!!!!!!!!!!!!!!
εχω μεινει αφωνος
ο,τι και να πω ειναι λιγο
πραγματικα δεν εχω λογια
Printable View
!!!!!!!!!!!!!!
εχω μεινει αφωνος
ο,τι και να πω ειναι λιγο
πραγματικα δεν εχω λογια
Γεια σου Orion,
δεν με ξαφνιασε ο ποιητικος σου λογος.Γραφω και εγω και ξερω απο πρωτο χερι οτι οταν διοχετευσεις σωστα και δημιουργικα τον πονο σου, βγαινουν αποτελεσματα σαν αυτο το δικο σου παραπανω.Εγω διαβαζοντας ολο αυτο τον καιρο πραγματα απο σενα ημουν σιγουρη οτι ειχες μεσα σου τετοιο υλικο.Για αυτο ειπα παραπανω οτι δεν με ξαφνιασες.
Παραλληλα με τη θεραπεια που θα κανεις συνεχισε να γραφεις και να εξωτερικευεις αυτο που εχεις μεσα σου με αυτο τον τροπο.Καλο ειναι οταν η σχεση σου με το θεραπευτη σου εδραιωθει συζητησε του να του δειξεις γραπτα σου.
Ενας καλος θεραπευτης θα καταλαβει πολλα απο αυτα που εκφραζεις με αυτο τον τροπο και θα τον βοηθησουν για να σε βοηθησει.
Συνεχισε Orion μου, με τη δυναμη της θελησης και της εκφρασης και ολα θα σου πανε καλυτερα.
Θα τα λεμε και ειμαι σιγουρη ολο και πιο καλα,
Φιλικα,
Πολλες φορες οι γονεις προσπαθωντας να προστατεψουν τα παιδια τους χρησιμοποιουν ακραιους τροπους και ετσι κανουν τα παιδια να μην μπορουν να παρουν μονα τους πρωτοβουλιες και να αναπτυξουν την προσωπικοτητα τους.Σαφως και πρεπει να υπαρχει η απαραιτητη προσοχη ομως πρεπει και να υπαρχουν και καποια ορια.Για παραδειγμα το να ειναι συνεχως μια μητερα πισω απο το παιδι της και να μην το αφηνει να παει πουθενα μονο του,τοτε το πιο πιθανο ειναι να του δημιουργησει προβλημα στο να κυκλοφορει παρα να το προστατεψει και αυτο γιατι το παιδι δε θα εχει μαθει να τα βγαζει περα μονο του και να υπερασπιζεται τον ευατο του.Η συμπεριφορα των γονεων λοιπον πιστευω πρεπει να ειναι καπου στο ενδιαμεσο δηλαδη να μην αγγιζει ουτε την αδιαφορια αλλα ουτε και την υπερπροστασια που \'πνιγει\' το παιδι και του στερει τις προσωπικες του επιλογες.
Οριον προσπαθησε σιγα σιγα να πεις ολα οσα αντιμετωπιζεις στο γιατρο και ευχομαι ολα να μπουν σε μια σειρα και να βρεθει λυση.Εισαι δυνατος χαρακτηρας και θα τα καταφερεις!
:o:o:(
Καλά ε έχω μείνει...
Αχ βρε Orion, τι τραβάς !
Πάντως και εμένα μόλις μου λέει η ανηψιά μου για εκδρομή παγώνω. Φοβάμαι πολύ όχι τις παρέες αλλά τα ατυχήματα, τα λεωφορεία και τέτοια.
Να αλλάξεις τα μυαλά της μαμας σου δεν μπορεις. Εχει μια άποψη για τις μαθητικές εκδρομές και ούτε είναι λόγος τώρα να κάνουμε κριτική στη μαμά σου αφου δεν την ξέρουμε και δεν μας ξέρει ούτε της δινουμε και την δυνατότητα να μας απαντήσει. Εμείς με εσένα μιλάμε εδώ και για τα δικά σου συναισθήματα έτσι όπως εσυ μας τα παρουσιάζεις.
