Το μίσος
Printable View
Το μίσος
η μη δυνατοτητα να αγαπησει κανεισ...η αδυναμια να αγαπησει δηλαδη κανεισ...
το να νιωθει κανεισ πχ οτι καποιοσ τον αγαπαει...αλλα για καποιουσ λογουσ πχ φοβου εκθεσης...δηλειασ..η απλα λανθασμενησ επιλογης συντροφου(παλι λογο φοβου)... να μην νιωθει αγαπη...
να μην μπορει να παει πιο βαθεια..εκει που υπαρχει και ρισκο...και εκθεση... και οπωσ και να εχει...και αρκετο φοβο...κινδυνο...αλλα και τρομερη αισθηση πληροτητασ...που δεν συγκρινεται με τιποτα αλλο.... η πληροτητα που νιωθεισ οταν σε αγαπαει εκεινοσ που αγαπασ....και εισαι σιγουροσ για την αγαπη του...την νιωθεισ..
αυτο θα ελεγα...
πολυ ωραια το εθεσεσ...θα συμφωνησω... :):):)Quote:
Originally posted by DissolvedGirl
Συμφωνώ με την προλαλήσασα.Quote:
Originally posted by iberis
Θα έλεγα η αδιαφορία.
Συμφωνώ βέβαια ότι ο εγωισμός δεν σε αφήνει να αγαπήσεις τον άλλον...
Και αρχίζω τους θεωρητικούς προβληματισμούς.
Λέμε πως το να αγαπάς σημαίνει να νοιάζεσαι για κάποιον, να τον θέτεις πάνω από τον εαυτό του, να αποζητάς την ευτυχία του, να θέλεις να βρίσκεσαι κοντά του, να εκτιμάς τη γνώμη του κτλ.
Το αντίθετο της αγάπης εξαρτάται από το που θα βάλεις την αντίθεση.
Εάν προσθέσεις ένα \"μη\" μπροστά στις ιδιότητες της αγάπης, δηλαδή το να μη νοιάζεσαι για κάποιον, να μην τον θέτεις πάνω από τον εαυτό σου, να μην αποζητάς την ευτυχία του, να μη θέλεις να βρίσκεσαι κοντά του, να μην εκτιμάς τη γνώμη του κτλ, τότε ναι το αντίθετο της αγάπης για εμενα είναι η αδιαφορία.
Εάν όμως αντιστρέψεις τους ορους των ιδιοτήτων, δηλαδή το να νοιάζεσαι για κανέναν, να τον βάζεις κάτω από τον εαυτό σου, να αποζητάς την δυστυχία του, να θέλεις να βρίσκεσαι μακρυά του, να περιγελάς τη γνώμη του κτλ, τότε το αντίθετο της αγάπης είναι για εμενα το μισος.
Σταματάω με τις θεωρίες τώρα :D
χμ...δηλαδη του \'\'ελληψη φωτοσ\'\' και το \'\'σκοταδι.\'\' ειναι διαφορετικα παραγματα? θεωρω πωσ ναι..Quote:
Originally posted by Arsi
Eνδιαφέρον....Quote:
Originally posted by Orion
... Οπως το αντιθετο του φωτος ειναι η ελλειψη φωτός...
Απ\'την άλλη θα μπορούσαμε να πούμε
το αντίθετο του φωτός είναι το σκοτάδι
ή
τα αντίθετο του σκοταδιού είναι η έλλειψή του
....αλλά τελικά το φως-σκοτάδι παραμένουν αντίθετα.
Quote:
Originally posted by Empneustns
Προχτες σκεφτομουν λιγο πριν κοιμηθω πιο ειναι το αντιθετο της αγαπης.
παρολο που η εμφανης απαντηση ειναι το μισος στο μυαλο μου τριγυρνουσε η εννοια του εγωισμου.Αγαπη σημαινει κοινωνικοτητα,δεσιμο,αυταπ αρνηση.Ο εγωισμος εκφραζει τα ακριβως αντιθετα.Θα ηθελα να ακουσω μερικες γνωμες σας συμφορουμητες μου :)
Συμφωνω μαζι σου!αγαπη=αγω εις παν ,το αντιθετο του εγω-εγωισμου!
h αδιαφορια..
Δεν ξέρω αν ο φόβος είναι το αντίθετο της αγάπης αλλά σίγουρα πιστεύω
η αγάπη είναι το αντίθετο του φόβου...
Δεν ξέρω αν το γράφω κατανοητά:)
μου αρεσε η ποικιλομορφια των απαντησεων,καταπληκτικη και σας ευχαριστω ολους.θα θελα να μεινω στην εννοια του \"ελλειψη φωτος και σκοταδι\".
