Originally posted by Adzik
Quote:
Originally posted by πανος12345
[
αν περιοριζεται ο θυμος στα προσωπα που μοιραια εχουν πολλους λογους να σε θυμωνουν τοτς βγαινουμε απο τα πλαισια δραση του ψυχιατρου και παμε σε θεματα επικοινωνιας
κατω απο συναισθηματικη φορτιση ...
Νομιζω καπου το εγραψες ηδη, οτι το μεσογειακο ταπεραμεντο , προαγει την εκδηλωση της επιθετικοτητας ....
ομως εσυ φαινεται να μην την αφηνεις να βγει εξω ....
αυτο εννοω αυτοελεγχο....
εχει πολλες διαφορετικες χρησεις ο ορος ....
οπως και να εχει , αν δεν μπορεις να επικοινωνησεις κατω απο συναισθηματικη φορτιση , ακολουθησε την εξης τακτικη πριν εκνευριστεις
κοψε μαχαιρι την συζητηση!
Πες στον εαυτο σου οτι παω για κριση νευρων και ψαχνω τροπους να αποφυγω της συκρουση
Πχ δηλωσε οτι δεν εισαι ετοιμη για να συζητησεις το θεμα αυτο
και αλλαξε κουβεντα η βρε μια αφορμη για να κανεις κατι αλλο ...
Αν αφορα σοβαρο ζητημα , κρατα στο μυαλο σου την αναγκη να το συζητησεις αλλα εσυ θα επιλεξεις την στιγμη !προσπαθησε να κανεις τους αλλους να καταλαβουν οτι αυτο ειναι θεραπαευτικη αγωγη της προσωπικοτητας σου και να μαθουν να συμβιβαζονται με την διαθεση σου
οσο κουλο και αν ειναι...το ταμπεραμεντο το διαθετω..παρ ολο που ειμαι Πολωνικησ καταγωγης... :)
εχω δωκιμασει και αυτη την μεθοδο.. \"κοβω μαχαιρι την συζητηση\'\'
...αλλα δεν πιανει σε μενα..γιατι .. δεν εχω καλη μνημη....και οταν πρεπει να προστατευσω τον εαυτο μου.. πρεπει οταν βρω συγκεκριμενα επιχείρημα...να τα πω εκεινη την στιγμη... αλλιωσ ..αργοτερα θα ξεχνασω τι ΑΚΡΙΒΩΣ ηθελα να πω....και τα ακριβη παραδειγματα-επιχείρημα μου..
με αποτελεσμα να με καβαλανε και οι 2 τουσ..μια και ειναι 2 ανθρωποι με υψηλο επιπεδο ευφειηασ(μα πωσ στο καλο γραφεται αυτο..με τοσο \'\'ι\'\') :P
και ικανοτητεσ εκφρασησ
..με 2 λογια αν θελουν γινονται δημαγωγοι με αποτελεσμα..να μην μπορω να βρω καλητερα επιχείρηματα απο εκεινουσ...
και να βγαινω κοινωσ..η λαθοσ ...την υποθεσησ..νιωθωντασ...αδικη� �ενη..και εγκλωβισμενη...
μιασ και απο συναισθηματα εχουμε μπολικα..παρα εχουμε θα ελεγα..αλλα απο σωστη και στρωμενη εκφραση..πασχουμε..ειδικα...� �ανω στην ενταση...