Σκέφτομαι λοιπόν να πάρεις εσυ την πρωτοβουλία και να φτιάξεις ένα πρόγραμμα για την εκδρομή σας και με την βοήθεια του καθηγητή να το προτείνεις στη τάξη . Να περιλαμβάνει πολλά πράγματα αυτό το πρόγραμμα και μουσεία, και διασκέδαση και εκδρομές στα πέριξ, και γνωριμία με άλλα σχολεία στη περιοχή. Δεν στο λέω για να μην γκρινιάζει η μαμά σου - μπορει να βρει κάτι άλλο να γκρινιάσει αν ειναι ετσι ο χαρακτήρας της- αλλά και εσείς να περάσετε καλύτερα και να διασκεδάσετε καλύτερα.
Οταν πηγαίνετε εκδρομες είναι αλήθεια ότι σας πιάνει κάτι σαν ομαδική φρενίτιδα τόσο στις άγριες πλάκες που κάνετε μεταξύ σας, στη διασκέδαση, στις φωνές.. και δυστυχώς καμιά φορά κάποια πράγματα δεν εξελίσσονται καλά.
Εχω όμως την εντύπωση ότι η μητέρα σου για κάποιο δικό της λόγο κρύβει τα αισθηματά της απέναντί σου.
Εχω την εντύπωση ότι σε αγαπάει τοσο πολύ που φοβάται να το εκδηλώσει και καταλήγει σε συναισθηματικές ακρότητες.
Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πως να εκφράσουν τα συναισθηματα τους, φοβούνται να τα εκφράσουν, φοβουνται μην φανούν αδυναμοι και καταλήγουν να πληγώνουν αυτούς που αγαπάνε. Εξάλου η αποστολή μας σε αυτόν τον πλανήτη είναι να μάθουμε να αγαπάμε και να συχωράμε τους συναθρώπους μας . Πως να κτιζουμε μέρα τη μέρα τις σχέσεις μας στην οικογενεια και με τους συνανθρώπους μας.
Και εσύ μικρέ μου Οριον σε αυτή την αποστολή αντι για μαθητής είσαι ο δάσκαλος για τους γονεις σου. Μεγάλη ευθύνη για τις μικρές σου πλάτες αλλά και μια σπάνια πρόκληση αν την αποδεχτείς...
διαβασα μερικα πραγματα που εχεις γραψει...δεν ξερω τι να σου γραψω...να σου πω οτι εισαι αξιος της μοιρας σου?να σου πω οτι το 90% των προβληματων σου τα δημιουργεις εσυ?να σε κραξω?να σε ληπηθω?τι να σου πω ρε φιλε?οι γονεις σου ετσι ειναι και δεν αλλαζουν!!!εμεις κανουμε με τη συμπεριφορα μας τους αλλους να μας φαιρονται οπως μας φαιρονται...εσυ με την παθητικοτητα σου τους εχεις κανει να εχουν αυτην την σταση που εχουν.οταν θες κατι και δεν το κανεις κρουβεις τον ιδιο σου τον εαυτο ρε χαζε δεν το καταλαβαινεις?θες να πας γυμναστηριο?πηγαινε...δεν χρειαζεται να τους ρωτησεις ρε...πενταημερη?καντα ολα ******* και θα δεις οτι θα πας!!!δεν εισαι παιδι ρε!!!εισαι αντρας...το καταλαβαινεις οτι εχεις μεγαλωσει?μην εισαι κλαψωμουνα και βρες λιγη δυναμη να κανεις αυτα που θελεις να κανεις.τι θες να σου πω τωρα?οτι εγω καταστραφηκα?οτι 10 μηνες επαιρνα χαπια?ομως ποτε δεν κλαφτηκα ρε...παντα ειμουνα αυστηρος με εμενα και ειχα και εγωισμο μεσα στον διαλυμενο ψυχικο μου κοσμο και ελεγα οχι ρε *******...θα γινω καλα!!!και εγινα...αμα κλαιγομουν ακομα θα επερνα...ρωτα και τα αλλα τα τα παιδια ολοι εχουν ενα εγωισμο και ολοι προσπαθουν εδω μεσα...ξερεις τι με ενοχλει?οτι εισαι σχεδον αντρας και δεν θα σε παρηγορισω γιατι δεν εισαι για λυπηση.θα σε κραξω για να σε ξυπνησω...γιατι αμα παραμεινεις παθητικος θα πας χειροτερα...κατευθειαν στο δαφνι!!!blackrose 18 χρονων αντρας ειναι και οχι 8 χρωνων παιδακι
Απο που θέλεις να φύγεις Orion?