μια τετοια παρομοιωση γινεται για το κρυο και ζεστη.παρολο που ειναι δυο αντιθετες εννοιες, στην πραγματικοτητα η ζεστη οφειλεται σε ποσα θερμοτητας που μεταφερονται η δημιουργουνται με καποιον τροπο.
αν βγαλουμε την θερμοτητα απο εναν χωρο,τοτε ο χωρος γινεται κρυος.το ιδιο ισχυει και με το φως καθως προκειται για φωτονια η απουσια των οποιων δεν διεγειρει τα οπτικα νευρα.
συνεχιζοντας αυτον τον συλλογισμο μου σε σχεση με το θεμα μου,αν βγαλουμε το συναισθημα της αγαπης μενει ενα κενο.στην περιπτωση της ζεστης ειναι το κρυο,στην περιπτωση του φωτος ειναι το σκοταδι.στην περιπτωση της αγαπης εγω μαλλον θεωρω πως ειναι η μοναξια...
Η αγαπη για μενα ειναι ολα αυτα τα αγαθα και ομορφα συναισθηματα (πχ. νοιαζομαι, βοηθαω, συμπονω, δειχνω αλληλεγγυη, δειχνω εμπιστοσυνη.......κτλ......)......τ ο αντιθετο της αγαπης ειναι ολα τα αντιθετα συναισθηματα, ολα τα αρνητικα....χωρις να θελω να πω οτι η αγαπη δεν συνυπαρχει με την μοναξια, τον πονο, το κενο....αλλα απλα συνηπαρχει...μπορουμε να τα νιωσουμε εφοσον εχουμε αγαπησει....πιθανο, αν ειναι κανεις ατυχος να ακολουθησουν, αλλα δεν ειναι για μενα το αντιθετο της αγαπης...αυτα δεν θα τα νιωθαμε αν δεν αγαπουσαμε...και εχει πολλα προσωπα η αγαπη....αγαπη για τους ανθρωπους, για το περιβαλλον, για τα ζωα, για την τεχνη.......κτλ......ειναι κατι τοσο βαθυ, ειναι το μεγαλυτερο χαρισμα του ανθρωπου....
Το αντιθετο της αγαπης δεν υπαρχει για μενα, ουτε σαν λεξη ουτε σαν βιωμα, καθε ανθρωπος εχει μια ταση σε κατι η σε καποιον, απο το οποιο αντλει δυναμη, ολοκληρωνεται....το εχει αναγκη....Κανεις δεν θα μπορουσε να ζησει χωρις αγαπη και ας ειναι απλα για ενα λουλουδι η ενα ποιημα...ο ανθρωπος δεν θα αντεχε το αντιθετο της αγαπης, γιαυτο και δεν υφισταται ουτε σαν λεξη ουτε σαν βιωμα για μενα και επισης μπορει να σταματησει η αγαπη για κατι αλλα την στιγμη που θα σταματησει θα αρχισει κατι αλλο....Ετσι δεν ζει ο ανθρωπος ποτε χωρις αγαπη, αρα δεν μπορει να εξηγησει το αντιθετο της αγαπης γιατι δεν ειναι σε θεση να το βιωσει, θα πεθανει...
Συγγνωμη αν δεν τα εγραψα πολυ καλα (και με καλη συνταξη) μολις γυρησα απο εξω και καταλαβαινεται, απλα αυτη η ερωτηση τριγυριζε στο μυαλο μου ολο το βραδυ....Δεχομαι αποριες πανω στην αποψη μου....Καλημερα/Καληνυχτα, αναλογα πως το βλεπει ο καθενας...
..nai.. i monaksia ...sigoyra einai to antitheto tis agapis..Quote:
Originally posted by Empneustns
μου αρεσε η ποικιλομορφια των απαντησεων,καταπληκτικη και σας ευχαριστω ολους.θα θελα να μεινω στην εννοια του \"ελλειψη φωτος και σκοταδι\".
μια τετοια παρομοιωση γινεται για το κρυο και ζεστη.παρολο που ειναι δυο αντιθετες εννοιες, στην πραγματικοτητα η ζεστη οφειλεται σε ποσα θερμοτητας που μεταφερονται η δημιουργουνται με καποιον τροπο.
αν βγαλουμε την θερμοτητα απο εναν χωρο,τοτε ο χωρος γινεται κρυος.το ιδιο ισχυει και με το φως καθως προκειται για φωτονια η απουσια των οποιων δεν διεγειρει τα οπτικα νευρα.
συνεχιζοντας αυτον τον συλλογισμο μου σε σχεση με το θεμα μου,αν βγαλουμε το συναισθημα της αγαπης μενει ενα κενο.στην περιπτωση της ζεστης ειναι το κρυο,στην περιπτωση του φωτος ειναι το σκοταδι.στην περιπτωση της αγαπης εγω μαλλον θεωρω πως ειναι η μοναξια...
