Originally Posted by
novia35
Το αυχενικο δεν προκαλει πονοκεφαλους παντως. Αποτελει μυθο αυτο. Εχω ρωτησει 4 ορθοπεδικους και οι 4 μου εχουν πει το ιδιο. Ο αυχενας μπορει να σου δημιουργησει αλλα οπως δυσκαμψια, ζαλαδες, ασταθεια ή μουδιασματα επουδενι ομως πονοκεφαλο. Εγω αντιμετωπιζω παρομοιο προβλημα με το δικο σου. Με εντονους πονοκεφαλους σχεδον καθημερινους, πονοκεφαλους που εντοπιζονται μπροστα στο μετωπιαιο λοβο, το λεγομενο "δοξα πατρι" κοντα στη βαση της μυτης που πολλες φορες νιωθω να εξαπλωνεται μεσα στα ματια βαθια και στα ιγμορια. Συνηθως, τι συνηθως παντα σχεδον ειναι εντονοτερο στο αριστερο ημισφαιριο του κεφαλιου, οποτε μαλλον για ημικρανια το κοβω, μουδιασμα στο κεφαλι σα να ειναι μεσα στο μυαλο βαθια και στο προσωπο, καποιες φορες με πιανει εντονη ζαλαδα και εντονη εμβοη αφου νομιζω οτι θα παθω εγκεφαλικο. Πολλες φορες το αριτερο χερι ακομη και η γλωσσα απ' τη αριστερη μερια . Ολο το σωμα μου το νιωθω σφιγμενο αφου καμια φορα τιναζομαι κιολας κι εχω εντονη υπερενταση. Εχω διεγνωσμενη υπερταση χωρις παθολογικα αιτια που σημαινει πως ολο το πραγμα ειναι νευροφυτικο λογω αγχους. Εκανα εξετασεις αυχενικου και ηταν καθαρες, εψαξα ιγμοριο επισης, εκανα βυθοσκοπηση, μετρησα πιεση ματιου ολα καθαρα και οι 3 γιατροι μου ειπαν να παω σε νευρολογο να το ψαξω κι απο εκει. Υπαρχουν πολυ συγκεκριμενα κεντρα στα νευρολογικα τμηματα των δημοσιων νοσοκομειων, ξερω σιγουρα για το Αιγινητειο, τα λεγομενα κεντρα πονου και κεφαλαλγιας, υπαρχουν επισης ειδικα τμηματα τα λεγομενα εργαστηρια μελετης υπνου. Ειναι πολυ πιθανον κατα τη διαρκεια του υπνου να μην οξυγονωνεσαι σωστα κι αυτο να σου δημιουργει πονοκεφαλους ακομη και υπερταση χωρις να ξερεις απο τι ειναι. Εγω μιας κι εχω κανει ολα τ' αλλα και εχουν βγει καθαρα λεω να κανω κι αυτα και να τελειωνω κι απ' αυτο.