Orion,
Θελεις να έρθεις στο chat?
Ωρίονα αδυνατό να τα σχολιάσω τα περί της εκδρομής...
18 χρονών είμαι τι περιμένεις να πω; Μπράβο στη μάνα σου;;; δεν νομίζω
Orion,
πιο \"ευκολη\" και αποτελεσματική -για τις δικές μας περιπτώσεις - είναι η μέθοδος Σίλβα. www.silva.gr
Να βρεις τα βιβλία τους, είναι πολυ καλά και πρακτικά. (δεν κοστίζουν είναι φθηνα).
Ενημερώσου και αποφάσισε αν ειναι κτάλληλη και για σενα.
Να σου πω καταρχήν ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Γιατί πρέπει να έχουμε φίλους: Δεν νομίζω ότι πρέπει να έχουμε φίλους αν δεν το θέλουμε. Αλλά είσαι σίγουρος ότι δεν θέλεις να έχεις φίλους? Εγώ νομίζω ότι όλη αυτή η κατάστασή σου σχετίζεται άμεσα με το γεγονός πως δεν έχεις κάποια παρέα στην ηληκία σου. Κάποιον άνθρωπο να συνεννοηθείς. Κι έτσι συμβιβάζεσαι με το να ανέχεσαι τις υποδείξεις των δικών σου, χωρίς να έχεις άλλα ενδιαφέροντα.
Τι να κάνεις με αυτά τα συμπτώματα: Θα πρέπει να επισκευτείς κάποιον ειδικό. Ζήτησέ το από τους γονείς σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχεις πάει σε ψυχολόγο ακόμα? Είναι οικονομικό το θέμα?
Πως να συμπεριφέρεσαι στους γονείς σου: Λυπάμαι που θα στο πω αλλά οι γονείς σου ενδέχεται να έχουν οι ίδιοι ανάγκη από ψυχολογική υποσήριξη. Είναι λοιπόν δύσκολο να σε στηρίξουν. Όμως εσύ κάνε μια προσπάθεια να τους μιλήσεις για την κατάστασή σου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και τα αισθήματά σου. Το επόμενο βήμα είναι ίσως να καταλάβεις και να δικαιολογήσεις τους γονείς σου και ίσως να τους προσφέρεις και βοήθεια.
Ποιος φταίει;Εσύ οι γονείς σου η μοίρα: Κανείς.
Βάλε ένα στόχο! Διάβασε πέρασε σε μια σχολή μακριά από το σπίτι σου και ξεκίνα μια καινούργια ζωή. Σιγά σιγά θα έρθουν όλα και οι φίλοι και η διάθεση.
Και να πας με τα χίλια στην πενταήμερη. Θέλουν δε θέλουν οι γονείς σου. Πες τους μάνα πατέρα μπορεί να είναι μια ζούγκλα εκεί έξω όμως εγώ σε αυτή τη ζούγκλα θέλω και μπορώ να επιβιώσω. Δεν γίνεται να με προστατεύετε μια ζωή. Πάτα πόδι.
Α ρε Ωρίονα...:(
Πάλεψέ το αδερφέ με πείσμα και τσαμπουκά!!
Και πολύ καλά κάνεις απλά μην παίρνεις και τόσο βιαστηκά συμπεράσματα...λέω εγώ τώρα...
για πες να δούμε περί εναλλακτικών...
χαιρομαι πολυ που θα πας εκδρομη.και που γραφτηκες γυμναστηριο.οσο αφορα το ladoz ειναι καλο φαρμακο και θα σε βοηθησει.στην αρχη θα σε ανχωσει λιγο αλα μετα απο 15 μερες ολα θα ειναι καλυτερα για σενα.εγω επαιρνα το effexor xr ανοικουν και τα 2 στην κατηγορια των αντικαταθλιπτικων