Quote:
Originally posted by marina38
Νομίζω ότι όταν κάποιος δεν αντέχει το μέρος που μένει δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να κανει ό,τι μπορεί για να φύγει. Είναι γεγονός βέβαια ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον εαυτό μας, αλλά ο εαυτός μας επηρεάζεται και από το περιβάλλον στο οποίο ζει. Μερικές φορές λοιπόν, ενώ οι αλλαγές μέσα μας έχουν ήδη γίνει, ενώ έχουμε προχωρήσει σε θέματα αυτογνωσίας, οι άλλοι γύρω μας έχουν μείνει στα παλιά και οι συνθήκες μας δυσκολεύουν. Όλο αυτό μπορεί να είναι πολύ πιεστικό και να μας τραβά πίσω. Σε αυτή την περίπτωση αξίζει να ψάξουμε για νέες γνωριμίες και νέο περιβάλλον.
Όσο για το θέμα μεγαλούπολη - επαρχία...εγώ νιώθω παιδί της πόλης, με τα καλά της και τα κακά της. Ακούω αρκετούς γνωστούς μου να ονειρεύονται τη μέρα που θα μπορέσουν να μετακομίσουν στο εξοχικό, στον τόπο καταγωγής ή σε μια επαρχιακή πόλη, αλλά εγώ δεν θα το άντεχα, τουλάχιστον τώρα. Παρόλο που μου αρέσει πολύ το πράσινο και η φύση γενικότερα και ναι, βεβαίως θα ήθελα πιο χαλαρούς ρυθμούς και λιγότερο άγχος σε θέματα δουλειάς, η ζυγαριά λέει ξεκάθαρα: Αθήνα.
... ακριβώς αυτό... όταν πια καταλαβαίνεις ότι δε σε κρατάει τίποτα στο μέρος που είσαι, όπως στη δική μου περίπτωση. Κι όταν κάποια πράγματα μας κρατούν καθηλωμένους και η πίεση μεγαλώνει. Κι όπως είπε κι η Ντις, η επαρχία μάλλον \'κάθεται\' καλύτερα σε ανθρώπους που δε συμβαδίζουν με το lifestyle και γουστάρουν απλά πράγματα. Μια τέτοια απόφαση μάλλον είναι πιο εφικτό να παρθεί από κάποιον που δεν έχει καν εργασία, όπως εγώ, παρά από κάποιον που ήδη εργάζεται και η δική μου πόλη χτυπάει κόκκινο στα ποσοστά ανεργίας. Μαρίνα, εσύ ξέρεις πόσο δύσκολο είναι για κάποιον που βρίσκεται σε κατάθλιψη και σε οικονομική ανέχεια να φαντασιώνεται έστω και το παραμικρό, αλλά προσωπικά καταφέρνω να επικεντρώνομαι στη συγκεκριμένη σκέψη που με τη σειρά της μου βγάζει και θετικό συναίσθημα... :) βλέπεις, μέχρι και τα συναισθήματα σιωπούν τον τελευταίο καιρό...