Quote:
Originally posted by All_Hidden_Inside
Καλημέρα.
Nat μου, ακολούθησα τη συμβουλή σου και τα κατάφερα! Ο λόγος που γράφω σήμερα είναι γιατί νιώθω λίγο καλύτερα λόγω του ότι χτες το βράδυ έκανα την υπέρβαση για μένα…αποκάλυψα στη μαμά μου, αυτό που τόσα χρόνια είχα επτασφράγιστο μυστικό….μέσα σε ένα τρελό παραλήρημα, όπου κλαίγοντας για 2 ώρες απαντούσα σε ερωτήσεις που μου έκανε σαστισμένη…μου είπε ότι είμαι όμορφη και με ρώτησε τι βλέπω εγώ όταν με κοιτάω στον καθρέφτη και της απάντησα ότι βλέπω σκατά…με ρώτησε τι θέλω να κάνω και της είπα να ψοφήσω…ότι έχω πρόβλημα με το μυαλό μου, με όλα….όταν μετά από ώρες ηρέμησα προσπάθησα να της εξηγήσω (χωρίς να της πω αναλυτικά τις συνέπειες στην υγεία για να μην τρομάξει περισσότερο) και της είπα πως αν δεν καταφέρω να απέχω ολόκληρη αυτή την εβδομάδα από βουλιμικά επεισόδια (κάτι που δεν έχω καταφέρει ποτέ, το μέγιστο ήταν 2 μέρες), θα πάω σε γιατρό, έστω σε ένα νοσοκομείο…έπειτα από όλο αυτό, η στάση της μαμάς μου με βοήθησε πολύ…είδα ότι η αγάπη της μάνας μπορεί να την κάνει να λειτουργεί σαν τον καλύτερο ψυχολόγο, έστω κι αν έχει τελειώσει μόνο το Δημοτικό…..αρχικά τρόμαξε και απέδωσε το γεγονός ότι όλα έγιναν χειρότερα στο ότι η σχέση που έχω τώρα με κάνει να νιώθω έτσι και μου ζητούσε να γυρίσω σπίτι (δεν μένω πια μαζί τους, εδώ και 6 μήνες συζώ)…της εξήγησα πως μπορεί αυτό να πυροδοτεί κάποιες σκέψεις που όμως ήδη υπάρχουν και το θέμα είναι να μην εξαρτάσαι από τη γνώμη κανενός για το αν είσαι καλά η χάλια…το ζήτημα είναι να το δουλέψεις και να έχεις αυτοπεποίθηση, πράγμα πολύ δύσκολο για ένα άτομο που 30 χρόνια σκέφτεται ότι είναι ένα μάτσο χάλια….πάντως με αγκάλιασε, μου είπε να μην ντρέπομαι και πως κανείς δεν μπορεί να με φτάσει (λόγια μάνας, αλλά δείχνουν πραγματική αγάπη), και να πάμε σε ψυχολόγο…μου είπε ότι είναι πού σημαντικό το ότι το είπα, έστω και αργά και ότι αυτό δείχνει ότι το θεωρώ σοβαρό και θέλω να το λύσω….έχει και ένα δίκιο ότι αυτή μου η σχέση και το ότι είναι δυσλειτουργική με έφτασε σ’ αυτό το σημείο…και ένα πράγμα περίεργο, όταν γύρισα χτες στο σπίτι μου, αυτός , λες και άρχισε να νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά (με βλέπει και κάποιες μέρες που κλαίω συνέχεια) , δεν με άφησε από την αγκαλιά του…με έσφιγγε και με φιλούσε λες και θα χανόμουν…με έκανε να νιώσω ότι δεν είμαι μόνη, αλλά δεν μπορώ να βασιστώ γιατί αυτό συνέβη χτες, αύριο μπορεί να είναι ξανά αδιάφορος….απλά και τα δύο, σχέση και βουλιμία μου πέφτουν πολύ μάλλον και με πνίγουν…εχτές πάντως δεν έκανα καθόλου εμετό και προχτές μόνο μια φορά…άρα ίσως να είμαι σε καλό δρόμο…και το σκέφτομαι και πολύ σοβαρά να πάω σε ψυχολόγο/ ψυχίατρο, αν μάθω για κάποιον καλό που να είναι σε κάποια δημόσια υπηρεσία….βοηθάει λοιπόν πράγματι να ξέρεις ότι κάποιος σε ακούει. Και εδώ μέσα, ιδίως αν ξέρεις ότι ο άλλος έχει το ίδιο πρόβλημα, αλλά κυρίως να το μοιραστείς με κάποιον δικό σου άνθρωπο που πιστεύεις ότι θα σε καταλάβει..εγώ ήμουν πολύ αρνητική σ αυτό, δεν μπορούσα με τίποτα, έλεγα πως δεν θα καταλάβει και το μόνο που θα βγει θα είναι να την τρομάξω…αλλά τελικά δεν είναι καθόλου έτσι…οι άνθρωποι που μας αγαπάνε πραγματικά, παίρνουν δύναμη από την αγάπη τους και βοηθάνε όσο μπορούνε…και ναι, για να είμαι ειλικρινής, ο λόγος που υπάρχω ακόμα είναι αυτός που είπες…ότι ξέρω πως αν δε ζούσα, θα σκότωνα και αυτούς τους ανθρώπους, κάτι που και σαν σκέψη μόνο, μου μαυρίζει την ψυχή…αλλιώς δεν με ένοιαζε για μένα…όπως και να χει, σήμερα ελπίζω να είναι η 2η μέρα αποχής και να γίνει μια καλή αρχή….καλή δύναμη σε όλους…όλα γίνονται και μπορούμε…μπορούμε, αλλά όχι μόνοι
μας…φιλιά σε όλους και ευχές για μια καλύτερη μέρα…