Quote:
Originally posted by pathτο μυαλο μαλλον δεν γυριζει σε μια προτερα κατασταση ,- σαν να μην συνεβη τιποτα-,,,, μοιαζει με τρενο που προχωραει μονο μπροστα , στους σταθμους μονο φορτωνει , ξεφορτωνει ,,και συνεχιζει .....ΜΟΝΟ ΕΣΥ και αφου το αποδεχτεις και το αποφασισεις μπορεις να κανεις το \'\'ξεσκαρταρισμα\'\' , με τα νεα δεδομενα παντα . Εχεις εμπλακει πλεον, και αυτο ειναι κρισιμο ΤΟ να το αποδεχτεις.!
Path, κατά τη γνώμη μου τα λες σωστά. Δεν το λέω για \"μπράβο\", απλά να επιβεβαιώσω ότι έτσι σκέφτομαι.
Quote:
Originally posted by pathAπο οτι φαινεται μαλλον δεν εχεις περιθωρια για ντροπες .,,,ντροπη ειναι να \'υποθάλπτεις\' αυτη τη \'\'δευτερη σκεψη\'\' που κρυβεται στο πισω μερος του μυαλου σου, και σε υποβαλει να σκεφτεσαι την καθε χαζομαρα .........
Πολλές φορές δεν είναι μόνο θέμα ντροπής, είναι και θέμα φόβου. Δηλαδή φοβάμαι να \"χειριστεί\" κάποιος άλλος για λογαριασμό μου ένα θέμα που δυσκολεύομαι να το χειριστώ εγώ. Και σε αυτή την περίπτωση σκέφτομαι \"καλά κάνω και δεν το λέω\".
Quote:
Originally posted by lacrimae
Αυτό και αν είναι το χειρότερο..και δεν είναι μόνο οι άλλοι που σε πρίζουν γιατί δεν βγαίνεις, γιατί δεν παμε εκέι, γιατί δεν μιλάς κτλ. Ενοοειται ότι δεν μπορουν να καταλάβουν αν δεν το ζήσουν γιατί και εγώ παλιά σε φίλους στα κατω τους έλεγα έλα μωρέ πάμε για ένα ποτό να ξεχαστουμε... Είναι και ο ίδιος σου ο εαυτός.. Ειδικά τώρα που είναι γιορτές και θυμάμαι πέρσυ τέτοιο καιρό τις διακοπές μου εδώ που είμαι τώρα και δεν γύρναγα σπίτι πριν κλέισουν όλα...τραγικό μεν γιατι τώρα καταλαβαίνω πόσο ανούσια ήταν όλα αυτά αλλά εμένα με κανανε χαρουμενη.. Μου φένεται απλά τόσο \"μη ο εαυτός\"..
Σημειώνω δύο \"λάθη\" που όπως λες έκανες. Το μυαλό όσο \"φυσιολογικά\" δούλευε, τόσο φυσιολογικά θα δουλεύει. Αν όμως κουράσουμε το μυαλό κάποια στιγμή θα κουραστεί, έτσι δεν είναι; Ε! απλά κουράστηκε! Με το πρώτο (και εγώ) ξέρεις πόσο κακό έκανες στους άλλους; Η απάντηση είναι σχεδόν όσο κακό κάνουν τώρα οι άλλοι σε σένα. Αν είχες καταλάβει τους άλλους τώρα θα καταλάβαινες εσένα, σωστά;
Και τα γράφω αυτά γιατί σκέφτομαι, και γω, τι μαλ...α έκανα; Τώρα τις γιορτές κατάλαβα πόσο είχα κουράσει το μυαλό μου προσπαθώντας να ξεφύγω από τις ντροπές και τους φόβους μου. Και στις γιορτές το \"πλήρωσα\" ακριβά! Και θα συνεχίσω φυσικά να το πληρώνω. Για να \"ξεφύγω\" έκανα αρκετή δουλειά. Εννοώ πολλή σκέψη με το μυαλό, να ασολούμαι με πολλά πράγματα, για να ξεφεύγω. Αλλά διαπιστώνω τώρα, ότι αυτό με έβαλε ακόμα πιο βαθειά στους φόβους μου.
Ζούμε σε μια βίαιη κοινωνία. Και η βία πηγάζει από το ότι δεν αποδεχόμαστε τους φόβους μας, τις αδυναμίες μας, την ανθρώπινη φύση μας γενικότερα. Η βία υπάρχει παντού και μας προτρέπει να κάνουμε και εμείς το ίδιο γιατί είναι \"φυσιολογικό\". Και όταν έρθει η δύσκολη στιγμή, πάλι η ίδια κοινωνία, οι ίδιοι άνθρωποι, μας σπρώχνουν πάλι στη λάθος κατεύθυνση. Έχουμε δύο επιλογές, ή θα ακολουθήσουμε τη βία της κοινωνίας, ή θα βρούμε έναν άλλο δρόμο/τρόπο για μας.
Quote:
Originally posted by lacrimaeΒρε παιδιά, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω γενικότερα, είναι πως είναι δυνατόν, όταν μεχρι μια Χ ηλικία όλα είναι μια χαρά και επίσης χωρίς να συμβεί κάτι στη ζωή μας που μπορεί να μας ταράξει, έρχονται τα ψυχολογικά πάνω κάτω. Τι μπορεί αυτό να σημαίνει?
Αν υποθέσουμε οτι κάποιος όμως μπαίνει ξαφνικά σε μία κατάσταση κατάθλιψης και φοβιών ας πούμε, έτσι όπως το μυαλό του γύρισε σε αυτό τον τρόπο σκέψης μπορεί πάλι να γυρίσει στο ¨Φυσιολογικό¨ή αυτές οι φοβικές μνήμες (δυσλειτουργικες όπως αναφέρεις) δεν ξεχνιούνται άραγε ποτέ?
Δε νομίζω ότι γύρισε. Φυσιολογικό είναι και αυτό που σου συμβαίνει τώρα. Φυσιολογικό, το βρίσκω εγώ. Είμαστε σε μια κατάσταση, που μπορεί να μην μας αρέσει, που μπορεί να μην είναι αρεστή ή αποδεκτή από τους περισσότερους γύρω μας, αλλά είναι φυσιολογική, με την έννοια ότι έρχεται από φυσιολογικά αίτια.
Πριν μερικά χρόνια φοβόμουν μήπως τρελαθώ. Όταν άρχισα να καταλαβαίνω τις αιτίες που είχα φόβο, ντροπή, κλπ, κατάλαβα ότι είναι αδύνατο να τρελαθώ. Φοβόμουν οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό.