαχαλο στο φορουμ,με αποτελεσμα να εχουν \"κινηση\" τα θεματα στα οποια γινεται το μπαχαλο.αυτο το κατανοω.
παρολα αυτα πολλα αλλα θεματα,που αφορουν προβληματα των μελων μας,εξακολουθουν να εχουν κινηση,ενω το δικο μου δεν εχει.
ισως σας κουρασα....
ισως επαναλαμβανομαι....
ισως δεν μπαινουν πια συχνα στο φορουμ καποιοι φιλοι μου απο εδω(πελαριρι,ολγακι,ουινστ� �νμαν κ.α.)
δεν ξερω τι φταιει..
ειλικρινα δεν ξερω...
καθε προβλημα που μπαινει σε ενα δημοσιο χωρο συζητησης σχετικα με την ψυχολογικη υποστηριξη εχει 3 φασεις
1. η ενημερωση του φορουμ
2.η καταγραφη των αντιδρασεων των μελων του
3. η απαντηση του ατομου που το εφερε και η αλλαγη η διατηρηση της ιδεας που ειχε για αυτο
το δικο σου θεμα εχει κλεισει τον κυκλο του...
οταν μονη σου γραφεις οτι η αυτονομια μου θα με οδηγησει στην λυση του προβληματος μου , εμμεσα καθε παραπαβω σχολιο μον κακο μπορει να σου κανει εσενα η ποιουδηποτε βαζει ενα νεο θεμα στο φορουμ
Αυτο ακριβως θα πρεπει να γινει συνειδηση σε καθε μελος που απορει για αυτη την κυματοειδους μορφης επικοινωνια !
Παν μετρον αριστον...
Παραταυθα αυτο που πιστευω οτι εχεις αναγκη ειναι η παρεα καποιων φιλων σου και αυτο δεν σχετιζεται με το προβλημα σου γιατι το εχουν ολοι οι φυσιλογικοι ανθρωποι!
εχεις αναγκη παρεα , φιλους σχεσεις .
Καλα κανεις λποιον που επιδιωκεις την προσωπικη επικοινωνια μαζι τους ...
Μην συνδεεις ομως την ωφελιμοτητα του φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης με την απουσια σχολιων στο ποστ σου
RainAndWind ,πανο σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας:)
Γιωτα μου,οσων αφορα το ζητημα που εθιξες,αντικειμενικα,υπαρχ ει η δυνατοτητα να νοικιασω ενα μικρο σπιτακι.το θεμα ειναι οτι οι γονεις μου,δεν ειναι διατεθημενοι να μου δινουν ενα ικανοποιητικο ποσον καθε μηνα,για ενοικιο,διατροφη,σπουδες,λ� �γαριασμους,ψωνια κλπ,για διαφορους δικους τους λογους.
απο την στιγμη λοιπον που ειμαι απολυτα οικονομικα εξαρτημενη απο τους γονεις μου,αυτο που μπορω να κανω απο την πλευρα μου,ειναι να αυξησω τα προσοντα μου(στους η/υ και στα αγγλικα),ετσι ωστε να προσπαθησω να βρω μια δουλεια της προκοπης και να φυγω απο το σπιτι,πατωντας στα δικα μου ποδια.
αλλα ακομα κι αν δεν μπορεσω να βρω δουλεια με ικανοποιητικες αποδοχες και μονο το οτι θα λειπω απο το σπιτι τη μιση μερα,σιγουρα θα μου κανει καλο.
παντως αυτο που προεχει τωρα,ειναι να αποκτησω αυτα τα εφοδια και προς αυτη την κατευθυνση κινουμαι.
Μπράβο Αμελί είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις μην σταματάς την προσπάθεια και μην σε ρίχνουν επουσιώδη πράγματα εσύ έχεις ένα στόχο.
Quote:
Πρώτον να σου πω πως σε θεωρώ απο τις πιο συμπαθητικές παρουσίες του φορουμ. Έχουμε μιλήσει και παλαιότερα, ίσως να θυμάσαι τι είχαμε πει. Αν θυμάμαι εγώ καλά είχαμε διαπιστώσει για το πως ένας πίνακας ζωγραφικής έχει διαφορετική ομορφιά για τον καθένα..Quote:
ισως σας κουρασα....
ισως επαναλαμβανομαι....
δεν ξερω τι φταιει..
ειλικρινα δεν ξερω...
Πολύ σωστά παρατηρείς πως τα θέματα που έχουν κίνηση είναι και τα θέματα που δημιουργούν περισσότερο μπάχαλο. Παλαιότερα παραπονιόμουν και εγώ για την μικρή συμμετοχή σε κάποια δικά μου θέματα που πίστευα πως θα μπορούσαν να ανοίξουν τα μάτια σε πολλούς. Αυτό που διαπίστωσα είναι πως την πλειοψηφία δεν την ενδιαφέρει η ενεργή συμμετοχή. Οι περισσότεροι απλώς παρατηρούν και καταγράφουν.
Είπες και κάτι ακόμα που με έβαλες σε σκέψεις. \"Οι περισσότεροι προοδέουν ψυχολογικά, άλλοι πιο γρήγορα άλλοι πιο αργά\". Αλήθεια έχεις σκεφτεί πόσοι είναι που γράφουν σε σταθερή βάση? Εμένα μου φαίνονται λίγοι. Η ακόμα πόσοι άνθρωποι ανα την χώρα ή τον κόσμο έχουν τα θέματα τους και αδυνατούν να το κατανοήσουν ή να εκτεθούν σε ένα φορουμ?
Μετά απο κάποιο σημείο θέλησα να αποχωρήσω απο το φορουμ, το οποίο είχα αρχίσει να το βλέπω με διαφορετικά μάτια και να με απωθεί. Δεν έχω αποχωρήσει εντελώς αλλά δεν διαβάζω όλα τα θέματα ούτε γράφω μανιωδώς όπως ίσως έκανα παλαιότερα. Μακάρι όμως να έφτανα στο σημείο να αισθάνομαι περισσότερο την γεύση του γλυκού απο την γέυση του πικρού..
Ευχομαι η αδελφή σου να είναι καλύτερα. Είναι δύσκολες περιπτώσεις οι ψυχώσεις. Μπορεί να υπάρξει βελτίωση και στα καλά του καθουμένου να εκδηλωθούν παρεκκλίνουσες συμπεριφορές. Χρειάζεται υπομονή. Αποδοχή και αγάπη.
Ελπίζω και εσύ και αισθανθείς καλύτερα μετά και απο τις πρωτοβουλίες σου (ECDL κ.α). Οι δραστηριότητες βοηθάνε. Να μην αισθάνεσαι πως είσαι χειρότερη κανενός. Είσαι απλά πιο ευαίσθητη όπως πολλοί άνθρωποι. Ο πίνακας μπορεί να ασχημίνει πιο εύκολα άρα και να ομορφύνει πιο εύκολα.
Καλή συνέχεια.
@Γιωτα μου σε ευχαριστω πολυ για το μηνυμα σου.θα προσπαθω να μην επηρεαζομαι,αλλα οπως εχετε διαπιστωσει δεν τα καταφερνω παντα.
οπως λες επηρεαζομαι και απο επουσιωδη ζητηματα που εμενα μου φαινονται βουνο,αλλα και απο αντικειμενικα σοβαρα ζητηματα,που θα εριχναν τον καθενα πιστευω,ισως σε μικροτερο βαθμο...
@vince τι γλυκο,ανθρωπινο και αληθινο που ηταν το μηνυμα σου!
να εισαι παντα καλα:)