Quote:
Originally posted by RainAndWind
Πιστεύω πως αυτό το thread θα έπρεπε να έχει την ονομασία\"οι διαφορετικές\"λολ.Ας το συζητήσουμε λοιπόν.Ας δούμε πού πατάει ο χαρακτηρισμός που βάζουμε στους εαυτούς μας.
Τι σημαίνει \"διαφορετικός\";Αν εννοούμε πως ο τρόπος σκέψης μας δεν θεωρούμε απαραίτητο να εντάσσεται σε καλούπια,ούτε μας αισθανόμαστε υποχρεωμένες να υιοθετούμε το στυλ ζωής και τις απόψεις της πλειοψηφίας σε κάθε κοινωνία,ναι,τότε με θεωρώ κι εμένα μία \"διαφορετική\".Αυτό όμως που παρατήρησα είναι πως με το πέρασμα του χρόνου και κυρίως από την δουλειά με τον εαυτό μου-που θέλει ακόμη αρκετό ψωμί-αυτή μου η αίσθηση της διαφορετικότητας,έπαψε να έχει το στίγμα της μοναξιάς και του αρνητικού πρόσημου.Μέσα από την κοινωνικοποίηση της διαφορετικότητάς μου.Δηλαδή στους τομείς που επιλέγω διαφορετικά,έχω βρει ομοιδεάτες,ώστε να μη νιώθω μόνη.Στη μουσική,βρήκα εναλλακτικούς χώρους,στην τέχνη μπήκα στη διαδικασία της ανακάλυψης των δικών μου προτύπων,στην κοινωνία βρήκα άτομα που να μοιράζονται τις αντιλήψεις μου,δε νιώθω άγνωστη μεταξύ αγνώστων.Ναι,δεν έχω τις ίδιες επιλογές με τους πολλούς,αλλά δεν αισθάνομαι η διαφορετικότητά μου να με αποξενώνει.Αν τη χρησιμοποιώ σωστά,μπορεί να είναι ένα μου δυνατό κομμάτι,όχι ένα στοιχείο υποβοηθητικό της αποξένωσης.
Η απομόνωση που ένιωθα στα παιδικά μου χρόνια,η κακοποίηση και η παραμέληση ήταν που μου έδινε την αίσθηση πως ξεχωρίζω,αλλά εμπεριείχε τόση μοναξιά,που δεν σκεφτόμουν καν τι ωραία είναι να είσαι διαφορετικός.Ήθελα να είμαι ίδια με τα άλλα παιδιά και με πόναγε που δεν ήμουν.Ήθελα να είμαι μέσα στα παιχνίδια τους,στα γέλια και στις περιπέτειες.Αντίθετα ήμουν μία μικρή παρατηρητής των χαρών τους.Αυτό το χώρια,έφτιαξε στην ενήλικη ζωή μου και άργησε αρκετά το ρημάδι για να το μπορέσω.Δεν είναι ποτέ εύκολο να βρεις τον εαυτό που αγαπάς όταν νιώθεις πως είχες έλλειμμα αγάπης,ή σωστών τρόπων εκδήλωσής της.
Νομίζω πως το στάδιο του να κάνουμε τη διαφορετικότητα αυτή σημαία μας,έχει να κάνει με το γνωστό\"κάνω την ανάγκη φιλότιμο\",όχι τόσο με ιδεολογικά στοιχεία.Εννοώ πως καμία διαφορετικότητα δε σε οδηγεί στην αίσθηση της απαξίωσης,ή της ακύρωσης,ή της μοναξιάς,όταν έχουν γίνει τα βήματα της κοινωνικοποίησης.
Χρειάζεται η πίστη.Και να μπορέσεις το δικό σου όραμα να βρεις ποιοι άλλοι το έχουν και να περάσεις στις γραμμές τους.Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει δίχως τον άνθρωπο,χρειαζόμαστε το μοίρασμα και το κοινό μας τσουκάλι πάντα.
Αυτό που πρέπει να βρίσκουμε πάντα,είναι το δρόμο να εκφράζουμε την ανάγκη μας με καθαρό τρόπο.Να μην την κρύβουμε πίσω από επιφάσεις και ιδεολογήματα αμυντικά.Όταν θες να σε αγαπήσουν πρέπει να πάψεις να τη σιωπάς αυτή σου την ανάγκη,πρέπει να βγάλεις το χέρι που καλύπτει το στόμα σου και να μη ψιθυρίζεις,αλλά να ακουστείς.Για να σε προσεγγίσουν πρέπει να αποκαλυφθείς.
Η διαφορετικότητα είναι απλά ένα στοιχείο προσωπικό,που έχει και προεπιλεγμένα,γενετικά αίτια,όσο και επίκτητα.Την αγκαλιάζεις και προχωράς μαζί της.Την αγαπάς και της αφαιρείς τ\'αγκάθια,κρατάς το ρόδο της,την αποδέχεσαι και τότε μόνο γίνεστε ένα και παύει να σε ματώνει όταν την ακουμπάς.Αν τη χρησιμοποιείς ως ασπίδα,δεν είναι παρά η παραδοχή πως πίσω της είσαι ευάλωτος και μόνος.
Η διαφορετικότητα είναι όντως ένα στοιχείο που έχει τόσο κληρονομημένα στοιχεία όσο και επίκτητα.