Originally posted by weird
Quote:
Originally posted by vince
Τραβάω και τα άγχη της προσωπικής ζωής και η γνώση δεν αρκεί όταν η καρδιά έχει πληγωθεί.
Μιλάω πολύ σοβαρά, με έχει αρρωστήσει το άγχος της ανικανότητας να επιβληθώ επί των συναισθημάτων μου. Άραγε τι φταίει για την σοβαρότητα της υγείας μου. Τι θα μου πει ένας ψυχολόγος αν τον ρωτήσω και τι ένας καρδιολόγος?
Προτού διαλέξω το αν θα πάω σε καρδιολόγο (και δερματολόγο) ή ψυχολόγο για ότι έπαθα θα ήθελα να μου απαντήσετε στην απείρων υπαρξιακών διαστάσεων ερώτηση μου.. όχι σαν γιατροί ή ασθενείς, αλλά σαν φιλόσοφοι.
Υ.Γ.2. Το άγχος με έχει ρημάξει τον τελευταίο καιρό? Σημάδια των καιρών ή της καθημερινότητας
Merci
Vince,
σε όλα όσα περνάμε, ο παράγοντας δεν είναι ποτέ ένας.
Είναι παραπάνω απο ένας.
Αυτό που περνάς τώρα εσύ, μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και διάφορους λόγους.
Μπορεί να έχεις κάποια σωματική ευαισθησία και ο οργανισμός σου να είναι επιρρεπής στο άγχος. Έτσι, όταν βιώνεις μια συναισθηματικά έντονη κατάσταση, να διοχευτεύεις την ένταση στο σώμα σου.
Πιστεύω οτι σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας καρδιολόγος δεν έχει κάτι ουσιαστικό να προσφέρει.
Ενας ψυχολόγος απο την άλλη, μπορεί να έχει να σου προσφέρει πολλά.
\" Η γνώση δεν αρκεί όταν η καρδιά έχει πληγωθεί\"
Κάτι μέσα σου είναι πληγωμένο λοιπόν.
Ίσως να μην το εκφράζεις επαρκώς, ίσως να μην είσαι σε ολοκληρωτική επαφή μαζί του.
Ίσως να προσπαθείς να το αγνοήσεις και αυτό ολο να συσσωρεύεται...
Μιλάς για την ανάγκη σου να ελέγξεις τα συναισθήματά σου και το άγχος σου όταν δεν μπορείς να τους επιβληθείς.
Μήπως, τόσο καιρό άντεχες να τους επιβάλλεσαι αλλά τώρα πια κι αυτά τα καημενούλια επαναστατούν?
Μήπως ήρθε η ώρα να τα ακούσεις βαθύτερα και να τα φροντίσεις με τον τρόπο που χρειάζεται?
Να συμφιλιωθείς και να ζήσεις αρμονικά με αυτό που σου λέει η καρδιά σου?
Καλέ μου Vince, τις απαντήσεις, τις έχεις μέσα σου, κι ας μην τις βλέπεις όλες με την πρώτη.