αγάπη. το αντίθετο;;; μισος.
η εύκολη γρήγορη και λογική απάντηση...
είναι όμως έτσι;;;;
για να γνωρίζουμε το αντίθετο της αγάπης πρέπει να γνωρίζουμε τί είναι η αγάπη...γνωρίζουμε άραγε; το έχουμε πραγματικά νιώσει ποτέ;;;τί είναι η αγάπη άραγε;;;είναι συναίσθημα που το νιώθουμε κάποια στιγμή στην ζωή μας;;ή μήπως είναι ένας κύκλος που είναι γεμάτος από διάφορα συναισθήματα;;;;
συναισθήματα όπως μοιράζομαι, νοιάζομαι ,προσφέρω , ενδιαφέρομαι ,χαίρομαι , γελάω, εμπιστεύομαι και πολλά άλλα θετικά συναισθήματα.αλλά ταυτόχρονα είναι και πονάω , κλαίω γιατί όταν λες πως αγαπάς κάποιον αν τον βλέπεις π.χ.στενοχωρημένο τότε πώς νιώθεις;;;άρα η αγάπη δεν είναι μόνο θετικά συναισθήματα....έχει και αρνητικά όπως ακριβώς και το μίσος....συμπέρασμα;;;η αγάπη και το μίσος συνδέονται μεταξύ τους....υπάρχει ένας κρίκος που ενώνει αυτά τα δύο συναισθήματα και ας βρίσκονται στις δύο άκρες....
κατά κάποιο τρόπο ορίσαμε τί είναι η αγάπη. το αντίθετο όμως τελικά ποιο είναι;;;υπάρχει αντίθετο;
η αδιαφορία μήπως;;;δεν νομίζω επειδή και η αδιαφορία συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με την έννοια αγάπη.
ο εγωισμός; μα και εδώ υπάρχει αγάπη ,αγάπη για τον εαυτό μας ....
μήπως τελικά όλα ξεκινούν και τελειώνουν στην αγάπη;;;και οι θετικές και οι αρνητικές έννοιες....
μήπως είναι η αρχή των πάντων;;;
μήπως πραγματικά δεν υπάρχει αντίθετο αλλά κάτι παράλληλο;;;;σας δύο ευθείες που δεν θα ενωθούν ποτέ;;;
δεν ξέρω είναι μόνο σκέψεις....
για εμένα πάντως όταν δεν αισθανόμαστε , όχι αγάπη απαραίτητα αλλά το οτιδήποτε, είμαστε άνθρωποι κενοί , χωρίς ουσία , χωρίς ψυχή....χωρίς...χωρίς....
υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι;;;; και αν ναι μήπως είναι αυτοί το αντίθετο της αγάπης;; μήπως είναι αυτοί που καταστρέφουν την έννοια αγάπη;;;
μήπως τελικά καταστρέφουμε εμείς οι ίδιοι την αγάπη;;;;
λίγο μπερδεμένο;;;;συγνώμη αλλά όπως είπα είναι απλά σκέψεις και αν μη τι άλλο πρωινές:):):):)
νομιζω οτι η ποικιλομορφορια των απαντησεων υπαρχει γιατι ο καθενας βιωνει διαφορετικα την αγαπη ,εχει τοσες πτυχες..
αλλα και απο τους φοβους μας...αλλος λεει οτι το αντιθετο της αγαπης ειναι το μισος,αλλος η μοναξια,η αδιαφορια και τοσα αλλα...
μηπως τελικα το αντιθετο της αγαπης ειναι εκεινο που φοβομαστε να συμβει αν αφεθουμε στην αγαπη?
δεν νομιζω,εκεινο που φοβομαστε ειναι μην πληγωθουμε ... μην ανοιχτουμε και μετα βρεθουμε να μας εχουν κοροιδεψει η να εχουμε απορριφθειQuote:
Originally posted by olgaki82
νομιζω οτι η ποικιλομορφορια των απαντησεων υπαρχει γιατι ο καθενας βιωνει διαφορετικα την αγαπη ,εχει τοσες πτυχες..
αλλα και απο τους φοβους μας...αλλος λεει οτι το αντιθετο της αγαπης ειναι το μισος,αλλος η μοναξια,η αδιαφορια και τοσα αλλα...
μηπως τελικα το αντιθετο της αγαπης ειναι εκεινο που φοβομαστε να συμβει αν αφεθουμε στην αγαπη?
nomizo pos brika telika to antithero tis agapis..einai i \'\' sixamara \'\'...xexex:P:P:P
και το αντιθετο της λατρειας πιο ειναι ;) χεχεχεQuote:
Originally posted by Adzik
nomizo pos brika telika to antithero tis agapis..einai i \'\' sixamara \'\'...xexex:P:P:P