Originally posted by PETRAN
Χμμ δεν το κατάλαβα πολύ αυτό που λες. Αλλά το βιβλίο λέει ότι άμα είσαι γενικά θετικός είναι σαν να \"συνωμοτεί\" όλο το σύμπαν να σου ρθουν θετικά. Από όσα έχω διαβάσει αυτό νομίζω ότι λέει.
Όντως, λέει και αυτό.
Επίσης λέει ότι το να οραματίζεσαι κάτι που θες να γίνει σαν να έχει ήδη γίνει και να το ζεις, βοηθά στην πραγματοποίησή του.
Και απλά αδυνατώ να πιστέψω ότι τα 500 θύματα από ένα αεροπλάνο που έπεσε η τα θύματα από την εισβολή των Αμερικανων στο Ιράκ είχαν όλα αρνητική σκέψη (η κάποια-τα ποιο πολλα από αυτά κατά την γνώμη μου-δεν φανταζόντουσαν συνέχεια-η/και ήλπιζαν με όλη τους την δύναμη για-ένα αίσιο τέλος και όχι αυτό που τους βρήκε) . Εντάξει μην πάει και η λογική περίπατο!
Φυσικά. Εντάξει δεν είπαμε να το προχωρήσουμε μέχρι εκεί. Απλά εγώ είπα ότι υπάρχει κάποια βάση εν μέρει στα γραφόμενά του, όπως η θετική/αρνητική σκέψη αλλά και ο θετικός οραματισμός. Μέχρι εκεί.
Βασικά λέγεται αγιουρβέδα λολ
http://en.wikipedia.org/wiki/Ayurveda
Χμ, ενδιαφέρον. Thanks για την πληροφόρηση.
Τα τσάκρα και η βιοενέργεια όταν χρησιμοποιούνται στα πλαίσια χαλάρωσης, διαλογισμού κλπ. είναι χρήσιμα με την έννοια ότι όντως δείνουν γαλήνη και ευημερία στο μυαλό και στον οργανισμό. Αλλά σαν \"μεταφυσικές\" έννοιες φυσικά και είναι αναπόδεικτες αγιρτιες/μαγίες/δοξασίες απολιθώματα/δοξασίες μιας προ-φιολοσοφικής περιόδου όπου η φαντασία του ανθρώπου γίνονταν και η εξήγηση του κόσμου. Φυσικά και δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο για την ύπαρξη τους, ενώ η \"βιοενέργεια\" είναι μια ιδέα ανατολικών παραδόσεων όπου μάλιστα είχε βρει και κάποιους ανταποκριτές (όπως αλλωστε και ο \"αιθέρας\", το \"φλόγιστον\" και η αλχημική \"πεμπτουσία\") στην δυτική επιστήμη του 19ου και 20ου αιώνα (όπου και ονομάστηκε \"οργόνη\" από τον ψυχολόγο, ψυχαναλυτή και βιολόγο των αρχών του 20ου αιώνα βιλχελμ ραιχ) και όπου και έγιναν εξονυχιστικές έρευνες κατά την διάρκεια πολλών δεκαετίων για χάρη της, με απογοητευτικά στο τέλος αποτελέσματα. Αν και η \"βιοενέργεια\" (όπως αυτά που αναφέρθηκαν πριν αλλά και η \"αύρα\" κλπ.) είχε φλερτάρει με την επιστήμη για πολλές δεκαετίες, στο τέλος απορρίφθηκε. Όπως γίνεται όμως σήμερα, πολλές από αυτές τις απορριφθείσες ιδέες πέρασαν σήμερα στις δοξασίες και στα διδάγματα πολλών νεο-εποχιτών γκουρού και ψευδο-διδασκάλων, ανεμιγμένες συνήθως με ανατολίτικες δοξασίες, αρχαία ελληνική φιλοσοφία, μοντέρνα επιστημονική αργκό (π.χ. οι λέξεις \"κβαντικό\"-quantum από την φυσική και \"γνωστικό\"-cognitive από την ψυχολογία), αντικείμενα που φέρουν κάποια υπερφυσική δύναμη (π.χ. \"βιο-κρυστάλλους κουάρκ\") kabalah, mandalah, papalah, alah-alah και ότι άλλο ναναι - you name it, αρκεί να υπάρχει ένας ψευδο-πνευματικός αχταρμάς με λίγο ψευδο-επιστημονική αργκο για να φαίνεται αληθοφανές. Και πλασάρονται ως η απόλυτη \"σοφία\" των αιώνων. Μπορεί να δεχθώ κάποια από αυτά τα πράγματα μεταφορικά, αλλά με τίποτα δεν θα τα δεχθώ αντικειμενικά, ως εξηγήσεις του κόμου η/και του ανθρώπου, την στιγμή μάλιστα που η επιστήμη έχει/είχε ασχοληθεί για δεκαετίες επι δεκαετιων μαζί τους απορρίπτοντας τα στο τέλος.
Με λίγα λόγια είναι τόσο έγκυρα όσο το Matrix. Μόνο που το Matrix-1 έχει πολύ καλύτερο σενάριο.
Κάτσε κάτσε παιδί μου, ένα είπα, 100 είπες!!
Δε θα σχολιάσω γραμμή γραμμή (μιας και αυτό θα μου φέρει στο νου παλιές θύμησες :):) ) και δεν μπορώ να πω ότι είμαι και τόσο διαβασμένη επί του θέματος, αλλά μέσες άκρες συμφωνώ μαζί σου. Εκεί που διαφωνώ είναι ότι δε σημαίνει ότι απορρίπτουμε απόλυτα (ή και δεχόμαστε απόλυτα) οτιδήποτε δεν είναι ΑΚΌΜΗ επιστημονικά αποδεδειγμένο για την ύπαρξή του ή τη μη ύπαρξή του.
Νιεεεεε! :):P:)